anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am gandit sa pun un pic in atentia voastra urmatorul aspect si anume povestea legata de "curvarul si curva". Imi cer scuze pentru modul de exprimare, este intr-adevar cam vulgar dar am folosit acesti termeni tocmai pentru ca am vrut sa fiu foarte la obiect. Asadar de multa vreme ma intreb de ce oare atunci cand zici despre barbat ca-i curvar nu-i mare scofala, ba chiar pe undeva il si flatezi si parca il si vezi cum se "umfla in pene", iar daca pe o femeie o numesti curva asta inseamna categoric ca ii adresezi o insulta? Este un fapt real ca societatea gandeste cam asa : daca o femeie s-a culcat cu mai multi barbati aia deja e o curva, pe cand daca un barbat s-a culcat cu mai multe femei, e destept, descurcaret, e un mascul tare, se spune despre el cu mandrie ca este un barbat ravnit. Mai pe scurt oamenii in general dintodeauna au vorbit despre barbatul curvar cu admiratie pe cand despre femeia curva au vorbit mereu urat. Cred ca am auzit cu totii la un moment dat cel putin o discutie intre barbati care suna cam asa : "Frate cu aia ti-ai gasit si tu sa umbli? Cu aia care s-a culcat si cu ala si cu ala?" Ei bine, as vrea acum sa va intreb de ce o femeie care a avut relatii sexuale cu mai multi barbati trebuie sa fie privita ca pe o stricata in vreme ce un barbat care face sex cu mai multe femei nu e acuzat de nimic, ba dimpotriva i se atribuie niste calitati gen barbat bine, experimentat, atragator, istet etc?
(Vreau sa mentionez ca intrebarea nu face referire la femeia prostituata, deci scot din discutie aceasta categorie a femeilor care fac sex in scopul castigului financiar.)

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Pentru ca asa au evoluat cultura si mentalitatile. Din pacate, de cand eram doar niste maimute mai intelgiente, scopul masculului era sa insemineze cat mai multe femele. In timp ce femelele aveau doar scopul de a creste copilul. De la bun inceput, masculii priviti cel mai bine erau cei care inseminau cele mai multe femei. Evident au trecut mii de ani si am evoluat. Insa daca te vei uita de-a lungul istoriei, asta a fost mentalitatea. In Evul Mediu, in afara de faptul ca femeia era considerata murdara si pacatoasa, trebuia sa stea acasa si sa creasca copiii. In Renastere la fel. Pe tot parcursul istoriei asta a fost conceptia, pana in secolul al XIX-lea, cand incep primele miscari feministe. Cred ca pana la urma este o idee pe care o mostenim de la primii stramosi, si de care vom scapa in cateva alte sute ori mii de ani.

0 răspunsuri: