anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La facultatea de medicina(generala)se mai studiaza chimia? Exercitiile de la admitere se vor face si la facultate?(adica se va continua?).

Care sunt materiile care se fac si cum sunt impartite cursurile? Este obligatorie prezenta? Cum sunt examenele?

Care este cea mai buna facultate de medicina si cea mai buna specializare pentru rezidentiat?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, se studiaza chimia, in primul an, cand faci biochimie, una din cele mai grele materii. NU se fac exercitii, se invata formule complexe si reactii chimice foarte grele. Apoi nu se mai studiaza, dar se reintalneste la marea majoritate a materiilor.
In primii doi ani se fac asa numitele materii preclinice: biochimie (care studiaza compozitia sangelui, vitaminele, compozitia chimica a diferitelor structuri celulare si tisulare), biofizica (care studiaza fenomenele fizice din organism, fara de care nu prea vei putea intelege mare lucru din mecanismele bolilor), anatomie (cu multe detalii), fiziologie (care studiaza fenomenele normale din corp), histologie (care studiaza aspectul normal al tesuturilor), genetica, biologie celulara, microbiologie, statistica medicala. In anul trei se face o trecere spre partea clinica, se fac morfopatologie (care studiaza modificarile macroscopice ale tesuturilor bolnave), fiziopatologie (care studiaza mecanismele de producere ale bolilor), semiologie medicala si chirurgicala (care studiaza simptomele si semnele bolilor). Din anul patru se fac numai materii clinice (medicina interna, cardiologie, gatsroenetrologie, chirurgie, ortopedie, pediatrie, ginecologie, urologie, neurologie etc) Orarul este structurat in doua componente: cursuri (fiecare materie are in general un curs pe saptamana, de doua sau trei ore, prezenta nu este obligatorie insa este recomandata si adesea se tine cont de ea la examen) si laboratoare, sau lucrari practice (fiecare materie are intre 1 si 4 laboratoare pe saptamana, cu durata in general de 3 ore, mai rar de doua, la care prezenta este obligatorie, admitandu-se 1-2 absente pe semestru, absente care se refac inainte de sesiune). Examenele sunt grele, mai ales daca vrei note mari.
Nu se poate sti care este cea mai buna facultate, banuiesc ca toate facultatile cu traditie sunt la fel de bune, daca vrei sa inveti si iti dai silinta.
Nu exista cea mai buna specializare pentru rezidentiat. Vei vedea ca nu vei putea fi exceptional la toate si ca vei fi nevoit sa alegi, in functie de locurile scoase la concurs si nota pe care o iei, pe cea la care crezi, in urma experientei din facultate, ca poti excela.

1 răspuns:
| Bondarel99 a răspuns:

Bineinteles, chimia organica e materie de baza. O sa faci foarte multe materii derivate din chimie, biologie, mate dar si altele gen info, engleza, comunicare etc. Cea mai buna facultate din tara in unele topuri a iesit UMF Cluj, apoi UMF Carol Davila Bucuresti. Dar oricum materia e cam aceeasi la orice facultate, tot va trebui sa inveti de iti sar capacele pentru ca nu e o facultate deloc usoara. Ce se da la admitere e floare la ureche fata de ce se face la cursuri, seminarii. Vei avea program incarcat, de dimineata pana seara iar in timpul liber va trebui sa citesti foarte mult ca sa poti sa iti iei examenele. Prezenta e obligatorie, mai ales la laboratoare si seminarii, la unele cursuri se poate sa nu se ceara prezenta dar daca nu te duci nu vei intelege nimic din materie.