| noisolpXekuNemertXe a întrebat:

Mă tot gândeam, e consumul ocazional de canabis bun sau rău. Înainte să săriți 90% dintre cititori să-mi ziceți că nu are nimic; că în alte țări deja se legalizează și e folosit ca tratament împotriva cancerului etc. eu mă gândeam... că și fumatul pe la începutul secolului XX era considerat un remediu pentru o grămadă și era promovat de doctori și de intelectualii vremii până cam prin anii '70, '80, când au început în unele țări campanii anti-fumat la studierea mai amănunțită a efectelor acestui obicei pe termen lung. Eu sincer chiar aș vrea să se legalizeze și să fumez iarbă legal, la un preț OK, dar totuși dacă stau să mă gândesc, de unde știu că istoria nu se repetă?
(NU îi încurajez nici pe cei care sunt 100% împotriva marijuanei din nu știu ce motive motive, fie că e idea lor sau că le-a băgat cineva în cap că e un drog mortal și altele).

6 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Orce drog fie ca e usor sau greu este nociv pentru om.Pana si cofeina si nicotina in timp te imbolnavesc.
Poate ca anumite droguri (marijoana sau cocaina) sunt bagate in anumite tratamente dar sunt bagate, preparate nu fumate sau trase pe nas la colt de strada sau mai stiu eu cum sa iti provoace dependenta.
Eu nu sunt de acord cu nici un tip de drog.

| Hammurabi a răspuns:

Cannabisul terapeutic nu se fumează.
Se utilizează ca ulei (unt) de cannabis sau tinctură pentru efecte terapeutice maxime.
Sau chiar și în alimente (celebrele brownies).
Cannabisul fumat are cele mai mici efecte terapeutice dar cele mai puternice și rapide efecte psihoactive.
Contrar tuturor "legendelor urbane" cannabisul nu creează dependență indiferent cum e administrat, ulei, tinctură, fumat sau în alimente.

| SG1995 a răspuns:

El cannabisul e un drog desi are anumite efecte benefice pe scurt durata, acesta iti poate fte creieri la propriu.
Depinde cat de des, si in ce cantitate e consumat, starea de sanatate a consumatorului. Nu-i un drog la fel de periculos ca heroina, sau alte din acest si probabil sa fie putin mai nociv ca tutunul dar te poate afecta nasol pe termen lung.

| SG1995 a răspuns:

În plus fumatul în sine e ceva negativ, desi canabisul din ce-am inteles se poate consuma ca ceai sau chiar introdus in anumite prajituri.

| PrintesaGumitaa a răspuns:

Stai putin, chiar daca in unele tari e folosit ca tratament asta nu inseamna ca aia fumeaza pana cad pe jos. Fiecare drog este prelucrat si folosit sub alta forma gen spray inhalator cum e canabisul.
Nici nu stii ce vorbesti.

| noisolpXekuNemertXe explică:

[mă refeream la fumatul de tutun] Am uitat să menționez, dar cred că v-ați prins.