Dupa cum spuneai si tu, tinerii nu-L mai cunosc pe Dumnezeu. Varsta le ofera acel sentiment de invincibilitate, cand de fapt toti suntem atat de fragili. Un factor ar putea fi ora de religie. Unii profesori ii obliga pe copii sa toceasca tot felul de prostii, in loc sa le povesteasca despre Dumnezeu. Lucrul acesta indeparteaza tinerii de religie, de tot ce inseamna sfant. Duminica, avem nevoie de relaxare dupa petrecerea de sambata, nu putem merge la biserica. De rugat nici nu se pune problema, seara stam pe mess, e regula. In zilele noastre, nu poti fi si religios, si "cool". Asta e conceptia noilor generatii, una tampita si complet eronata, dar pe care nu o mai poate schimba nimeni. Ei cred ca religia este opusul placerii lumesti. Doar la greu ne mai amintim de El.Asta e, traim intr-o lume in care lucrurile cu adevarat importante sunt date la o parte, in care nonvalorile au prioritate. Traim intr-o lume care se destrama-indiferent daca suna fatalist, sau nu, asa e. Personal, am trait un calvar in ultimele luni, care m-a apropiat de Dumnezeu, iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure. Imi pare rau ca am amestecat ideile, dar sunt usor revoltat, si nu mai am coerenta. Multa sanatate!
Pentru ca tineretul e dat peste cap, nu ii intereseaza religia si dumnezeu, fiecare isi vede de treaba lui/ei mai tarziu vor vedea ei ca dumnezeu ii vor trimite in iad sa arda putin in foc.
@MadnessCaffe, tocmai impresia ca stiti tot arata cat de putine stiti.-sper sa nu iei asta la propriu. Cea mai simpla solutie pe care o gasim e : Dumnezeu nu exista! Unele lucruri nu trebuie sa ne fie demonstrate individual, pur si simplu stim. Oricum, chestia asta depinde de superioritatea spirituala a fiecaruia.
@MadnessCaffe, orice lucru ai inventa tu nu ar fi atat de cunoscut ca Dumnezeu. Cred ca este totusi macar un "sambure" de adevar, nu?
Mereu vor fi pareri si pareri. Cred ca numai Sfarsitul ne va arata cine a avut dreptate, desi nu cred ca este vorba despre asta. De fapt, tot ce conteaza e ceea ce vrem sa fim, ce putem accepta, e totul despre alegeri. Avem liber arbitru, asa ca fiecare are dreptul la opinie.
Pentru ca tinerii nu mai sunt retardati (mai sunt si exceptii, cam multe cei drept).
Tinerii din generatia asta sunt mai inteligenti decat generatiile trecute in care ne spunea mama povesti cu Mos Craciun si Dumnezeu.Pe tine te-au prostit rau de tot si de aia crezi in Dumnezeu, vad ca au facut o treaba buna. De unde sti tu ca exista El? De unde stii ca te asteapta iadul sau raiul dupa moarte, ai fost acolo? Daca nu ai un raspuns inseamna ca degeaba crezi in Dumnezeu.
Il iau in ras pe Dumnezeu, de ce? Pentru ca nu exista!
De ce sa imi fie frica de ceva ce nu exista?
Ce daca suntem muritori? Nimic nu e vesnic, nu e ca si cum totul din jurul nostru ar fi vesnic si numai noi suntem muritori, nici universul nu e vesnic, nici timpul.
De unde stii ca aceste "pacate" vor avea pedepse? Ti-a trimis bunica, mama, tata vreun mesaj din rai / iad sa iti zica?
Ti-am dat un raspuns serios.
Tinerii nu mai cred in Dumnezeu deoarece sunt destul de destepti sa isi dea seama ca nu exista (Astia cati suntem, nu toti tinerii).
Cum intrebau unii : De ce nu mai evolueaza oamenii?
Dar cine a spus ca trebuie sa evolueze fizic? Evolueaza INTELECTUAL. Tinerii din ziua de azi stiu mai multe decat stiau parintii lor pe vremea comunismului.Eu stiu mai multe ca mama, tata si probabil tot neamul, deoarece sunt alte vremuri, unde informatia este putere. Multi copii se maturizeaza prematur si isi dau seama de acele lucruri.
Du-te la un copil de 10 ani si stie mai multe despre sex decat parintii lui.Sa fim seriosi.
Am deviat putin, ca sa iti dau un raspuns.Tu vrei ca tinerii sa ramana tembeli sa creada in ceva ce nu exista.Cand imi arata mie Dumnezeu un semn atunci o sa cred in el, pana atunci sunt PAS.
Bafta.
Ba da fiecare lucru trebuie demonstrat, deoarece altfel si eu as putea spune ca nu stiu ce lucru exista si ar trebui sa credeti pentru ca doar stiti nu?
Crede-ma eu nu sunt unul care i-a vazut pe altii ca nu cred in Dumnezeu si am zis "Hai sa nu cred nici eu ca e la moda", eu am citit o gramada pana sa ajung la concluzia asta, spre deosebire de altii.De unde stii tu cate stiu eu? Nu am nici un sentiment de invincibilitate imi dau seama foarte clar ca pana la urma orice lucru se termina, asta e crudul adevar si dupa viata nu mai exista nimic decat alta viata.
Pe vremea lui peste ca sa nu injur, inainte de hristos oamenii erau tembeli si credeau in orice li se parea mai supranatural.Cand a aparut Biblia i-a prostit pe toti ca e al lui Dumnezeu si s-a transmis pe care orala si dupa pe cale scrisa pana in zilele noastre pana la tine unde imi faci observatie ca e Dumnezeu cunoscut.
Parerea mea este ca nu exista nici samburele de adevar, dar daca exista nu are legatura cu Dumnezeu.
nyoentox2002 întreabă: