| Girly97 a întrebat:

La noi in Romania se cumpara prea usor tigari/bere de catre copii...
Acum doi ani am absolvit liceul si eram printre putinii elevi din clasa care nu fuma chiar daca mi s-au oferit de nenumarate ori oportunitati de a incerca de catre colegi insa am refuzat de fiecare data!
De multe ori la baia fetelor simteam miros de tutun iar colegii intarziau la ore pentru ca le lua mult timp sa fumeze. Nici profesorii si nici paznicii nu faceau nimic!
Pe ce lume traim? De ce permitem tinerilor sa se apuce de acest viciu?

4 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Saracie te halesc. https://youtu.be/SPijiGtQpmY considerati ca maronii aia dusi in america li se potriveste piesa

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Si cum ai putea sa nu le permiti? Mereu se gaseste o cale de scapare.
Dar oricum, raportat la majoritate... nu fumeaza multi. Probabil intr-o clasa 20% fumeaza. Acum daca s-a intamplat sa fie in clasa ta, in scoala ta... vazult la nivel de Romania, sigur nu sunt ei chiar asa de mult.

Dar da, si aceasta parte este o parte destul de ingrijoratoare. Ar trebui facut ceva. Dar legile nu prea s-au orientat spre sanatatea copiilor in ultimul timp. Dar si parintii au probleme de genul, ce sa mai zic de copii? Ei de unde sa invete? :/

| Freya1 a răspuns:

Nu prea ai ce sa faci In situatia asta. Daca vrea sa fumeze oricum o va face.Ca sa nu mai vorbim ca daca in familie sunt fumători, sau tu ca si părinte nu iti îndrume copilul către ce e bine sa aleaga, cu ce anturaj sa se imprieteneasca aia e.
Si eu fumez din liceu, dar nici până în ziua de azi nu am aprins o țigară de fata cu ai mei, deci...Chiar daca nu au știut sau nu m-au văzut timp de atatia ani cu o țigară...se poate sa fumezi oricum daca vrei.

| CostinAlamariu a răspuns:

Sunt de acord cu tine. E o nebunie sa lasi minorii sa fumeze.
Eu m-am gandit odata la o solutie pentru problema asta. Sa pui un fel de cheie digitala pe buletinele adultilor si aceasta cheie digitala trebuie scanata de fiecare data cand cumperi țigări sau alcool. Daca nu scanezi acea cheie se considera ca ai furat din magazin si este automat alertara politia. Daca totusi un copil reuseste sa cumpere acele tigari fara sa scaneze buletinul sa nu se inregistreze achizitia, iar la urmatorul control anti-frauda magazinul sa se inchida si proprietarul sa fie pasibil pentru condamnare penala.
Cred ca ar fi un sistem bun.