Chiar mă regăsesc in ce ai scris acolo, ma bucur că mai există și asemenea persoane. Pentru că noi avem un temperament melancolic, de aceea suntem asa.
Sa nu aud de Bacovia, mi-a picat la Bac la oral, ma mir cum am scapat cu violetul lui. Cand ajung in stari din-astea, mai triste, ma tratez cu niste muzica pe masura si trece.
Mai mult ca sigur ca sunt mai multi asa.
Da... nu. De Bacovia nu imi place. Nu imi place frigul si mai ales sa il aud pe strazile goale.
Ploaia imi place, insa nu ma intristeaza si nu ma baga in depresie. Cand ploua simt pacea in natura, o melodie linistita atat pentru oameni cat si pentru pamant si plante.
Dar ca o observatie, ai zis ca iti plac aceste lucruri PE care pe unii ii intristeaza si ii baga in depresie? Pai cum vine asta? Iti place fix de asta, ca majoritatea nu prefera asta si te face sa te simti mai bine ca nu esti ca ei? Sigur... si ei ar zice asta
Normal ca mai e cineva ca tine, eu de exemplu, mie imi place cand afara ploua si e frig si sa nu fie soare, sau ninge, si eu sunt in casa la caldura.
Pe mine nu ma intristeaza deloc zilele ploioase si cu vant, doar ca nu-mi place sa fiu afara atunci, dar imi place sa vad pe geam peisajul.
Frumos. Daca ai mai adauga un partener de drumetie (mai exact un iubit) cum ai privi asta?
Imposibilul s-a facut posibil prin comentarii .
Toamna și ploile îmi amintesc de facultate, când începeam prin octombrie venea și frigul, dar eu eram fericita, de fapt atmosfera și vârsta de atunci, toate lucrurile noi pe care le am descoperit în perioada aia, asociez acele amintiri plăcute și cu vremea de afara. Vara în schimb îmi place cel mult, dar tine prea puțin. Iarna geroasa nu ma încântă
Pentru ca esti calma, probabil linistita si eliberata. Mediul preferat iti afecteaza starea de spirit, apoi personalitatea se construieste prin adaptare. Am avut momente cand aveam "zapada" in mintea mea, acelea erau momenetele de calm si eliberare.
Ma regăsesc printre aceste rânduri ale tale. Da, chiar iti dau o liniște, de ce unii le considera depresive cine știe., fiecare cu gustul lui. Mi-a picat Bacovia la BAC și chiar intrasem în atmosfera aia când am scris eseul.
"De-atatea nopti aud plouand,
Aud materia plangand…
Sunt singur, si ma duce-un gand
Spre locuintele lacustre.
Si parca dorm pe scanduri ude,
In spate ma izbeste-un val -
Tresar prin somn, si mi se pare
Ca n-am tras podul de la mal.
Un gol istoric se intinde,
Pe-aceleasi vremuri ma gasesc
Si simt cum de atata ploaie
Pilotii grei se prabusesc.
De-atatea nipti aud plouand,
Tot tresarind, tot asteptand…
Sunt singur si ma duce-un gand
Spre locuintele lacustre."
Cum sa-ti placa mah asa ceva?!
Stau si ma gandesc...cata frustrare acumulata din lipsa de sex si prea multa laba, l-a impins pe bietul Bacovia sa aiba asfel de trairi!
Gusturile nu se discuta. Fiecare interpretează versurile intr-un mod diferit. Daca asta crezi ca e ciudata te rog sa citești poezia PLUMB a lui Bacovia, se studiază chiar si in liceu si mai faci si studiu de caz pe poezie, ce vrea sa ne trăsnită autorul Dormeau adânc sicriele de plumb,
Și flori de plumb și funerar veștmânt -
Stam singur în cavou… și era vânt…
Și scârțâiau coroanele de plumb.
Dormea întors amorul meu de plumb
Pe flori de plumb, și-am început să-l strig -
Stam singur lângă mort… și era frig…
Și-i atârnau aripile de plumb.
Mie sincer nu imi displace?
si totuși cea mai sinistra este studiata de elevi
Prin clasa a 6 a sau 7-a am primit de la diriginta un volum întreg de poezii de a lui Bacovia.
De alea grele cu sângele care se scurge pe zapada, cu ceva abatoare din ce imi aduc aminte.
Sunt unele ok, dar unele…. vai mama mea
Si mie imi place atunci cand natura adie sau atunci cand bate vantul de primavara. Insa uraganul, tornada sau ciclonul nu, pentru ca nu iubesc pericolul (nu sunt vanator de uragane si nici drumet prin medii salbatice). Prefer sa stau in casa la caldura si sa ma feresc de intemperie. O prefer atunci cand se linisteste si se face mai prietenoasa.
Mai imi place Ziua Mortilor atunci cand se ridica. Si copiii atunci cand sunt foarte asteptati, nascuti si prind viata intru-un context de bunastare si bucurie. Cand ma gandesc, ma iluzioneaza si merg mai departe.
Mă simt descris în preferințele tale despre tine însuți, astfel de viață şi de gândire o trăiesc zi de zi. Am renunțat la transportul în comun din localitate până în oraş pentru a mă bucura de liniştea dimineții şi a serii. De asemenea, scriu poezii dramatice, negre, misterioase, oferind pace şi linişte prin acele cuvinte, dar şi poezii de dragoste, fericire, energie pozitivă.
Si eu sunt exact la fel! De asemena, imi place macabrul, paranormalul/supranaturalul, povestile depresive si profunde.Si mie imi place Bacovia.Imi place si Dostoievski!
" Aceste chestii care pe unii îi întristează și îi bagă în depresie, mie îmi dau o stare plăcută, de pace și plenitudine. "
Da, pentru ca tu n-ai motive reale care sa te bage in depresie. Daca ai avea, cimitirele nu ti-ar mai provoca nicio placere si nu ai mai simti nevoia de a romantiza natura dezolanta si agonia din poeziile lui Bacovia.
Parca ai fi soția mea dintr-o viata anterioara
80% ma identific cu ceea ce ai precizat in aceasta întrebare mai puțin cea cu plimbatul prin CIMITIR, probabil voi avea timp când voi bântui în neființă și pe acolo.
Mi-e mi se reduce semnificativ anxietatea când ies afara și ploua, nu știu de ce? Unii îmi spuneau ce au anxietate ca tocmai atunci li se accentuează anxietatea, întortocheate sunt căile Domnului
Eu zic sa mai adopți și un alt stil de viata boss, vei avea timp destul sa contemplezi cu "pacea " pana la judecata de apoi
Domnul sa te binecuvânteze fiinta dragalasa.
Dorm adânc sicriile de plumb...
Și pe tine, user drăgălaș.
Senzatia de confort si siguranta oferta de domiciliu cand afara e furtuna, ploaie, viscol etc si nu ai nimic de facut, nicio grija, face pe oricine sa se simta bine.
Treaba se schimba cand trebuie sa pleci la serviciu pe ploaie si noroi, sau cand ninge mult si nu stii daca ajungi la timp serviciu.
Mie nu imi plac ziele deosebit de insorite si calde iarna, nu mi se par naturale, cand lumina e atat de puternica de trebuie sa trag draperiile, imi dau o senzatie de neliniste.
Exact asa mi se intampla si mie si e normal ca unora sa nu le convina ce iti place tie, nu suntem identici.
Mie îmi place să mă plimb și prin cimitire, mai ales dacă nu sunt câini vagabonzi pe-acolo. :-)
Ooo da, pana la partea cu plimbatul in cimitir as putea spune ca mi-ai citit gândurile.
Zilele alea de vara cu vant puternic si nori negrii pe cer le ador.
Asa bine imi prinde o plimbare singura, doar eu si cu mine…. Doamne, ma simt alt om.
Pe unde te plimbi singura? Vreau sa imi ingrop cainele si nu are cine sa imi bata pamantul.
xDcreepy întreabă: