Bravo tipule!
In primul rand minti prin omisiune, nu spui ca ti-am cerut sa fii putin civilizat si respectuos in mesajele trimise pe privat si au fost destule.
In al doilea rand n-am bagat de seama modul de adresare pe site, indiferent ca a fost a unui pusti de 10 ani sau a unei persoane de varsta apropiata mie, atata timp cat au fost civilizate, fara tutuiri de gasca (mai, bai, etc), etichetari negative sau injurii.
In al treilea rand asta-i multumirea pentru ca ti-am raspuns la multele intrebari pe care mi le-ai pus pe privat.
Nu numai de la tine dar de la toti am pretentia ca, in mesajele pe privat, sa dea dovada de o minima civilizatie si respect si le-am spus asta la toti care n-au facut-o.
Se pare ca, in ziua de azi, recunostinta este o floare rara, la fel si respectul.
Si asa fiind parerea ta despre mine iti spun aici: am terminat cu tine, sa nu-mi mai scrii pe privat fiindca n-o sa-ti raspund.
Asa au un fix astia din anii comunismului altfel se simt ofensati, asa am patit cu ioandelasal nu ii ziceam salut sau ramas bun si facea gat ca dc nu-l salut etc. Mentalitate invechita neactualizata la zi, e un mediu online doar alta ar fi fata in fata sa nu zici nimic ar fi de proasta educatie
Cum adica sa il saluti?
Cu buna ziua si ramas bun
Așa și eu ma enervez când cineva îmi cere sa ii spun ceva sau sa fac ceva și nici măcar nu ma saluta și nu îmi mulțumește pentru timpul acordat, doar îmi da seen.
Eu am zis adevarul
Bravo tipule!
In primul rand minti prin omisiune, nu spui ca ti-am cerut sa fii putin civilizat si respectuos in mesajele trimise pe privat si au fost destule.
In al doilea rand n-am bagat de seama modul de adresare pe site, indiferent ca a fost a unui pusti de 10 ani sau a unei persoane de varsta apropiata mie, atata timp cat au fost civilizate, fara tutuiri de gasca (mai, bai, etc), etichetari negative sau injurii.
In al treilea rand asta-i multumirea pentru ca ti-am raspuns la multele intrebari pe care mi le-ai pus pe privat.
Nu numai de la tine dar de la toti am pretentia ca, in mesajele pe privat, sa dea dovada de o minima civilizatie si respect si le-am spus asta la toti care n-au facut-o.
Se pare ca, in ziua de azi, recunostinta este o floare rara, la fel si respectul.
Si asa fiind parerea ta despre mine iti spun aici: am terminat cu tine, sa nu-mi mai scrii pe privat fiindca n-o sa-ti raspund.
Autobuzele sunt pline de batrani care merg doar sa se plimbe, si nu vorbesc de batrani din aia care abia se tin pe picioare ci de cucoane un pic mai tinere care sunt mega aranjate, pe tocuri, cu geanta pe umar si te privesc de sus, iti cer locul fara sa fie politicoase si apoi coboara la prima statie. Asa normal ca nu ma asez niciodata cand vad ca pe langa mine sunt batrani care chiar au nevoie de un loc.
Dar pentru foarte multi asta e o obisnuinta, ei cred ca daca sunt mai in varsta trebuie neaparat sa le cuvina totul.
De obicei incerc sa nu lezez omu.Ii vorbesc ok, si da mi se pare oarecum ok sa spun 'dvs' cand observ ca persoana poate sa imi fie mama, mai spun si 'tu' uneori, dar in un context mai ok. Colac peste pupaza, nu ma pot bate cu pumnu in piept ca is perfect.Cand mi se atrage atentia inteleg, si incerc sa remediez problema.Nu e nimeni perfect, fie ca e bosorog 80 de ani, in floarea varstei 50 55 de ani, in varsta 60 +, sau tanar ori adolescent.Toti suntem supusi greseli, trebuie doar sa invatam sa ne toleram, noi astia tineri sa ii toleram pe adolescenti ca sunt la inceput de drum, si pe cei batrani ca sunt prea obosit de drumul parcurs pe anii parcursi dealungul vieti. De cele mai multe ori uitam sa ne intelegem unii pe alti, e usor de aruncat cu piatra in gradina tinerilor, batranilor, sau celor de varsta medie.Insa daca cineva ar lua piatra si ar punea-o fix pe linia care traseaza egalitatea dintre oameni, si anume moralitatea si respectul indiferent de varsta, si de avutie, ar fi perfect.
Eu m-am adresat asa fix din instinct, asa cum fac cu toata lumea de pe acest site. Si mai ales ca el mi-a zis "tu" deci nu am simtit nevoia sa ii spun dvs. Oricum nu cred ca trebuia sa reactioneze chiar asa, as fi inteles si daca nu ma jignea.
Un om cu adevarat inteligent pur si simplu evita fleacurile de genul asta.
Omul pur si simplu a vazut ideologia ta cum ca ''batranii se invata foarte greu cu tehnologia'' care dealtfel e stupida(fara suparare), ar fi trebuit sa zici ''MAJORITATEA batranilor se invata greu cu tehnologia'', asa daca ar fi comentat puteai sa-i dai si replica cum ca treaba asta nu se aplica la toti batranii.Dar din nou, pentru 1 cuvant nu trebuie sa devenim TRIGGERED.
Dar totusi... daca si ''tu'' a devenit o insulta, sa ne fie cu iertare dar deja devenim prea sensibili...adica ma rog, unui om trecut prin viata poate nu-i convine sa auda anumite cuvinte de la un pustan, dar daca acel om a atins o varsta, ma astept ca sa inteleaga ca si el a fost pustan odata, ca ai gresit si ca trebuie sa treaca cu vederea, nu sa o dea parte-n parte daca ar fi posibil cu tine.
Si de ce l-o fi bagat pe omul ala in discutie...nu de alta dar asta arata ca nu are destule argumente...in plus tipul pare ok,nu l-am vazut sa faca probleme sau sa se certe.
Ca fapt divers,de cand sunt pe site-ul asta cel mai rau imi pare de un om care dadea raspunsuri reci dar cu substrat si adevar,cu raspunsuri folositoare in functie de categorie,care,din pacate, a luat ban pe baza asta, Kodrutz.
Asa ca nu mai cautati nod in papura unul altuia, incercati sa va calmati si sa va intelegeti, ca altfel se poate duce la pierderea unor useri care chiar sunt folositori si multe persoane ar avea nevoie de ele.
Respectul se castiga indiferent de varsta, nici eu nu respect persoanele in varsta, bosorogi astia comunisti se cred zeii, din cauza lor Romania inca mai este ultima, ca ei voteaza cu psd de 30 de ani, da si eu am patit de multe ori, sa le vezi prin tramvaie ce aere de morti vii au, ce tupeu, se plimba cu tramvaiele fix cand vin copii de la scoala ca sa caute cearte, niste gunoie comuniste, nu vorbesc de toti in varsta, vorbesc din propie experienta, in peste 90% din experiente am dat de gunoaie comuniste, sunt si batrani cu creier care au ceva minte, nu ai ce invata de la astia
Eu daca ma asez pe un scaun in tramvai vine imediat o bunicuta si ma intreaba "imi cedati mie locul?" Nici macar nu ma roaga sau ceva pentru ca stiu ca toti le vor ceda locul, apoi coboara la prima statie, Si cei care muncesc sau vin de la scoala sunt obositi, nu numai ei.
Ei se cred zeii
Aici nici eu nu sunt de acord, sa vina cu tupeu sa te dea la o parte, daca vrei tu sa-i lasi locul,, atunci da.
am fost nevoit de atatea ori sa cedez locul, sunt mai milos si tolerant cand vine vorba de batrani, eu ii rugam sa stea in locul meu pe scaun chiar daca si eu aveam o zi grea si eram mort...in special de cei in baston imi era mila, sau care aveau probleme vizibile.
Sunt si cazuri cand nimeresti intr-un autobuz plin unde te rogi macar sa prinzi loc in el si sa stai ca sardina)))
Nu Bondărel, nu obligă nimeni la nimic într-un spațiu de comunicare liber - doar adminii și eventual educația. Punctul meu de vedere despre expirații infumurați și cu limbaj violent, l-am exprimat la o intrebare de-a ta, acum vreo două zile.
Unii sunt pe aici cu nasul pe sus, au un glorios ego format, nu-ti bate capul, asta ca sfat.
N-ai de unde sa stii daca in spatele contului se ascunde un hodorog sau un plod, vorbeste cum iti vine,, important e sa nu jignesti pe respectivul fara motiv.
Raspunsul domnului (la un alt raspuns care nu avea nicio legatura cu domnia sa):
"Serios? "Batranii se invata foarte greu cu tehnologia"? Eu sunt batran, poate de-o seama cu bunicii tai. Eu repar computere. Cand ai reparat ultimul tau computer? Eu lucrez in Linux. Stii macar sa-l instalezi? Stii sa lucrezi in Terminal? Ai facut in viata ta un ISO cu Windowsul si softurile instalate pe un PC sau laptop ca sa nu trebuiasca sa le instalezi toata ziua? Deci, nu generaliza. Am o gramada de prieteni (si sunt intr-un orasel mic) de varsta mea care stiu sa umble cu tehnologia mai bine decat multi tineri."
Eu nu m-am enervat la raspunsul acesta impertinent si i-am raspuns
"Nu te aprinde asa. Tu ai invatat sa faci treaba asta la 60-70 ani? Atunci ai pus prima data mana pe un telefon sau tableta?"
Apoi ma trezesc cu mesaj si cu ignore.
Nu e ok sa razi de batranii care folosesc tehnologia, e clar ca nu e la indemana oricui, ei au altele pe cap in batranetea lor.
La munca fizica ne dau clasa, iti garantez ca nu ne tinem dupa ei daca ne dau sapa-n brate si sa aranjam gradina.
Domnu' poate chiar lucreaza sau a lucrat in domeniu, nu am ce comenta aici, probabil s-a enervat crezand ca e respectat chiar si in mediul virtual, oamenii au orgoliul lor/
Nu am ras de nimeni, am spus doar ca o tableta de calitate e mai potrivita pentru un batran pentru ca ei se invata foarte greu cu tehnologia (la intrebare respectivul intreba ce ce tableta sa cumpere pentru bunici). Si eu am bunici si alti batrani in familie si stiu ce vorbesc. Care e greseala in raspunsul meu? Doar pentru ca vine cineva si imi rade in nas ca el stie sa faca niste lucruri pe care mai mult ca sigur nu le-a invatat la varsta bunicilor nostri?
Nu te-am condamnat pe tine, o ziceam la modul general.
Fireste, cu totii avem in familie cazuri de genul : bunici vs tehnologie.
Nu a vrut sa iti rada in nas cum zici,sau mai stiu eu ce altceva, omu a vrut doara sa se dea mare ca el se pricepe pe aici cei mai multi asa fac, se cred mari cunoscatori, asta e deja mare depanator de computere, de parca sa repari un computer e cine stie ce lucru extraterestru.Dar unora li se pare ca muta muntii daca muta un obiect de colo colo. Unde pui ce poti frate sa repari la un computer, sa fim seriosi.In afara de soft la un calculator nu prea ai ce repara, daca se arde o piesa la revedere o schimbi pui alta.Computerele nu sunt radiouri sau TV de pe vremea mai stiu eu cui,cand aveau piese cat becu in ele de amri,schimbai o piesa din aia,acolo trebuie sa stii,sa te pricepi nitel,sa gasesti ce este ars,care piesa este arsa,deci iti trebuie ceva experienta si indemanare. Dara cum pfff la revedere piesele sunt atata de mici,nu ai tu scule sa le schimbi, nici cred ca ai habar ce ar fi de vina unde nu am vorbit eu cu individu, daca se crede asa de meserias ai dam eu ceva de reparat unde nici aia ce repara zilnic nu au reusit, sal fi vazut.
Deci multi vor sa arate ca sunt si ei pe lumea asta, ca stiu si ei sa faca ceva, ca muta un scaun de colo colo si e ceva si aia ori ca schimba o piesa la un calculator cu o alta. dar na sa desfaci 2-3 suruburi poate e si asta ceva munca grea,mai stii, depinde si de om.
Acum referitor la cedarea locului in autobuz, aia tine de cum esti educat, sau cum te nasti,. Daca te ansti nesimtit aia e nu cedezi nimic dar de regula asa ar trebuie facut, sa cedezi tu din prorie intiativa un loc pentru o persoana batrana, mai ales daca vezi ca nu sa oferit nimeni.Sa astepti sa vina o batranica,sau un batranel la tine si sa te roage daca ii cedezi locu pfff sincer eu as intra sub autobuzu ala de rusine pe bune. Spui "si elevii sunt obositi" gandire total gresita. Daca esti onbosit tu ca elev este ok,tu poti,esti tanar,un batran care mai este si bolnav pe deasupra,ala nu prea mai poate deci elegant,politicos,sau zii cum vrei, ar fi sai cedezi tu locul fara sa te intrebe, indiferent la care statie coboara.
Daca te deranjeaza sa faci lucru asta, atunci nu sti ai o mentalitate nu stiu diferita, dar oricum buna nu.
Sa oferi cuiva ceva, asta arata ca esti un om bun.Batrana aia poate nici nu voia sa stea jos,sunt cazuri,deci daca tu te oferi sai cedezi locul,sunt batrani care multumesc si zic e ok,cobor acum.Dar faptul ca tu te oferi,sau oferi ceva cuiva,chiar si ceva neinsemnat, arata ceva, oamenii or sa te aprecieze pentru chestiile astea, iar tu te vei simti mult mai bine, chiar asa fara sa faci nimic, te vei simti ceva mai multumita in interiorul tau.Asta daca chestiile astea vin de la tine. Daca astepti sa vina careva sa te roage e clara
Nu te judec,la chestia cu tipu ca trebuie sa-i zici lu taicatu TU si alatu mare reparator de calculatoare,acolo ai dreptate, dar chestia cu oferitu aia, nu zic nimic, am spus deja.
Unde pui intr'un caz iei partea celor batrani, apoi tot tu spui vai ce eu dacas elev nu-s obosit
Ai spus aluia cu calculator tableta ce e, ca trebuie una buna ca btranilor sa le fie mai usor bla bla.Asta arata asa un fel de grija din partea ta, adica asta ar fi una din posibilitati.Alta ar fi ca sin cazu ala crezi ca batranii is cam pe dinafara acum tu stii exact in ce directie ai batut.
Deci daca a fost asa din grija atunci e ok.
Dar vii dupa la chestia cu autobuzu cu oferitu locului si dai cu stangu in dreptu adica o faci lata.Dar las ca e bun si asa rau, merge ca doara suntem la romani
Hahahaha, nu.
Esti un avatar, nu ma intereseaza cati ani ai, ca la cate persoane sunt pe site-ul asta, n-am altceva de facut decat sa le scotocesc profilul la fiecare sa vad cati ani are (desi nu scrie nicaieri) si cum sa-i raspund la un amarat de comentariu.
Unii iau site-ul asta prea in serios.
Eu respect persoanele care ma respecta si pe mine. (indiferent de varsta). Evident ca eu ofer respect primul, mai ales persoanelor in varsta, insa daca acea persoana nu imi apreciaza respectul, nu o sa-l mai ofer deloc si nu ii mai vorbesc deloc cu,, dumneavoastra". In plus, dupa parerea mea, respectul nu consta doar intr-o simpla forma de adresare. Daca i te adresezi asa unei persoane mai invarsta, asta nu inseamna ca o respecti. De exemplu, elevii si profesorii. Elevii le vorbesc cu,, dumneavoastra" profesorilor, insa pe la spate le arata de toate alea, ii barfesc, isi bat joc de ora lor, vorbesc, chiulesc, fac galagie, nu invata, etc. Pai asta este respect? (concluzia : degeaba le vorbesc cu dumneavoastra, daca nu arata respect si prin alte fapte. Profesorul trebuie sa faca si el la fel, bineinteles). Interesant este faptul ca odata ce esti hotarat ca o persoana nu mai merita sa ii oferi respect, tot tu esti cel needucat si fara cei 7 ani de acasa, doar pentru ca nu folosesti o forma de adresare. Unii oameni, chiar nu stiu sa faca diferenta dintre un om CORECT (care rasplateste cu aceeasi moneda) si unul NESIMTIT. Treaba e simpla : ma respecti, te respect. Mie oricum mi se par chiar o tampenie toate pronumele astea de politete, mai ales cum ar fi,, da ce-mi vorbesti mie cu,, tu", ce? esti tu de-o varsta cu mine si nu stiu eu?" Adica, in cazul unora : cu cat mai multi ani, cu atat mai multe pretentii, mofturi, tupeu, nesimtire si aere de alea de superioritate. Ca pana la urma ce reprezinta varsta aia. un ****. Eu cand o sa fiu batran, nu o vreau ca nimeni sa imi vorbeasca cu,, dumneavoastra".
Btw, individul ala ma are la ignore ). Dar ghici pentru ce, pentru nimic ). E un frustrat. Are pretentia sa ii vorbesti cu dumneavoastra. Intrebarea este : merita?
In engleza nu exista pronume de politete si englezii sau americanii sunt mai deschisi si nu au pretentia sa le vorbesti intr-un anumit fel, dar la noi nu stiu de ce se intampla asa...
Din cate stiu, acolo se vorbeste cu,, domnul" si,, doamna" + numele lui. Mi se pare GENIAL!
Daca ar fi dupa mine, as vrea sa se scoata astea si sa ramana doar,, domnul si doamna" Exact cum este si in engleza. Si fara sa volosesti verbe la plural (chiar daca vorbesti doar cu o singura persoana). Serios, numai mie mi se pare ciudat sa zici,, domnule profesor, MERGETI" ci nu,, mergi"? Ca pana la urma vorbesti doar cu un singur profesor, nu cu mai multi. Tu ce zici?
Oricum noi avem o gramatica foarte complicata, limba engleza mi se pare perfecta, poate daca nu ar fi asa de greu sa pronunti cuvintele
Sa multumesti pentru asta https://ro.wikipedia.org/wiki/Cucerirea_normand%C4%83
engleza anglo saxona era usor de pronuntat
Uite,un video educativ :
http://www.youtube.com/watch?v=hfHNukPVmB0&t=0m40s
Salutări!
Sunt un user mai vechi, dar nu văd ce legătură are ss-ul de mai jos cu userii mai vechi?
Apropo chestia asta ține de respectul tău nu trebuie să îți spună cineva cui să-i spui dvs.dar nu cred că Salontanul s-a luat cum îi te adresezi degeaba, ai făcut tu ceva înainte.
Oricum, nu tu ÎNJURĂTURI, AMENINȚĂRI, DEFĂIMĂRI, care e problema până la urmă?
Userii mai vechi imi pot spune cum se adreseaza ei celorlalti si daca li s-a atras atentia ca trebuie sa vorbeasca cu dumneavoastra intr-un comentariu.
Asta a fost toata discutia.
https://www.tpu.ro/......-vreau-sa/
E doar un frustrat care m-a atacat pentru ca am spus un adevar.
Mi-a trimis si mesaj si mi-a dat si ignore, nu asa te faci respectat.
Eu nu suport bătrânii sau cei de 40+ care se cred veșnic tineri ca la 20 de ani!
Si mie mi s-a dat peste nas pe subiectul acesta de catre doamna Violetta2022, o femeie care aduce numai influente negative pe acest forum, de aceea am blocat-o