anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Legat de intrebarea de azi din Oracol, saptamana trecuta in tren, am asistat la o discutie pe aceeasi tema. Unul din barbatii din compartiment, cam de 45 de ani, recunostea indirect ca nevasta lui munceste mai mult decit el. Spunea: ea are serviciu ca si mine, dar vine acasa si se ocupa de prunci, ne spala si ne hraneste pe toti, dar nu spune ca este obosita si nu ma refuza seara (aici a avut o exprimare mai "plastica", pe care nu pot sa o redau). Stim ca la negocierile salariale dar si la angajare exista discriminari. Pentru ca femeia are concedii de nastere, de boala a copiilor, etc. Care e parerea voastra, cine munceste mai mult (pe total), femeia sau barbatul? Cine cu cine trebuie sa fie "egal"?

Răspuns Câştigător
| GreenBubble a răspuns:

Asta depinde de la caz la caz... exista femei care muncesc mult si barbati care nu fac mai nimic si invers.Si femeia si barbatul trebuie sa fie egali, atat in drepturi cat si cand vine vorba despre familie si impartirea treburilor casnice.

| anonim_4396 explică (pentru GreenBubble):

De acord.

12 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Femeia intotdeauna munceste mai mult.Plus responsabilitati.

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

De acord si cu tine.

| mona a răspuns:

In multe cazuri femeia munceste mai mult ca barbatul pentru ca pe langa serviciu se ocupa si de casa/copii...

| anonim_4396 explică (pentru mona):

Asa este.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, cei doi trebuie sa fie egali si in indatoriri nu numai in drepturi. Pentru asta @GreenBubble primeste funda.
Pentru ca, asa cum stie sa poarte o haina curata, sa manince, sa doarma intr-un pat bun, etc, tot asa trebuie sa si faca ceva in casa, inclusiv educatia copiilor; sa nu spuna niciodata "du-te la maicata, ea stie/poate".

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde si de femeie.Si kilometri care ii face in gospodarie tot munca se numeste. Intre noi fie vorba, femeia rezista mai mult deoarece nu e stresata ata de griji.Ea plange aproape din orice.Plansul elimina stresul Barbatul, dupa o zi de nervi si stres, bea o bere doua, treilaughing si ramane stresat. Bineinteles ca nu rezista mai mult ca femeia.Deci surplusul de munca care il face femeia, nu o deranjaza, plus ca mai sta si cum zicea nenea din trenlaughing Da, femeia munceste mai mult. (munca pe putrea eihee hee

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu poti spune ca nu este stresata. Doar atit, ca se descarca prin plins sau tipa. Si atunci, vine barbatul si o intreba: de ce esti nervoasa, ce ai?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Asae.Ieri dupa un an de trai cu iubita(nu ne gandim inca la nunta), am speriat o gaina si a intrat in gradina in florile ei dragi si nu stiu ce a ciupit acolo. A injurat pentru rima oara, bine nu pe mine, dar vizibil s-a"racorit".laughing)

| AnonimKidd a răspuns:

Buna. Chestia asta nu e sigura deoarece depinde de la tara la tara. De exemplu daca esti englezoaica, sotul tau la fel, pe fiecare copil pe care il faci, statul iti acorda un apartament. Englezoaicele au cate 3-4 copiii, adica 3-4 apartamente pe care le inchiriaza. Ele ingrijesc copiii si fac "shopping". Un alt exemplu e Egiptul, poate si in alte tari din Africa se intampla asa ceva, in Egipt femeia nu are voie sa munceasca. Ea doar creste copilul, si barbatul munceste. La noi depinde ce situatie financiara ai : daca sotul tau e mare avocat, procuror, mare afacerist cu 2 case de vacanta si 3 vile, nu stiu cat de grea iti poate fi viata (exceptam bolile) sa mergi la serviciu si/sau sa cresti copii. Daca traiesti intr-o familie modesta, sotia de obicei e cea mai muncitoare. Isi termina serviciul obositor, vine acasa, copiii uneori nu o asculta, ii cer ajutorul la teme, vine si sotul de la servici si vrea mancare si asaeste in fiecare zi : un numar infinit de sarcini. Ar trebui ca drepturile lor sa fie egale. Sper ca ati inteles ideea happy.

| anonim_4396 explică (pentru AnonimKidd):

In Egipt este alta problema: femeia e roaba barbatului, de asta nu are voie sa munceasca. Dar, de Anglia nu am stiut. Esti sigura? Pentru ca multe familii tinere engleze, cu copii, stau in locuinte sociale.

| AnonimKidd a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu ca in Egipt, asa este cum ai zis. In Anglia, deci mama mea a lucrat pentru 2 ani acolo si ea asa stie. Acum de atunci pana acum au trecut cam 5 ani. Poate s-a mai schimbat legea, nu stiu ce sa zic.