Eu!
Are salar pentru munca sa. Si e obligat sa se poarte frumos ca daca nu, ma duc la concurenta. De ce sa-l mituiesc?
Nici cu mita (bacsisul) la restaurant nu sunt de acord.
Că omul sa implicat în ceea ce a făcut, la fel cum și eu apreciez un om care îmi apreciază munca
Dau mereu celor care lucreaza la Glovo/Tazz. Astia chiar sunt platiti mult sub cat merita. La Uber am dat odata vreo 100 de lei bacsis ca m-a luat cand eram beat din alt oras si m-a dus acasa, dar, din nou, era pilit putin ))
La cafenea mi se pare cel mai absurd, in schimb. Nu e greu sa faci cafea, am si eu espressor la munca. Bagi boabele, le macini, bagi in aparat, apesi pe buton, gata! Si mai si lucrezi intr-un mediu unde ai mereu liniste, muzica jazz pe fundal, clienti potoliti, nu trebuie sa te agiti de colo colo. Culmea e ca astia te mai si intreaba inainte sa-ti dea cafeaua daca vrei sa lasi bacsis...
Depinde de contextul in care te afli si daca chiar vrei sa lasi bacsis. Eu dau bacsis, doar daca comand ceva in momentele nefavorabile pentru livratori sau doar daca simt eu ca ceea ce urmeaza sa fac ( programari, sedinte, etc. ) vor fi facute in momente nefavorabile sau intarziate. Pana la urma, da, este treaba lui ca angajat sa isi duca treaba pana la capat, dar si eu daca as fi in locul lui si as avea servicii pe care ar trebui sa le prestez cand sunt pe punct de plecare sau cand sunt aglomerat sau prost platit, as fi mult mai motivat de aceasta "atentie" din partea clientului.
Nu am dat bacsis niciodata si nici nu cred ca o voi face vreodata. Nici mie nu mi se pare normal asa ceva.
Nici eu nu am dat niciodată bacșiș în niciun context și nici n-o voi face, mi se pare cea mai mare prostie.
anonim_4396 întreabă: