As fi tentat sa spun ca sunt acelasi lucru dar ma gandesc ca iubirea e acceptarea calitatilor si defectelor, duce mai spre o obisnuire fata de partener/partenera, pe cand dragostea e mai degraba indragosteala, flacara aia de inceput, zvacnirea.
Nicio ironie de data asta.
Pai te iubesc inseamna ca am dragoste pentru tine, sunt indragostit de tine cum ar veni. Sunt cam sinonime.
Desi si la familie zici ca ii iubesti deci tot ca ai dragoste fata de ei doar ca nu se numeste ca e si indragosteala, atata tot.
Partea frumoasă e că, deși sună a iluzii, nu sunt iluzii...
Iluzii? detaliaza.
Nu.
iubire- intelegere, acceptare, empatie, sustinere din toate punctele de vedere, INTELEGERE, respect, incredere, crestere impreuna si libertate.
dragostea - acea supa de emotii si de hormoni pe care-i simti cu o anumita persoana.
Poti iubi o persoana si fara sa simti dragoste fata de ea, dar invers nu PREA se poate. Zic nu PREA deoarece mai sunt persoane care vor doar sa le fie satisfacuta nevoie de atentie, afectiune etc. chiar daca nu iubesc acea persoana.
Iubirea fara dragoste este prezenta la relatiile de prietenie. 2 persoane sunt apropiate, au incredere una in alta, se sustin, se respecta dar nu fac acel schimb de emotii, chiar daca sunt de sex opus.
nu exista iubire fata de parinte, amic, prieten, profesor, sau mai stiu eu ce. Exista doar iubire... simpla. Ce o relatie de cuplu are in plus, in comparatie cu celalalte, este doar dragostea.
După spusele tale, iubire e și ce simte o mamă când își vede pentru prima oară puiul...cum să nu existe emoție?
...Și cred că tu confunzi dragostea cu atracția fizică.
Aia este mai mult fericire.
Nu o confund deloc. Cand cineva te ia in brate si iti place acea emotie, nu prea te intereseaza de la cine vine (adica daca persoana aia este urata sau frumoasa), atat timp cat iti ofera. Sunt multe persoane care mai scad din pretentii doar ca sa primeasca afectiune.
Este chiar invers. Mi-e drag de tine, dar nu te pot iubi.
Simpatie
Avântă-te! Fii bărbat!
A făcut Nemessys partea grea deja
Și nu pui și tu umărul să îl ajuți?
Se descurcă văd și trebuie să fiu un duel corect 1 vs 1
Și fără nu merge?
Îmi place cum gândești.
Hmm. Iti dau un exemplu. Poti sa iubesti o pisică, un prieten, un membru al familiei, etc. Totuși nu te poti îndrăgosti de un prieten sau un animal. Adică poti dar. Intelegi tu. Dragostea e mai mult decât iubirea. Sunt praf (ಥ ͜ʖಥ)
anonim_4396 întreabă:
mad000004 întreabă: