Asa ar fi normal, dar traim intr-o societate in care orice afirmatie, indiferent cat de stupida, isi gaseste adeptii ei. Isaac Asimov spunea despre situatia din SUA ceva de genul: "Americanii cred ca democratia inseamna ca ignoranta cuiva e la fel de buna ca si cunostintele altcuiva". Deci sunt toti egali intre ei, si ar trebui ca prostiile sa fie tratate cu aceeasi atentie ca si lucrurile rationale si dovedite. Si exact asta se intampla. In politica se vede tot mai mult asta, si s-a manifestat mai ales anul asta. E ceea ce se cheama "post truth politics", adica repetarea unor afirmatii dovedite false, dar care au priza la public. Oamenii sunt prea ignoranti ca sa stie verifica devezile, sa vada daca un politician ii minte sau nu. Asa ca prefera sa creada aberatii care-l fac sa se simta bine, decat lucruri sustinute de dovezi. Si efectul acestei politici s-a vazut la Brexit si la alegerea lui Trump.
Nu. Se refera la faptul ca ai dreptul la expunerea propriei opinii, bineinteles, in mod rational. Daca unii abuzeaza de prostie in afirmatiile lor e partea a doua.
La categoria sanatate daca cineva spune ca e buna cianura are el acest drept? expunerea propi opini poate afecta pe unele persoane
Are dreptul sa se exprime, insa ceea ce spune nu e necesar sa fie adevarat. Persoanele care citesc sunt afectate in masura in care, cred orbeste tot ceea ce spun unii, fara a depune efortul de a se documenta putin.
Ai dreptate, credem fara sa ne informam multi din noi
Da, foarte trist...
Libertatea de exprimare dupa parerea mea e atunci cand iti exprimi o opinie subiectiva asupra oricarui lucru.
Daca vrei poti spune ca Pamantul este plat, e dreptul tau.
Dar e si dreptul meu de a te face prost.