Pot sa iti spun doar atat punete si scrie o carte esti tare si chestia cu singuratate mai toata lumea o are uni o simt mai tare alti mai putin wtf si eu is pierdut dar ce sa faci mai treci si prin de astea...
Ai idee cati trec prin asta fara sa realizeze sau fara sa spuna un cuvant?
Traim singuri, intre alti oameni singuri, ne privim uneori obosit in ochi, intoarcem privirea in alta parte, goliti de singuratatea din ochii celuilalt si nu-l intrebam si nu-i marturisim nimic, ne continuam drumul si inertia...
Te lasi influentata de o psihologie negativa, nu cauti pozitivism in nimic, pana si oboseala ta sa-l cauti e o dovada la ceea ce sustin.
Extrage-ti bucuria din lucrurile simple care te inconjoara, dintr-o zi luminoasa, o melodie optimista auzita intamplator, o pisica simpatica privindu-ti trecerea pe geam, ghioceii din cosul plin al floraresei din colt, racoarea si linistea strazilor spalate de ploaie, aerul tare si plin de oxigen al diminetii si mii de alte mici amanunte, cioburi mici de viata care, adunate, iti fac ziua mai buna si sufletul mai usor.
Nu stii sa-ti traiesti singuratatea, n-o suporti si o lasi sa te saboteze, sa te transforme intr-o victima!
Alinta-te cu mici lucruri care-ti fac placere, o prajitura nepermisa din cauza caloriilor, un pranz intr-un restaurant luxos unde n-ai indrazni sa intri neinsotita, dar aranjata si eleganta te vei amuza de stupoarea si curiozitatea starnite de frumoasa necunoscuta care serveste singura pranzul, atat de enigmatica...
Sunt doar cateva idei, ceea ce te impinge inainte este, de fapt, lumina si bucuria!
Deschide-ti sufletul, nu-i fa pe plac in tentativa lui de victimizare si umple-l cu soare, cu ras, resurse ai chiar daca nu le simti acum, vei vedea rezultatele.
Singuratatea este impacarea deplina a ta cu tine, acceptarea eu-lui tau in toata fiinta ta, cu bune si rele.
Cate minute ai rezistat sa admiri jocul unei raze de soare pe covor?
Desi nu spui nimic despre motivul care a declansat aceasta stare, cu siguranta el exista.Banuiesc ca cineva a declansat in sufletul tau aceste framantari, caci numai oamenii ne pot face sa ne simtim singuri printre oameni.
Probabil ca nu ai primit confirmarea existentei tale, a faptelor tale si a sufletului tau, din partea cuiva, si din cauza asta nu te ragasesti in nimic.Lupta pe care o dai cu tine insati, nu e usoara, dar ea trebuie sa existe.
Intrebi ce ai putea face sa te regasesti. Uneori, nu e nevoie sa faci nimic, decat sa astepti.Pentru ca si rabdarea poate fi o arma in aceasta lupta.Nu cred ca trebuie sa ti se intample ceva deosebit, ca sa te determine sa lupti. Poti face compromisul de a trai in mod banal(cu riscul de a te simti oarecum primitiva), pana se va intampla ceva in viata ta. Te poti misca in virtutea inertiei.De ce? Pentru ca atata timp cat existam, putem avea sansa zilei de maine, zi in care speram ca ne vom regasi pe noi insine.
Urca-n sa, da-i bice si EXISTA!
Trec de ceva timp prin aceleasi stari cu cele descrise de tine. Insingurarea, lipsa prietenilor atunci cand ai nevoie de ei, sentimentul de neputinta si de pierdere, de ratare, intotdeauna duc spre dulcea depresie, care nu e deloc usoara, e ingrozitor sa lupti cu ea si odata ce o ai nu ai sa mai vezi nimic bun in jurul tau, totul va fi negru, absent si intutil, viata ta va merge inainte doar cu ajutorul xanaxului sau altor antidepresive prescrise de medic. Stiu ca e greu sa iti revii din aceste stari, dar incearca. incearca sa te gandesti ca daca suferi nu e intamplator, poate trebuie sa inveti niste lectii, poate trebuie sa indrepti niste greseli din trecut... who knows? te rog, incearca ca atunci cand ai ganduri negative sa incerci sa le alungi si sa te gandesti ca nu esti asa de jos. ce zici de copiii din africa care mor de foame?
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri, tare ma bucur cand intalnesc oameni frumosi :).
Fiecare in parte mi-ati oferit o bucatica din voi si pentru asta va sunt recunoscatoare si vreau sa va dedic o melodie dulce, care sper sa va aduca un zambet pe chip: Mihai Margineanu - A Fost Odata.
http://www.youtube.com/watch?v=S4OXsAEVEOU&feature=related
P. S.: Nu am mai reusit sa intru pe contul initial, nu-mi accepta adresa de e-mail, insa as vrea sa-i spun lui Foxsilver ca prin cuvintele sale mi-a oferit o nesperata alinare. Multumesc! :)