| Justmeandmysmile a întrebat:

La liceu chiar nu poti scapa de notele mici? SUnt extrem de suparata, sunt a 9-a am venit de la o scoala buna cu note foarte mari pe merit (n-am facut in viata mea pregatire ) si m-au facut praf la liceu.Am luat la o lucrare la fizica 6 si pe la chimie cred ca tot la fel mai invart.Sunt demoralizata complet.Nu zic ca n-a fost si vina mea da, de exemplu la chimie eu am avut la nr meu o chestie de care nici nu ne-a zis si nu era nici in carte.Nu mi-e de nota, dar nu vreau sa imi dezamagesc parintii si rudele fiindca eu sunt oarecum mandria familiei, dar parintii au zis ca nu sunt dezamagiti, ca spera la mai bine, ca se asteptau la asta, ca la liceu e mai greu.Chiar vrau sa muncesc. Vreun sfat? FUndita!

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Stii,in urma cu niste ani am fost si eu in situatia ta.
Am luat primul 6 din viata mea in clasa a noua,la matematica,la un test fara nici o greseala! Mi-aduc si acum aminte ca s-a invartit clasa cu mine cand mi-am auzit nota, nu mai luasem o asemenea nota niciodata, eram eleva de 9 si 10.
Acum insa,am inteles ce bine mi-a facut mie sasele ala al rusinii!
Cu o nota proasta,data la inceput,profesorii vor sa va impulsioneze,va provoaca ambitia si vointa,incepi sa te intrebi daca chiar nu ai cap pentru liceu si iei lucrurile mult mai in serios! Si asta e calea cea mai buna.
In scoala generala erai considerat copil,in liceu,in cativa ani devii major, viata devine tot mai grea si mai plina de raspunderi, pentru fiecare luat separat.Realizezi ca de azi,in patru ani, unii din colegii tai vor lucra, pe salariul lor? Ce sunt 4 ani? Stii cum trec? Zboara!
Tu, gandesti bine si matur.Se pare ca si pe tine te-a trezit nota proasta.Ti s-a cam terminat copilaria, draga mea, cu regret ti-o spun.Nu te descuraja, imbarbateaza-te si nu te impiedica in pesimism.Munceste,vei vedea rezultatele, le vor vedea si profesorii tai.Notele nu reflecta adevarul intotdeauna, desi cele mici dezamagesc.Plus ca-ti strica media.
Dar,dati interesul,fii activa la ore si munceste.Tu vei fi cea castigata, in final.
Felicitari si parintilor tai, care te-au crescut in felul asta si stiu sa trateze un copil asa cum trebuie.
Nu te descuraja.
Mult succes si-o viata norocoasa!

0 răspunsuri: