anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mai exista cu adevarat mancare sanatoasa? Unii oameni spun ca nici macar fructele si legumele bio nu sunt cu adevarat bio si este doar o pacaleala. Pentru ca ai nevoie de pamant virgin cica, altfel nu sunt bio si pamant virgin nu mai exista, cel putin in Romania. Ca sa nu mai zic ca unele fructe, ca de exemplu bananele, sunt modificate genetic. Oare mai exista ceva nemodificat de om?
Voi mancati sanatos sau pur si simplu mancati ce va place si ce arata bine? Merita sa iti mai pierzi timpul cautand asa zise retete sanatoase si legume bio sau mai bine traiesti mancand tot ce ai pofta (in cantitati moderate desigur)?

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Legumele,fructele sunt baza unei alimentati sanatoase,trebuie consumate cat mai des,apoi carnea de peste,icre, ulei de masline, seminte, exista mancare sanatoasa doar sa vrei sa consumi, studile nu au aratat ca bio e superior

| Sofer a răspuns:

Eu mănânc ce îmi place. Fructe și legume.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu mai exista decât in gradina proprie. Asta daca nu s-a aplicat chimicale ( otrăvuri) niciodată. Cat privește semințele, exista semințe tradiționale la Banca de Gene Suceava, la Ecoruralis Cluj, si la Buzău. Mai sunt fermieri care produc semințe tradiționale si care sunt membri ecoruralis. Se pot obține doar sa ne dorim lucrul acesta. Eu nădăjduiesc sa se ajungă ca produsele tradiționale bio sa depășească pe celelalte. Anul acesta atât in piețe cat si in magazinele de profil s-au vândut semințe+ arpagic netratate cu chimicale. Si pe internet am căutat si aparea oferte de semințe netratate chimic. Deci se poate. Daca noi am fi ieșit in strada si sa cerem acest lucru poate ca ar fi existat piete de legume si fructe doar bio. Dar daca am stat nepăsători si acceptam orice se vinde la piață, asta este, asta mâncam.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Consider că fructele şi legumele cultivate de om în grădina lui, cum ar fi căpşunile, acelea sunt cele mai sănătoase. Cele din supermaket nu au nici un gust şi nici în comercianţii de la piaţă nu te poţi încrede. Nici produsele lor nu sunt 100% naturale.