| ArbitruPesteTot a întrebat:

Lamuriti-ma si pe mine ca nu pricep ceva,recunosc nu stiu, deci ce vad unii asa wow sa stai la sat. E extrem de plictisitor,nu sunt fete, nu sunt mall-uri, medici, hai ca na sa zicem ca nu te gandesti la distractie desi la 20 ani ar trebui sa te gandesti la fete,mall o petrecere, dar sa zicem ca esti si gay si introvertit chiar si asa ce vrei sa faci ca ai nevoie de chestii utile pe care la oras le ai, ce anume? Pai medici buni, farmacii deschise non stop eu am avut nevoie de farmacie si nu era deschisa la sat, oportunitati de joburi, vorbesti cu lumea buna deci si daca esti gay si introvertit si tot e mai avantajos la oras.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Dar sa stii ca nu toata lumea e gay si introvestita.
Unii au familie si au obosit in oras.

| ionutasdawrewae a răspuns (pentru suntserios):

Ce am scris mai sus? nu am zis ca daca esti gay si introvertit iti place mai mult la tara ci am zis ca si daca ar fi asa si daca ai fi gay si introvertit sa nu iti placa sa iesi din casa deloc, tot beneficiezi de mai multe chestii gen medici buni, farmacii deschise la orice ora, eu am stat dupa un medic in satul meu ca nu era ca si era singurul, aveam nevoie de farmacie si nu era deschisa, daca suni la urgente dureaza la fel ca la oras? aici nu sunt ambulante, daca vii obosit de la munca ai posibilitatea sa iti iei mancare gatita la oras aici ai un magazin de 2 bani unde cumperi cornuri cu ciocolata, nu ai posibilitati pentru familie, nu mai faci focu la centrala daca vii obosit de la munca, inveti mai multe chestii ca sunt oamenii mai rasariti la oras, ai librarii sa cumperi sa nu mai dai comanda pe internet cum fac eu, cunosti medici buni aici e doar 1, n-ai din ce alege, daca vrei in oras faci naveta cum e sa te duci 60 km cu masina? in loc sa faci 5 minute de mers pe jos? nu e vorba de distractie e vorba ca beneficiezi de n chestii care te ajuta la oras, intelegi? la sat singurul beneficiu e ca poti sa-ti faci tu o gradina sa mai tii la bani in rest? asta e singurul, politia? la noi e politie de 2 bani nici nu te baga in seama, iar ca distractii nu mai zic, n-ai o terasa sa iesi cu o fata, ceea ce e normal, nu sa fac 60km de mers pe jos, concerte, film la cinema etc.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru ionutasdawrewae):

Om bun, tu realizezi că există sate lângă orașe? Gen chiar lângă, la 5 sau 10 sau 15 km? Ai nevoie de ceva de la oraș, te urci în mașină și îți faci cumpărăturile și beneficiezi de toate atuurile orașului.

Iar în ceea ce privește a fi gay, crede-mă că ăștia au mai mare nevoie de oraș decât orice heterosexual. Nu găsești "parteneri" și droguri la țară, alea doar la oraș și mai ales într-un oraș mare.
Iar în ceea ce privește introvertitii, a fi introvertit nu înseamnă că nu vrei sa ieși din casă. Eu sunt introvertit și ies în fiecare zi din casă să mă plimb prin parcuri și prin oraș, uneori singur alteori cu un prieten sau la o întâlnire cu o fată. Nu-mi place sa stau în casa, de asta o casă la țară ar fi perfect pentru ca as putea sta toată ziua afară și sa am și intimitate. Și nu-mi pasă de ce "oameni răsăriți" sunt la sat. Mi-aș petrece timpul cu familia și prietenii. Dacă vreau sa ma duc la oraș e la 5 sau 10km de mine. În afară de dependenta fata de mașină nu vad niciun dezavantaj

| suntserios a răspuns (pentru ionutasdawrewae):

Stii ca la tara nu inseamna doar sate izolate si uitate de lume nu?
La tara poate fi bine mersi orice sat in apropiere de un mare oras, sau cu iesire la o autostrada si sa faci aia 40km in 20 min.

si inca odata cine vrea viata la tara nu cauta mall uri sau terase sa iasa cu o fata

| KidnappedAlien123 a răspuns (pentru suntserios):

Mda,scuza-mi neatentia,imi place la mine ca imi asum cand gresesc ceva eu analizez ce se vorbeste,da,am uitat,scuza-ma,da sunt sunt sate foarte ok in apropiere de oras asa da si sunt si unele in zone montane unde e frumos sa stai n-am cuvinte, eu am uitat sa mentionez ca eu sunt dintr-un sat uitat de lume, uite poftim dar de un sat uitat de lume ce mai zici? saracie, batai, alcoolici in baruri, politia e egal cu 0, medicii am decat unu distanta e de 40 km si nu pe autostrada unde faci doar 20 minute si oricum hai ca mall-uri nu toata lumea e impresionata, dar sa iesi cu o fata aia e ceva cat se poate de normal doar n-o sa ies la 25 ani si tu ai zis demult ca e mult mai frumos la oras, dar ma refeream la un sat izolat nu sate cum am vazut ca era unul din Cluj care era foarte frumos de privit si in zona montana.

| KidnappedAlien123 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Exista sate la oras am omis asta, asa e ok, whatever faci cum stii si cum vrei, sunt destui drogalai si mai ales batai la tara stai down.

| VoidEternal a răspuns:

Tinerii nu vad nimic wow să stai la sat. Dar cei trecuți de 40-50 de ani care sunt cat de cat înstăriți și pentru care liniștea contează mult mai mult decât să aibă mall-ul aproape, vor sa locuiască la sat. Cei care nu mai au pretenții sa avanseze in cariera, pensionari sau in pragul pensiei, sau pur și simplu cei care s-au săturat de aglomerație și betoane și își pot duce veacul și de la tara.

| ArbitruPesteTot explică (pentru VoidEternal):

Aia e alta treaba la pensie, asa nu zic nimic, ca vrei liniste si gen sa stai la un sat modern la munte asa e frumos dar nu intr-un sat uitat de lume.

| CostinAlamariu a răspuns:

Mall urile sunt un mare rahat, nu înțeleg de ce cineva ar vrea sa-si petreacă timpul acolo voluntar. De fete la plural n-am nevoie, prefer una și bună, medici există la oraș, dacă ai mașină nu e nicio problemă.
Viața la sat e foarte frumoasă, autentică și rustică, dar experiență estetică nu ți-o poate explica nimeni. Ori înțelegi lucrurile astea ori nu. Tu pari un om extrem de superficial deci clar n-o să înțelegi

| ionutasdawrewae a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Pai e vorba si de beneficii man, daca ai masina dar stii ca sunt distante mari? la mine de 40 km altii au 60-70 km pana in oras ce zici e putin? doar pentru o consultatie sa faci 60 km cu masina, la sat e doar 1medic si ala e slab, crede-ma ca stiu ce vorbesc am patit sa nu am nici medicamente de la farmacie ca erau inchise, daca ti se face rau pana vine salvarea aici mori, politia e de 2 bani si ea, daca vrei sa scoti bani la banca stii ce fac? plec 40 km sa scot.

| LordCristobal a răspuns:

E super fain sa stai si la sat mai ales daca e vorba de un sat de munte cum sunt alea in Muntii Apuseni.
Pai oamenii se muta la sat ca sa se conecteze cu natura, sa faca drumetii in natura, sa creasca animale si sa cultive in pământ legume ca sa aiba propria sursa de hrana.
Unii se refugiaza la sate ca sa scape de galagia si rutina stresanta din oras.
Tu nu poate nu înțelegi acum dar la 40-60 ani poate o sa iti doresti si tu liniste si cine stie te muti si tu la sat.