| LanguageMaster a întrebat:

La facultate, profesorii vă vorbesc cu dumneavoastră?

11 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Unii

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Întrebarea trebuia sa o formulezi altfel ca sa înteleagă oamenii, la facultate profesorii va vorbesc cu dumneavoastră? Sau va spun pe nume, va tutuiesc? Asa trebuia sa pui întrebarea, ca altii inteleg profesorii vorbesc cu dumneavoastră, adica vorbesc cu voi? Si fiecare i ti raspunde după cum înțelege, si iasă o varză. laughing

| laSoledad a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Si tu repede ai sarit sa-mi dai "eronat". laughing Nu m-asteptam de la tine sa sari asa repede. Hai ca "nefolositor" mai inteleg, ca am citit prea rapid intrebarea, ca a scris el fara ghilimele. Dar eronat mesajul meu n-a fost. Am descris realitatea la care particip, desi nu asta era intrebarea. E o diferenta intre eronat si nefolositor.winking

Am citit rapid intrebarea si cuvantul "dumneavoastra" nefiind intre ghilimelele, am crezut ca s-a referit la studenti.
Vedeti ce important este sa includeti toate semnele de punctuatie in intrebare?

Altfel se gasesc persoane ca mine, in cazul asta, carora sa le dati de inteles total altceva si sa isi ia, astfel, "nefolositor" si "eronat" dintr-o data de la @CristidinBucuresti. laughing

Mai sunt oameni de astia care sa dea repede cu parul. Un exemplu este in cazul scriitorului Radu Paraschivescu, care si-a intitulat o carte "Orice om ii este frica", dupa faimoasa replica a lui Dancila. Si dupa publicare, isi aude saracul om critici la adresa sa de la oameni literati si experti in domeniul literaturii despre cat de analfabet poate fi Paraschivescu punand acel titlu si cum de s-a intamplat ca editura sa-l accepte. Ca ce fel de exemplu da el in soțietate.
In momentul ala Paraschivescu si-a tras Facepalm! Inca erau oameni care n-au sesizat ca era replica altcuiva.

Le-a explicat el pe urma cum statea treaba de fapt. Dar numai ca sa vezi ce repede sar unii la gatlejul tau. laughing

| UnuPentruAltu a răspuns (pentru laSoledad):

Cred că întrebarea era de fapt:
La "facultate", "profesorii" vă vorbesc cu "dumneavoastră"?

| laSoledad a răspuns (pentru UnuPentruAltu):

Bun apropoul cu ghilimelele. Finuț.

| Frank51 a răspuns:

Majoritatea profesorilor da.

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Sunt unii, și în școală, liceu sau facultate. Aceia mai în vârstă. Dar nu toți!

| laSoledad a răspuns:

Da, normal. Avem dialoguri libere pe anumite teme, dileme. Asta mai mult la seminarii, dar si la cursuri uneori. Ne lasa sa ne exprimam opinia pe marginea subiectului, sa sesizam defecte, sa incercam sa gasim solutii. Si tot prin dialog unii profi intervin cu partea teoretica sau cu partea etica si astfel, ne formeaza mindsetul specific pentru situatia respectiva.

| aXy99 a răspuns (pentru laSoledad):

Eu cred ca nu ai inteles intrebarea laughing
O reformulez eu: La facultate profesorii folosesc pronumele de politete "dumneavoastra" atunci cand vorbesc cu voi (adica cu noi STUDENTII)?
Deci, intreba daca profesorii vorbesc la per-tu sau sunt mai formali cu studentii.

| laSoledad a răspuns (pentru aXy99):

Am citit rapid intrebarea si cuvantul "dumneavoastra" nefiind intre ghilimelele, am crezut ca s-a referit la studenti.
Vedeti ce important este sa includeti toate semnele de punctuatie in intrebare?

Altfel se gasesc persoane ca mine, in cazul asta, carora sa le dati de inteles total altceva si sa isi ia, astfel, "nefolositor" si "eronat" dintr-o data de la @CristidinBucuresti. laughing

Mai sunt oameni de astia care sa dea repede cu parul. Un exemplu este in cazul scriitorului Radu Paraschivescu, care si-a intitulat o carte "Orice om ii este frica", dupa faimoasa replica a lui Dancila. Si dupa publicare, isi aude saracul om critici la adresa sa de la oameni literati si experti in domeniul literaturii despre cat de analfabet poate fi Paraschivescu punand acel titlu si cum de s-a intamplat ca editura sa-l accepte. Ca ce fel de exemplu da el in soțietate! laughing
In momentul ala Paraschivescu si-a tras Facepalm! Inca erau oameni care n-au sesizat ca era replica altcuiva. laughing

Le-a explicat el pe urma cum statea treaba de fapt. Dar numai ca sa vezi ce repede sar unii la gatlejul tau. laughing

| Raducons a răspuns:

Dupa asta iti dai seama daca e un profesor bun.Majoritatea ti se adreseaza asa, La facultate se face si un pic de educatie nu doar stiinta.in primul rand inveti sa respecti,