Pentru ca femeile au mai puțin hormoni masculini, masculi bătăuși au prea mulți, asta e explicația
Chestia e destul de simplă. Testosteronul, hormonul masculinității, determină în principal nivelul de agresivitate. Corpul bărbatului este inundat cu acest hormon, mai ales în adolescență, și acest lucru poate determina o agresivitate crescută. Femeile au prea puțin din acest hormon așa că agresivitatea nu le vine natural, preferând să se folosească în principal de vorbe, insulte, bârfă, etc. De asemenea, o bătaie între femei nu va fi nici o dată la fel de distructivă ca una între bărbați. În timp ce bărbații știu în principal cum să dea cu pumnul pentru a provoca cât mai multe daune celuilalt și au acea dorință de a-l răni cât mai mult pe celălalt, femeile doar se zgârie, își dau palme și se trag de păr.
Baietii au mult mai mult testosteron, care influenteaza si apetitul sexual si agresivitatea.
Nu facusem leg intre testo si violenta, stiam doar relatia testo libido, par pe corp si vocea mai groasa.
Nu stiu daca le stie toata lumea, majoritatea stiau ca, cu cat ai mai mult testo, ai libido mai tare, asta s-a observat si la femeile cu sindromul ovarelor polichistice care unele au mai mult testo, ca au libido mai sus.
Inseamna ca femeile au mai multa minte, ca si daca simt ca vreau sa dau, dai mai asa, nu sa faci daune mai serioase celuilalt. Sau ai un sac de box acasa si dai in ala.
Si dorinta lor de a rani cat mai mult e tot tembela, nu are nici o treaba ca simt agresivitatea aia.
Ca de ex poti sa-i dai cu pumnu in spare unde e mai ok, su alta sa-i dai in fata, aia cu datu undeva, tine de gandire doar.
Aia cu apetitul stiam. Mda, deci inseamna ca daca venea vreun dictator din ala, toti baietii agresivi prinsi, coborat nivelul de testosteron medical, fortat, altfel la scoala de corectie pana se satura.
Sau eventual eliminati, ca nu avem nevoie de asa ceva, mai ales ca nu-s prea multi care fac asta.
Majoritatea-s in ordine.
Ca si in anii 60, erau aia cativa interlopii, in general nu erau asa.
Si aia de la scoala de corectie cati erau? Infim fata de populatia masculina a bucurestiului.
Si nu neaparat, tine si de inteligenta, ca-s barbati cu f mult testosteron si nu iau la bataie, sunt alfa, arata f bine, masiv dar au minte. Isi canalizeaza asta fie la sala, fie sac de box si asa mai departe.
Agresivitatea sa zicem ca e cum zici de la testo, dar cum o folosesti tine de inteligenta.
Si eu cand am draci nu dau in lune, dau in perete sau altundeva, zic cand ma iau nervii, nu ca am asa agresivitate.
Ce ar fi sa-mi iau prietenii la bataie?! Sau pe altul?