| Anonimul151 a întrebat:

La 17 ani și 9 luni se poate face școala de șoferi, iar la 18 ani și 1 zi se poate da examenul. Întrebarea mea este cu cât timp se pot face toate investigațiile necesare pentru dosarul acela? Înainte de a te înscrie sau după. Spre exemplu, aș putea face toate investigațiile necesare în vacanța de vară? Având în vedere faptul că la mijlocul lunii septembrie să pot să mă înscriu la școala de șoferi?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din ce-mi mai amintesc eu, de când m-am înscris, trebuia să faci investigațiile cu medicalul si psihologicul înainte de a te înscrie la școală. Ca ei aveau nevoie de hârtiile alea, parcă. Însă investigațiile se fac toate într-o zi doar dacă ai în orașul/localitatea ta o instituție specială, care se ocupă numai cu așa ceva, dacă nu mi se pare că trebuie să umbli pe la fiecare în parte.
La mine în Călărași avem o astfel de instituție deși pe timpuri știu că lumea de aici se ducea în Constanța ca să facă psihologicul și medicalul deoarece noi nu aveam așa ceva. Iar într-o zi am făcut toate cele, am început cu psihologicul (aici îmi amintesc că ne-au luat pe toți o dată și ne-au dat un test psihologic), apoi am mers către cele medicale (aici am stat la cozi, deci din cauza ăstora am stat vreo 2, 3 ore), intrau doar câte 2, 3 sau chiar câte unu.
La medical am făcut următoarele (ORL, oftalmologicul, neurologicul și ceva cu interne : plămâni sau ceva de genul). În această perioadă în care noi stăteam la cozi ei lucrau la rezultate, mai ales la psihologic și dacă ne dădea parafa cu apt (mai mult ca sigur, toți obțineau, cu mici excepții, poate), la final luam hârtia cu toate cele de la recepție și ne duceam cu ea să ne înscriem la școala auto.

Pe scurt ca să-ți răspund : da, poți face într-o zi investigațiile toate dacă ai o instituție care să se ocupe cu așa ceva.