| RedGuy a întrebat:

Ma gandeam mai devreme la unele lucruri cum ar fi sfarsitul lumii, nu ceea ce se spune despre 2012...ma gandeam doar la sfarsitul lumii, daca va veni.Gandul mi-a sarit la alt lucru, la acele "cioplituri" si picturi care sunt de foarte multi ani, cat si despre civilizatiile care se presupune ca erau avansate, poate unele mai avansate decat noi. Tinand cont de ambele idei, sfarsitul lumii si posibilitatea civilizatiilor antice avansate si de directia care o ia civilizatia noastra, razboaie, ura, violenta etc. Dintotdeauna oamenii au fost in razboi si de la batalii cu bate din lemn sa ajuns la arcuri, sulite, pusti, pistoale si bombe nucleare, atomice etc.si inca se progreseaza in acest domeniu.Adunand toate aceste idei, oare este posibil ca oamenii sa ajunga intr-un punct in care din cauza razboaielor sa se distruga complet?! Oare este posibil ca acest lucru sa se fi intamplat in trecut, oamenii sa fi ajuns intr-un punct, poate mai avansati decat noi si sa se fi distrus?! Oare ce vedem noi, ce a ramas,"cioplituri" cu "obiecte zburatoare" sunt urmele civilizatiilor antice care au disparut? Dar daca toti oamenii au fost omorati, cum de existam noi?! Ipoteza mea ar fi, cum sunt prezentate in anumite teorii ca omul sa dezvoltat dintr-o simpla celula si in foarte mult timp a progresat, sa dezvoltat in aparent forma finala.Ar fi o regenerare a lumii, un nou inceput. Oare este aceasta soarta lumii in care traim? Ideile mele sunt discutabile si nu stiu daca o "cioplitura" ar rezista cat formarea omului dintr-o celula, daca este posibil. Spunemi parerea ta! Ce crezi?

2 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Foarte coerente ideile tale! Poate intrebarea ar fi mers mai bine la categoria St. & Filosofie. Sunt probleme existentiale, pentru care, dupa cum stii, toata tagma filosofilor nu au putut si nu vor putea vreodata sa dea raspunsuri pe deplin satisfacatoare. Cu toate astea, noi continuam sa ne intrebam, sa meditam si sa filosofam.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare