| bleakk a întrebat:

Legat de subiectul 2 de la BAC Romana,si anume eseul/textul argumentativ. Ceea ce ma nemultumeste nu este lipsa ideilor/vocabularului complex,deoarece opinez ca le am. Eu sper sa nu o du in bara la structura. Are cineva vreun link cu o schita a structurii acestui eseu. Stiu in mare,cam asa:o ipoteza/premiza de la care se pleaca,aici tu mentionandu-ti aprobarea sau infirmarea, dupa care 2 argumente incadrate in 2 fragmente separate care sa sustina prima idee, dupa care concluzia care poate fi personalizata. Si inca o nelalumire ar fi legata de premiza:cunosc 2 metode si anume ca pot incepe direct cu "in opinia mea..." ori ceva mai obiectiv cu " Se stie ca/ este evident/cunoscut/binestiut faptul ca". Si intrebarea este : daca incep cu tonul acela obiectiv in argumente/concluzie trebuie sa continui pe acelasi ton sau pot intra in subiectivitate, dand si exemple cotidiebe etc?

Răspuns Câştigător
| aXandra a răspuns:

Deci, să-ți explic cum stă treaba.
Premisa: Ceva general și apoi exprimarea opinii la persoana întâi!
Paragraf: Argument 1 - dezvoltat + exemplu adecvat
Paragraf: Argument 2 - dezvoltat + exemplul aferent
Concluzia: corelată cu premisa

| bleakk explică (pentru aXandra):

Spune-mi daca e bine in premisa: Se stie ca lumea din ziua de azi este foarte materialista si superficiala.In opinia mea acest lucru are un efect negativ asupra viitoarelor generatii. Merge ca premiza? Dupa care, in primul rand.

| aXandra a răspuns (pentru bleakk):

Te-ai prins

2 răspunsuri: