| gemeni6226 a întrebat:

La ce sunt bune starlink sateliturile si de ce sunt asa de multe? Sunt pentru transmiterea rapida a semnalelor de telefonie mobila pe intreg globul sau?

7 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Le ofera celor din zone unde nu furnizori de internet access la o conexiune de mare viteza.

| OldSoul a răspuns:

Pentru ca exista locatii in care antenele clasice de telefonie nu pot ajunge cu semnalul, sau pur si simplu nu merita sa fie montate in acele zone.
De exemplu in munti, sunt zone in care nu au acoperire la semnal.
Si la fel de bine, nu ar merita montarea unor antene acolo pentru ca, costurile ar fi ridicate, si semnalul ar fi pe o zona restransa, cel mai probabil nepopulata.
De asta acesti sateliti ofera semnal pe toata suprafata globului.

| REMiXPaLTaLK a răspuns:

Bati campii de aiurea! ELON MUSCA asta al tau nici intr-o mie de ani nu are ce sa controleze si sa monitorizeze - esti naiv si duci lipsa de informatie - vezi pe Google cu search ce face STARLiNK intai si apoi mac mac pe aici! Cred ca stii de ce ti-am scris: mac mac

| REMiXPaLTaLK a răspuns:

STARLiNK - este un Receptor-Emitator de tip asemanator receptoarelor clasice de TV prin parabola-antena de satelit numai ca StarLink este de generatie noua si functie de ce model cumperi poti avea TV, internet si telefonie mobila in cele 36 de tari unde STARLiNK are sedii locale - de ce este si emitator? > pentru ca internetul si telefonia mobila inseamna trimitere-si receptionare de semnal specializat - in rest STARLiNK este bun ca ofera in zone greu accesibile toate cele 3 functii - TV(+Radio), internet bun si telefonie. Ce a scris OldSoul este OK.

| gemeni6226 explică (pentru REMiXPaLTaLK):

Dupa parerea ta cam cate circula noaptea pe cer? Pe site-ul live al starlinkurilor am vazut o puzderie.De aceea am intrebat de starlinkuri caci am vrut sa exclud posibilitatea ca am vazut ozn uri. Joi noaptea dupa 2 am vazut doua puncte luminoase ce pareau a fi doua stele insa aceste doua puncte luminoase nu erau nemiscate pe cer ca restul stelelor ci se deplasau impreuna pe o traiectorie, si nu se departau una de alta in tot acest timp.

| Wr3nch a răspuns (pentru gemeni6226):

Is peste 2300, si urmeaza sa mai lanseze.

| REMiXPaLTaLK a răspuns (pentru gemeni6226):

Da, au fost lansate foarte multe - acest tip de sateliti de comunicatie-translatie semnal nu sunt mari ca dimensiunde - la o lansare pot fi pusi pe orbite diferite intre 10 pana la 25 sateliti deodata - unii din ei sunt o parte stationari iar altii orbitali. Oricum in timp Elon Musc asta are planuri mari - satelitii mici sunt mai ieftini, insa el vrea sa lanseze niste sateliti giganti pe o orbita mai inalta care sa acopere tot pamantul - ei au testat cu acesti sateliti StaLink mai mici daca ei sunt viabili ca aparatura si ca afacere - se pare ca da si programul lor cu StarLink este sa lanseze in timp in catiava ani maxim 16 sateliti giganti cu care vor acoperi tot Pamantul ei fiind pozitionati pe o orbita foarte inalta. Razele soarelui se reflecta uneori de pe anumite suprafete ale satelitilor si pot da impresia ca ori sunt ceva de gen OZN (UFO) sau avioane supersonice de mare inaltime civile sau militare.

Întrebări similare