La mulți ani! Nu este greșit sa ți inviti șeful la o cafea, dacă crezi ca el este receptiv la treaba asta. Dacă sunteți prieteni (atmosfera dintre voi este deschisa, amicala, vorbiți ) este în regula, dacă relația este doar una formala posibil ca el sa refuze politicos
Este absolut în regulă să-ți inviți fostul șef la o cafea. Arată că apreciezi relația pe care ați avut-o și că îți pese de el ca de o persoană. Este o atitudine pozitivă și ar trebui să fie bine primită.
Însă, este important să ții cont de contextul în care vă veți întâlni. Dacă fostul șef este încă în poziția de autoritate față de tine, ar putea exista un anumit grad de tensiune sau de neconfort din cauza diferenței de putere. În acest caz, poate fi mai bine să te întâlnești într-un loc public sau să-l inviți alături de alți colegi pentru a face întâlnirea mai relaxată.
De asemenea, este important să fii sinceră cu privire la motivul pentru care îl inviți. Dacă îl inviți doar pentru a încerca să obții ceva, ar putea să se simtă folosit și poate avea o reacție negativă. Însă, dacă îl inviți din pură amabilitate și dorința de a păstra o relație bună, ar trebui să fie bine primită invitația
Fiind vorba de un fost șef, etica nu-și mai are locul. Dar de ce acasă la tine și in prezența părinților? Ai intenția de a-l "cere"?
Tocmai că să nu creadă altceva.
Pe teren neutru ar fi mai potrivit dacă tot o faci (invitația)
Dacă aș face-o pe "teren neutru", cum spui tu, poate ne văd vreo una dintre angajatele lui și nu vreau să iasă bârfe după aceea.
E clar, n-ai de gând să faci nimic, exerserzi limba română in scris!
Daca tineti legatura amical, da. Asta daca si el este foarte deschis cu tine.
Dar daca are retineri, iar relatia este doar formala din partea lui, nu.
Depinde...
Depinde ce e în căpșorul tău ăla frumos... dar asta, numai tu știi ))
E fostul șef, nu mai e actualul, deci practic nu îți e șef, e o veche cunoștința. Dacă e in mod amical e in regula.
Daca e doar amical fara intentii de relatie, da. Sper ca mai stii cum ii place sa bea cafeaua!
Draga mea, Rosa ))
Cam mult îți mai plac șefii ăștia. ) Sper să nu mă înjuri că am spus asta.
))
Eu chiar mă bucur că nu sunt singura care aveam fantezii din astea. )
Etic e în funcție de ce înseamnă etica pentru tine și în funcție de intențiile și gândurile tale, nu alea amicale de la suprafață ci alea cele mai deep din mintea ta.
Dacă nu ai nimic ascuns și tu chiar ai avut o relație faină cu șeful tău, why not? Dacă în gândurile tale stă ascuns altceva, orice altceva, poate e mai bine să eviți să-i faci o invitație, mai ales dacă tu ai niște așteptări, altfel de așteptări și poate tipul chiar te vede ca pe fosta lui angajată și mai ales dacă are și o viață a lui. Spun asta deoarece așteptările alea te vor durea când vei afla că vor fi doar așteptările tale. Iar el nu ți le împărtășește.
nyoentox2002 întreabă: