anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La ce foloseste epinefrina?

10 răspunsuri:
| Ellena a răspuns:

Poate nu vroiai link... dar...
http://ro.wikipedia.org/wiki/Epinefrina

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Adrenalina = latină ad-adaugă, ren-rinichi sau epinefrină.
Este un hormon secretat în sânge de glanda medulosuprarenală în cazuri de stress. Ajunsă în sânge ea determină creşterea frecvenţei cardiace, a presiunii sangvine, dilatarea bronhiilor şi pregătirea organismului pentru o producere masivă de energie prin arderea lipidelor (lipoliză) şi sinteza glucozei. Circulaţia sângelui este activată la nivelul sistemului nervos central pe când la nivelul tractusului digestiv este diminuată. La nivelul S. N. C. (sistemul nervos central) adrenalina devine un transmiţător neuronal, cuplat cu proteina - G joacă un rol intermediar şi de activator al receptorilor nervoşi.
Mecanismul ei de acţiune determină punerea rapidă de energie la dispoziţia organismului, energie necesară în cazuri de pericol, pentru supravieţuire prin fugă sau luptă.
Pa, pa.

Shin
| Shin a răspuns:

Copy/Paste de pe Wikipedia. happy
Adrenalina (latină ad-adaugă, ren-rinichi) sau epinefrină, (suprarenină) este un hormon secretat în sânge de glanda medulosuprarenală în cazuri de stress. Ajunsă în sânge ea determină creşterea frecvenţei cardiace, a presiunii sanguine, dilatarea bronhiilor şi pregătirea organismului pentru o producere masivă de energie prin arderea lipidelor (lipoliză) şi sinteza glucozei. Circulaţia sângelui este activată la nivelul sistemului nervos central pe când la nivelul tractusului digestiv este diminuată. La nivelul SNC adrenalina devine un transmiţător neuronal, cuplat cu proteina-G joacă un rol intermediar şi de activator al receptorilor nervoşi.

EDIT: Acum vad ca si Legiutoarea a dat COPY/PASTE de acolo... scuze de post dublu neintentionat tongue
Shinwinking

| VladDu a răspuns:

@shin : cum ai dat edit? si nu ai facut dublu post; ai postat numa o data.
Eu nu gasesc nicaieri edit dupa ce postez.

| buburuzAndreea a răspuns:

@vladdu, daca dai la "Raspunsurile mele", la fiecare iti apare un buton cu "Editeaza".winking

| Myu a răspuns:

thinking Eu nu stiu. Am cautat p google si imi da mai mult rezultate la adrenalina nu la epinefrina laughing.

Shin
| Shin a răspuns:

@vladdu, Legiutoarea nu a scris ca a dat copy/paste la ce srie pe wikipedia asa ca eu nu mi-am dat seama ca postul meu va fi ca un dublu post. Ar fi bine daca lumea ar si spune de unde a luat informati x si y, daca nu vine de la ei.
Shin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ma stiti ca sunt zurliuuuuu! da? se poate procura de undeva? acum fara mishtou!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este folosita pentru a creste ritmul cardiac...doar pentru cei cu probleme cu inima...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Epinephrine injection is used to treat life-threatening allergic reactions caused by insect bites, foods, medications, latex, and other causes. Symptoms of allergic reaction include wheezing, shortness of breath, low blood pressure, hives, itching, swelling, stomach cramps, diarrhea, and loss of bladder control. Epinephrine is in a class of medications called sympathomimetic agents. It works by relaxing the muscles in the airways and tightening the blood vessels.

Întrebări similare