Sper ca da! Imi pare rau ca sunt tampiti care pun nume de Ianis, Maria unui baiat, Melissa, etc.
Ianis e un nume bun, românesc. După părerea mea e ok, nu e deosebit și nici nu mi-aș nu-mi copilul așa.
N-am văzut băieți cu numele "Maria" în ziua de azi, dar mai demult nobilii le dădeau băieților ȘI numele de Maria. Pe primul țar al Bulgariei îl chema, pe numele întreg, Ferdinand Maximilian Karl Leopold Maria de Saxa-Coburg și Gotha-Koháry (s-a născut la Viena). Pe regele Leopold al II-lea al Belgiei (d. 1865-1909) îl chema Léopold Louis-Philippe Marie Victor de Saxe-Cobourg-Gotha. Bineînțeles că nimeni nu li se adresa așa, dar ca idee îi chema și Maria. Azi n-am mai văzut obiceiul ăsta.
Numele mai exotice, ca "Mélissa", mi se par și mie ciudate, mai ales dacă vin în contact cu un nume românesc. Cum ar fi: Ronaldo Popescu. E penibil, te apucă râsul.
Ianis este nume de origine greaca. Este corespondentul lui Ion (Ioan) in limba romana. Maria era un individ coltos pe TPU. Era ceva de genul Dorin- Maria sau nu stiu cum! S-a legat de mine aiurea si mi-a spus ca ce nume-i ala "Salontanul"? I-am spus ca este numele unui locuitor al Salontei si nu vad ce-i ciudat. Normal! Daca m-ar chema Salontanul in Cartea de Identitate, ar fi cel putin ciudat. Cand i-am spus ca ce nume ii ala Maria la un barbat, a inceput sa-mi arunce invective. Acum s-a dus. Nu mai bantuie pe aici.
Melissa e superb. Nu e exotic. Maria unui băiat pe ce lume?
Prin tarile latine se mai poarta numele Maria la barbati, pe la spanioli, argentinieni, mexicani parca, e un fel de Andrea la italieni.
N-am zis eu ca este urat Melissa. Doar ca nu este romanesc si e o chestie sa te numesti Melissa Cutufoleanu. Mai mult Melissa este si roinita, aia folosita la albine pentru a chema roiul. Iti dai seama ce glume se fac pe seama bietei copile, la scoala? De ce sa nu punem nume romanesti? Ne put?
Da, așa e, scuze. Cele mai multe site-uri legau etimologia numelui de ebraică, abia acum văd că a intrat în română prin greacă. L-am întâlnit și la greci, dar bănuiam că fie e cognat, fie e datorită Sprachbund-ului balcanic. Deci practic cei care-și numesc copilul Ianis sunt ca cei care-l numesc Istvan (în loc de Ștefan) sau Ivan (în loc de Ioan).
Doar că Ianis și-a adaptat forma fonologiei românești și acum sună românesc, așa că e acceptabil. Una e să te cheme Ianis, alta Joe Lazăr. Numele străine, care sunt preluate din alte limbi și nu sunt adaptate ulterior, pot într-adevăr fi bizare.
Pe mine m-a frustrat sa am un nume comun.
Și în fiecare clasă din școală sunt cate 10 Andreea, ajung copiii sa își spună pe numele de familie și mi se pare urat.
In generala aveam o colega Andreea Ciocan, dar ca sa o deosebim de celelalte îi spuneam Cioca, Cioc, Ciocana, oricum dar nu Andreea
Nu că put, dar avem destule nume, nu înțeleg de ce ne limităm la 2-3.
Copiii nu știu ce înseamnă Roiniță.
Eu știu doar un bărbat român Carmen, dar dacă stau să mă gândesc suna mai mult a nume masculin, că ale noastre femininele se termina în a
Eu as pune nume scurte, as scurta numele, toate asta in acte.Alexandru pai cei aia? As pune Alex in acte,ca oricum lumea asa o sal strice.
Andreea cei aia? Suna asa mai lung si un pic greoi,scurtezi Anda, sau Ada ai terminat lucrarea, nu sa stai sa lungesti numele.
Vasile, as alege Vasi schimbi parca si originea nu mai suna a slavic, suna a cu totul altceva si mai frumos parca.
Alexa in loc de alexandra si etc.
Eu asa as proceda.
Alexa suna mai bine sau Andi.
Dacă Andreea și Alexandru nu sunt bune, atunci pune Vladimir sau Putin. Mai puțin comune.
Da, mai sunt. Și da, as pune. Numele de familie e românesc, ar suna ciudat sa aibă nume romanesc combinat cu unul străin, mai ales dacă ar locui aici in țara.
Nu vad unde este problema în numele cuiva și nu vad ce treaba are 2022 cu numele Adrea și Alexandru
Andrei, Andreea nu-mi prea place, dar Alexandru sau Alexandra îmi place, e frumos. Pentru un băiat mi-ar plăcea numele Nicolae, pentru o fată Anastasia, Teodora sau ceva de genul. Ține de gusturi, nu-mi prea pasă dacă sunt comune sau nu.
Da exista aceste nume sunt destul de populare și nu cred că vor dispărea
Ce nume de familie ai?
Ca sa vad daca se potrivește la tine Ion Alexandru sau Ion Ronaldinho.
Cat te-ai gândit să întrebi dacă împreună cu numele românești se potrivesc și astea exotice?
alexutzzw întreabă:
Andreea_3094 întreabă:
Keegan întreabă: