| bleakk a întrebat:

La ce trebuie sa renunte sau cum trebuie sa se schimbe o persoana cu foarte multi bani pentru a nu mai parea asa ingamfata. Sau de ce mai toti oamenii bogati au un caracter urat? Stiu ca sunt multi care sunt ok, insa unii exagerati. De ce asta? Influenteaza banul asa mult atitudinea noastra sau este o iluzie pe care o simt cei mai saraci fata de ei?

4 răspunsuri:
| Sfetnicul a răspuns:

Banii înseamnă multe griji, de aceea oamenii bogați sunt tot timpul supărați.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Stiu ca sunt multi care sunt ok, insa unii exagerati."
Oameni si oameni, in primul rand nu toti avem aceeasi viziune cand spunem "character urat/frumos".Ar trebui sa definesti, sa iti detaliezi intrebarea, altfel se-ntelege fix pix.
Mai tin sa mai mentionez doar atat: oameni sunt de toate felurile si categoriile, in toate circumstantele.Iar banii, ca-n ex. dat de tine, nu reprezinta o balanta prin care se masoara caracterul cuiva. Poti fii infect, si c-o situatie financiara medie, ori sub-mediu, si invers.N-are nici o relevanta.

| Mariapetrupanainte a răspuns:

Eu cred ca banul are o mare putere asupra omului.Cit timp esti la acelasi nivel nu te consider nici mai presus nici mai prejos insa cind imbogatesti ridici capul pe sus si parca pe nimeni nu mai vezi din jur si atitudinea se schimba, insa nu toti sunt asa.Aici depinde de om unii sunt bogati insa se poarta foarte simplu si nu se diferentiaza mult.As putea spune ca depinde si de educatie. Daca va fi copilul de mic invatat sa se comporte atunci banii nu o sa-l poata schimba.

| FemeiaPisică a răspuns:

Aceşti oameni nu înţeleg faptul că banul este un mijloc, ei cred că este un scop. Se cred puternici pentru faptul că poţi cumpăra aproape orice cu bani. Singurul lucru care nu se poate cumpăra cu bani este dragostea. Poţi să ai toţi banii din această lumea, dar tot degeaba. Bogăţia sufletească este cea mai preţioasă.
Dumnezeu nu te întreabă câte maşini de lux ai avut, El te întreabă câte persoane ai luat în maşină ta atunci când au avut nevoie să meargă undeva. Dumnezeu nu te întreabă câte case ai avut, El te întreabă câte persoane ai primit în casa ta. Dumnezeu nu te întreabă cât de mult timp ai stat după programul de la muncă, El te întreabă cât timp ţi-ai dedicat alături de familia ta. Dumnezeu nu te întreabă câte persoane te-au recomandat pe tine în anumite situaţii, El te întreabă câte persoane au fost recomandate de tine. Dumnezeu nu te întreabă cu ce haine de firmă te-ai îmbrăcat ca să arăţi la 4 ace, El te întreabă la câte persoane ai oferit o haină atunci când a fost nevoie.
Cei care au trecut prin sărăcie, ştiu că bogăţia sufletească este cea mai importantă. Sunt unii care au trecut prin situaţii dificile, iar după ce se îmbogăţesc peste noapte, uită complet de unde au plecat.
Ca să scape de obsesia banilor ar trebui să treacă din nou prin sărăcie ca să realizeze cât de mult contează sufletul unei persoane.
Poţi să ai lângă tine cel mai frumos fotomodel ca şi iubită sau nevastă, dar aceea stă lângă tine pentru că îi oferi luxul care şi-l doreşte. Dar, dacă ai lângă tine o femeie care nu te-a părăsit chiar dacă nu poţi să îi oferi acel lux înseamnă că eşti foarte bogat.
Banii se duc repede, iar frumuseţea este trecătoare. Doar bunătatea este eternă.