Hai sa facem o scala de la 0 la 100 a personalitatii umane. Marile genii se învîrt in jurul numărului 10. Noi, cei marunti, suntem undeva la 0, ... Isus e singurul care a atins 100.
Tu poti sa ii dai 3, sau chiar mai putin, El tot la 100 rămîne.
A reparat n milioane de masinarii umane. A scos in acest sens bijuterii din epave, a readus pe linia de plutire vieti ce pareau a fi terminate pentru totdeauna.
In afara de iad etern, promisiuni desarte si lucruri inutile, eu l-as clasa drept zero (0) barat. In schimb, filosofii greci ne-au lasat multe lucruri utile.
Inseamna ca nu cunosti deloc filozofia creștină. Si ea, ca si cea greceasca, a oferit multe lumii.
Crestinismul nu a adus nimic benefic lumii: a adus inchizitie, sclavie, genocid, cruciade, razboaie, furt masiv, violuri si cate si mai cate.
Ce zici tu e partea rea, pe care asa-zisii crestini au facut-o. Stii ca primele scoli au fost infiintate de misionarii crestini? Stii ca drepturile omului tot de crestini au fost initiate? Vrei sa continui? Iti pot spune despre beneficiile crestinismului pana dimineata. Hai sa nu vedem doar partea urita a lucrurilor.
Drepturile in Romania au venit abia dupa 1989, drepturile au venit abia dupa 1945 in unele locuri din Europa si SUA. Dupa aproape 2000 de ani de crestinism au venit cam tarziu nu crezi? Primele scoli nu erau pentru cei de jos, si anume majoritatea oamenilor din tara ci doar pentru preoti si nobili. Cei de jos au primit foarte putin. Oriunde este crestinism este saracie, crime multe, cum iti explici asta?
Eu zic sa te mai informezi.
Abolirea sclaviei s-a petrecut inainte de 1900 in America, si a fost rodul luptei mai multor crestini.
Nu ma refeream strict la Romania. In anii 1800 misionari din toata lumea mergeau la triburi izolate si infiintau scoli, primele scoli din lume.
Deci, mai informeaza-te. Ce stii tu e probabil doar ce vrei sa vezi, partea goala a paharului. Dar exista si cea plina.
Personal, eu consider filosofii greci ca fiind mult mai importanți decât Iisus. Grecii precum Socrate, Herodot, Platon, etc, au pus bazele științei de astăzi, pe când Iisus s-a inspirat din vechiul testament și s-a folosit de niște profeții pentru a prostii lumea. Nu a pus bazele nici-unei științe, nu a influențat în nici-un mod marcant lumea noastră, au rămas de la el doar modul în care să te apropii de un dumnezeu care încă nu poate fi dovedit că există, cu alte cuvinte, ne învață cum să trăim într-o iluzie.
Filosofii greci însă ne-au lăsat o moștenire uriașă: jurământul lui hipocrate, Aristotel a pus bazele biologiei, munca lui fiind continuată ulterior de Platon, etc. Dacă disecăm majoritatea termenilor științifici observăm că au la bază limba greacă veche. Bios logos, știința vieții, biologie, filos iubire, sofia, înțelepciune, filosofie = iubire de înțelepciune, și încă multe altele.
Atunci ai ghinion, Isus omul este cel mai cunoscut.
Si atunci care este rostul intrebarii? ca si ateii sunt de acord ca nu a existat om mai cunoscut sau mai influent.
Asta e parerea ta. Daca eu nu sunt religioasa nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu ce scrii. Il crezi pe Newton mai slab la minte decat tine?
Eu nu as putea sa scot astfel de absurditati.
Da. Ai zis ca a fost influent pentru cei slabi la minte. Din asta se intelege ca tu nu esti slab la minte dar Newton care a fost obsedaat de crestinism, era mult mai slab la minte ca tine.
Cred ca esti un fariseu al ateismului, un fals ateu, altfel nu ai pune atatea intrebari.
Cine se respecta nu ar face asa parada de ateismul sau. Intelege ca inteligenta nu tine cont de religie sau ateism.
Si crezi ca daca pui sute de intrebari despre religie nu o sa mai plateasca statul biserica?
Asta pare o credinta mai absurda si decat a crestinilor.