Pe mine ma intreba cineva ceva si eu incepeam brusc sa rad (si asta oriunde si oricand)
Frica este doar un obstacol si treptat il poti evita. Daca vei merge la logoped sau la un psiholog va fi un pas inainte.
Trebuie s-ai mai multa incredere in tine, sa-ti stii atat calitatile cat si defectele.
Oricum fiecare teama are o cauza.Madayna te-ai gandit care a fost sau care este cauza? Ai fost asa dintotdeauna sau brusc asa ai devenit?
Razi aiurea sau doar la comanda?
Niciodata nu rad la comanda. Oricum era misto atunci cand radeam din orice acum nu prea rad...
Acum serios, sa zicem ca ne intalnim pe strada, sa zicem, si te intreb ceva te bufneste rasul inopinant?
Nu.Daca ne intalnim in trecut da.
Intalneam*
Sa inteleg ca nu mai ai 12 ani, ai 13 acum, te-ai maturizat, asa-i?
NU.
Si nici nu vreau asta.
Pur si simplu am inceput sa constientizez ceva despre mine (nu intru in amanunte)
De ce eşti rău cu ea?
De ce crezi ca sunt genul de copil care se crede ceea ce nu e?
Scuze Madayna ca am plecat de la subiect
Inseamna ca esti pe drumul cel bun
Care este rostul discutiei?
Eh, lasa ca nu se supara, e fata isteata
Oke
Tot vreau sa stiu de ce crezi ca sunt acel gen de copil care se crede ceea ce nu este?
Nu doar tu treci prin asa ceva, toti am trecut prin asta si trecem prin asa ceva, eu si acum imi pierd, cateodata, ideea, am intrebat un doctor despre asta, i-am explicat ca si cand eram mai mic de varsta pateam mai rau, mi-a spus ca este din cauza lipsei de concentratie, atunci cand vorbesti despre ceva trebuie sa fi concentrat asupra acelui ceva, nu sa-ti zboare mintea cu sorcova
Daca a lasi un pic de timp am sa-ti raspund, bine?
Da
Pardon, a lipsei de concentrare
Vezi tu zurick, de-aia te respect eu, ca esti intelegatoare
Bună Mădălina, nu este o ruşine să nu mai comunici cu cineva dacă te bâlbâi ai emoţii, eşti timidă, e normal. Încearcă să fi calmă, sigură pe tine şi să fi mereu cu zâmbetul pe buze, apreciez persoanele sociabile. Nu ai ce să cauţi la logoped de la o bâlbâială, acolo din câte ştiu te duci din cauza unei defecţiuni a pronunţiei.
O zi frumoasă!
Si eu am aceeasi problema, idem.Si eu ma gandeam sa ma duc la psiholog. Daca ma concentrez si vorbesc mai lent omai reduc. Faza tare este ca daca ma pui sa cant sau sa citesc nu ma balbai la fel de mult, chiar deloc.Dar cand vorbesc cu cineva parca o iau razna cuvintele, asta se intampla mai des la persoanele noi pe care nu le cunosc de multa vreme.Nu sunt limbut, rarait pot articula fiecare sunet dar na degeaba.O alta faza tare este ca problema a aparut in urma cu 3 ani cand mi s-a spus ca am inceput sa vorbesc foarte repede.Pana atunci nu aveam nimic.Sa fi fost un soc ceva nu stiu! Sunt o persoana inteligenta, dar.....cand vorbesc cu cineva incep blllllllbll. Funda si incearca cu psihologul sau autocontrol!
Lasa rusinea la o parte si fa-ti curaj.>! si dupa ce te obisnuiesti sa comunici nu mai este tare dificil!