Nu am auzit sa isi strice cineva vederea de la citit. Dar, nu am auzit eu
Oricum, din pacate multi nici nu stiu ce este aia.
Categoric nu. Nici macar monitoarele/telefoanele, etc nu-ti strica vederea. Vederea se strica din alte motive. Ca te ustura ochii, sunt uscati, se inrosesc, vezi un pic cu ceata si apoi iti trece... astea nu se incadrea in "vedere stricata" pentru ca nu sunt permanente. Iei o pauza, dormi un pic, etc si-ti trece. E ca atunci cand alergi si faci febra musculara. Iei pauza si-ti trece.
Eu mi-am stricat vederea cu cititul, dar pentru că citeam noaptea, cu lumină artificială sau în semiobscuritate ore întregi. Cunosc persoane care citesc la fel de mult ca mine și nu au probleme. În liceele noastre nu citește nimeni, facultățile sunt facultative și mulți nu deschid cărți nici pe acolo, sunt prea puține locurile în care se cer volume imense de studiat. Am văzut o tipă de la Cambridge pe Youtube, studia Engleza și spunea că ea își citește cărțile pe sărite, de aia reușește să depășească 70 de cărți pe an, așa că nu-ți face griji, asta să fie ultima noastră problemă...că învățăm prea mult. Educația e un privilegiu, bucurați-vă că aveți așa ceva. Nu mai căutați motive să vă smiorcăiți, o să vă transformați în niște legume. Toate lucrurile necesită efort și, ca să vezi, au un impact negativ asupra ta. Statul în fund e mai rău. Dacă stai 6 ore la școală în fund și te duci acasă și nu te miști și stai tot în fund, dar în fața computerului, să nu-mi spui mie că-ți pasă de sănătatea ta.
Cred ca adevarul despre realitatea in care traiesti,, este mai usor de depistat, inteles, practicat, memorat, si ca nu trebuie re-citit de mii de ori.
Cititul nu-ti face rau, este doar parte din "vaz". Omul cand doarme, isi odihneste simturile. (Ca atunci cand reincarci bateriile ). Prea multa lumina puternica iti face rau, pentru ca ochiul uman nu rezista, se strica.
anonim_4396 întreabă:
Ruines întreabă: