Daca te gandesti ca mori si ca pierzi tot ce-ai realizat in viata atunci da, Gandhi are dreptate. Dar poti privi lucrurile si altfel: poti face anumite lucruri in viata care sa ramana celor ce vor urma. Spre exemplu, noi ne bucuram de scrierile pline de intelepciune ale lui Ghandi, chiar si acum, cand el e mort, asta inseamna ca ceea ce a facut nu a fost nesemnificativ, caci desi el a pierdut totul la moarte, noi inca ne putem bucura de ceea ce a realizat el.
Nu pot sa spun ca am un anume tel sau vis. John Lennon, cand era copil, a fost intrebat ce vrea sa devina cand va fi mare si a raspuns ca vrea sa devina fericit, asa si eu, telul meu e sa fiu fericit, in rest nu prea am alte aspiratii. Ca sa fiu fericit e nevoie sa imi mearga bine pe toate planurile, asa ca nu ma gandesc sa ajung nu stiu ce, pana la varsta x sa fac nu stu ce si tot asa, las viata sa ma surpinda.
Trebuie să apreciem viața. Oricât de nesemnificativ ar fi un lucru, merită să-l faci. Orice vis împlinit îți oferă fericire.
Dacă nu ai avea în ce să crezi, nu ai mai avea pentru ce să fii fericit. Faptul că ai pentru ce lupta chiar și în cele mai umilitoare momente, asta îți dă putere.
Un om fără credință este asemenea unui om care s-a afundat singur în propria minciună.
Eu cred că în visurile mele, eu cred în mine și în fericirea mea. Știu că Universul este de partea mea, știu că orice lucru făcut are un scop.
N-am speranțe false.De ce să ajung la dezamăgire? De ce să încerc dacă nu voi reuși? Sau de ce să renunț dacă este visul meu, doar al meu, nu contează cum va fi privit de către alții, contează doar să cred eu în el și să lupt să nu regret pe la 50 că n-am încercat măcar.
Uite ce spunea Robert Louis Stevenson.
"Acea persoană se poate zice că are " succes" care a trăit bine, a râs des şi a iubit mult; care a câştigat respectul oamenilor inteligenţi şi iubirea copiilor. Care şi-a făcut datoria în domeniul de activitate şi şi-a îndeplinit misiunea şi destinul; care lasă lumea mai bună decât a găsit-o fie printr-o poezie nemuritoare sau prin salvarea unui suflet.; care niciodată nu a încetat să aprecieze frumuseţile acestui pământ şi nici nu a eşuat în a le exprima; care tot timpul a căutat tot ce e mai bun în ceilalţi şi a dat tot ce a avut mai bun."
Sunt de-acord cu el. Voi nu?
Nu, n-am ţeluri deci evident nu pot să cred în ele.
În ultima vreme am devenit un mizantrop leneş incurabil, îmi lipseşte motivaţia pentru orice.
Presupun că oricine are anumite visuri dar puţini ajung să şi le îndeplinească, oricât de mult ar încerca. Deci, de ce să ne străduim.
Dar luându-mă după logica lui Gandhi, "Indiferent de ce fac, va fi nesemnificativ dar e foarte important să o fac" mă voi perfecţiunea în a face absolut NIMIC. Şi e foarte important să o fac.
Depinde de fiecare. Din punctul meu de vedere, care sunt negativist, consider ca este o inutilitate sa-ti faci vise si dorinte care ti se par greu de atins. Fiecare dintre noi stim cat putem.A aspira la ceva peste ceea ce putem este o pierdere de efort si o ocazie de a ne dezamagi