| DracuIa a întrebat:

La prima vedere si in general cand cunoasteti pe cineva sau vorbiti cu cineva, cat de mult conteaza pentru voi zambetul, si in special dantura sa zic asa, a persoanei?

28 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

100%+ mirosul respirației

| Celcestietot a răspuns (pentru AnemonaP):

Hmmm, dar de ce esti asa de stricta? thinking

| AnemonaP a răspuns (pentru Celcestietot):

Țin la acest aspect foarte mult.

Inteleg asta daca cauti iubit(a), la fel si in cazul mirosului gurii, dar conformatia chiar conteaza, conteaza si nuanta si orice detaliu ar mai putea oferi un dinte? De ce? big grin

Nu suport dintii galbeni, strâmbi, igiena proasta. Pur și simplu. Așa sunt eu big grin

K. Ar fi misto sa aflu ca esti medic stomatolog laughing.

Am fost un an asistenta stomatologului laughing

Bai dar chiar ma gandeam eu ca ai de-a face cu asa ceva, sau cel putin ai avut laughing. Frumos, ce sa zic.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Puțin.

| Drimmero a răspuns:

Dantura e oglinda ta, arata cam cata grija ai de tine si nivelul educatiei. Dintii se strica repede daca nu ii ingrijesti si tratezi, important e ca atunci cand ai probleme sa te duci la dentist sa le rezolvi, iti da apoi alta incredere de sine si alta imagine + ca poti sa mananci cum trebuie. Daca la 20+ deja ai dantura praf...

| floresdemayo a răspuns (pentru Drimmero):

"Dantura (...) arata cata grija ai de tine si nivelul educatiei"

Drimero, ce legătură are nivelul educatiei?!

Ah, că unul agresiv nu dă altuia in moacă incât sa-i zboare dinții?
Da, in acest caz, vorbim de (lipsa) educatiei!

Poti sa iti jur că am vazut oameni ingrijiti, educati, care nu isi permiteau luxul de a mearge la dentist, pentru că aveau copii de intretinut, ori pensii mici, nu salarii mari sau pensii speciale...
In cazul multora nu e vorba de dezinteres.

Deci, ce legatura are nivelul educatiei?
Grijă au, nu poti generaliza, să zicem că bietii de ei iși spală cei doi-trei dinti pe care ii mai au...
Inseamna ca nu sunt ingrijiti?!

Faptul că iti da "alta incredere de sine si alta imagine + ca poti sa mananci cum trebuie", e adevărat, dar nu toti isi permit să mearga la dentist.
Vei constata că pentru unii e un lux, nu doar o necesitate.

| Drimmero a răspuns (pentru floresdemayo):

Spalatul pe dinti face parte din educatie, dantura praf nu se face asa dintr-o data daca ai grija de ea, daca ti-o speli. La aia ma refeream prin educatie si grija. O simpla igienizare la dentist nu e asa scumpa, adica as prefera sa dau 300 de lei pe an decat 3000 de euro pe 3 dinti pusi de exemplu.

Oh! Tu nu ai avut niciodată o carie?

Nu ai inteles, carii faci si daca te speli pe dinti daca ai bagaj genetic nasol, dar o dantura praf devine cand o neglijezi cu totul, sa ai grija de dantura inseamna sa mergi si la dentist sa rezolvi problemele sau macar sa iti faci niste consultatii care pot preveni viitoarele problemele nasoale. Cand zici dantura praf nu te referi la carii decat daca sunt profunde, dar dantura praf inseamna parodontoza, dinti cazuti si d-astea, acolo e clar treaba in mare parte de igiena, de neglijenta. Am avut si eu carii, dar le-am rezolvat, e vorba de prioritizarea in viata a problemelor, am pus sanatatea pe primul loc mereu si linistea mentala prin eliminarea problemelor.

Personal, nu pot arăta pe nimeni cu degetul și să-l acuz că a fost un om neglijent. Neglijenți putem fi toți, la un moment dat.
Poate că omul s-a spălat pe dinți, dar asa cum afirmă unii medici "degeaba te speli pe dinți de 3 ori pe zi, dacă te speli câte 30 de secunde, timpul recomandat este de 3 minute."
Poate că dantura, la un moment dat se strică, odată cu vârsta, cu bolile, cu săracia etc.
Eu zic că oricât de mult ti-ai proteja dantura, pe scaunul stomatologului, tot vei ajunge intr-o viață.
Altfel, nu ar mai avea "clienți".
Spune-i unui om sărac, care abia isi duce traiul si isi întreține familia cu salariul lui mic (hrana zilnică, facturi, intretinere) că a fost neglijent, fiindcă nu si-a facut dintii din timp, ci a ales să îsi ajute familia.
Poate că se ocupă zilnic de igiena dentară, dar salariul mic nu permite oricui să îsi facă toate mofturile la care el doar visează (dușuri bucale, ață dentară), pentru a evita problemele. Iar consultul regulat (controlul periodic) la stomatolog, nu e nici el, gratuit. Costă!
Dacă sănătatea dinților ar depinde numai de igiena dentară, dentistii ar avea cabinetele goale. La dentist s-ar prezenta doar cei cu dintii sparți in vreun accident.
Dar câte milioane de oameni de pe pamant au ajuns să aibă implanturi, ori să poarte proteză dentară? Crezi că au ajuns in acest punct, din cauza neglijenței?!

O pasta de dinti si o periuta nu costa o avere, daca te speli pe dinti regulat si nu abuzezi de vicii cretine precum fumatul si bautura ai toate sansele sa ajungi si la 60 de ani cu toata dantura ta, evident ca nu vei avea zambet de Hollywood pentru ca nimeni nu are in mod natural asa zambet de un alb imaculat dar macar ai dinti cu care sa traiesti si sa mananci. Saracia nu e o scuza in a nu avea grija de tine, majoritatea de care zici tu au alte vicii care le mananca banii precum pacanelele, tigarile, bautura, asta tot de educatie tine. Evident ca spalatul pe dinti nu te protejeaza 100% de problemele dentare, dar tot e o metoda de preventie mult mai buna, iar parodontoza de exemplu nu apare asa de pe o zi pe alta avand o igiena ok, trebuie sa NU te speli pe dinti cu anii ca sa iti pice dintii.

Drimero dragă, mai bine zi "Doamne ferește!".

Doamne Doamne nu te fereste daca tu nu ai nicio initiativa in acest sens.

Știi cum se zice, nu? Doamne ferește, pân' te nimerește.

Deci, păzea, Drimero!hee hee

Punem o eschiva ceva sa nu ne nimereasca. Grija mare de dantura, e foarte importanta!

Răspuns utilizator avertizat
| floresdemayo a răspuns (pentru DracuIa):

Ai grijă sa nu spargi cuiva dintii cu el. tongue

Pentru mine există Dumnezeu. Dar fiecare crede în cine vrea. : )

Răspuns utilizator avertizat
| Celcestietot a răspuns:

Nu stau sa ma uit in gura la om.

| J0B0MAT a răspuns:

Ideal e să ai dantura la linie, alb imaculat, dar din păcate nu suntem toți așa de norocoși. Pentru mine nu contează dantura unei persoane.
S-a întâmplat să remarc uneori persoane cu dantura extrem de frumoasă și le-am complimentat. Am văzut și persoane de latura opusă însă nu le-am zis vai ce dantură urâtă ai.
Aia e, unii au diverse probleme mai grave la dinții, la alții sunt mai sensibili, chiar dacă au grijă mare de ei.
Mno, bine să fie acolo un dinte, doi, oricum or fi.

| Hammurabi a răspuns:

Da, bună întrebare.
Pentru mine contează destul de mult.
O dantură neîngrijită, neglijată, nu spune nimic plăcut despre persoana respectivă.
(și nu cred că se poate lua în considerație doar dantura laughing )

| Lukasssz a răspuns:

Nu conteaza zambetul si nici dantura, vorba lui Celcestietot nu ma uit la om in gura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În proporție de 80%.