| florinandrei05 a întrebat:

Mai in gluma mai in seriosbig grinau un regat pentru o vrabiuta! Copila fetita mea e innebunita dupa vrabiute! Vorbesc serios, ii oferim toate conditiile.

30 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eu zic sa te apuci tu de prins vrabiute, daca tot esti dispusa sa-ti rasfeti copilul razgaiat.

| florinandrei05 explică (pentru Violleta2022):

Sunteti visatori, copii de gradinita pentru ca celelalte vietuitoare traiesc iadul in natura:accidente, nu au ce manca, inumanitatea majoritatii populatiei care le considera inferioare..In colivie in casa ar avea toate conditiile.

| Violleta2022 a răspuns (pentru florinandrei05):

Copii de gradinita poti fi eductia de parintii normali, nu rasfatati cu ceea ce nu pot avea.
Daca tu azi nu esti capabila sa-l educi, ce va iesi din copilul asta peste 10ani?

Esti calau?

Deci esti troll pana la urma...

Ma jigniti!

Iti plang de mila cu educatia pe care esti total incapabila sa o dai copilului tau azi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce ai vrea sa chinui vrabiuta?

| florinandrei05 explică (pentru suntserios):

Nu chinuie nimeni vrabiuta.Sunteti visatori, copii de gradinita pentru ca celelalte vietuitoare traiesc iadul in natura:accidente, nu au ce manca, inumanitatea majoritatii populatiei care le considera inferioare..In colivie in casa ar avea toate conditiile.

| suntserios a răspuns (pentru florinandrei05):

Zic sa te bagam si pe tine la parnaie, nu mai ai grija de facturi, de rate etc etc. Ce zici, te bagi?

| Fatamuntilor a răspuns:

Vad ca ne pui inteligenta la incercare!
ti s-a explicat ca o vrabiuta nu are cum sa stea in colivie, orice vietate prefera libertatea
Si vezi ca un copil prea alintat ti se va urca in cap mai devreme sau mai tarziu.

| florinandrei05 explică (pentru Fatamuntilor):

Nu intelegeti.Sunteti visatori, copii de gradinita pentru ca celelalte vietuitoare traiesc iadul in natura:accidente, nu au ce manca, inumanitatea majoritatii populatiei care le considera inferioare..In colivie in casa ar avea toate conditiile.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru florinandrei05):

In general animale sunt obisnuite sa iti gaseasca singure hrana
Iar daca mai mor, se cheama selectie naturala.Si oamenii mor, nu-iasa?
Salvezi o vrabiuta, ce ne facem cu restul?
De ce oare magazinele de animale nu au si vrabiute?

| Furnicuta000 a răspuns:

Acum trebuie sa le facem toate poftele copiilor? Eu stiam ca vrabiutele umbla libere. Si da, sunt carcotasa, dar nu inteleg de ce ai pus intrebarea asta aici. Aa, pentru ca pe un grup de pasari de pe Facebook ar fi sarit lumea pe tine?

| florinandrei05 explică (pentru Furnicuta000):

Sincer,am gresit, trebuia la categoria Hobbyuri and pets.Acum nu mai am ce face. Oricum acea vrabiuta ar fi dus-o mult mai bine in casa decat afara riscand accidente, foame, inumanitatea tuturor.

| wildthing a răspuns (pentru florinandrei05):

Tie ti-ar placea sa te inchida cineva intr-o colivie "pentru binele tau", ca sa te protejeze de accidente, foame si "inumanitatea tuturor" sau ai prefera totusi sa fii libera si sa-ti porti singura de grija? Te simti bine cand altcineva se simte indreptatit sa ia decizii in numele tau, "pentru binele tau"?winking
Apropo, sa stii ca vrabiile nu accepta captivitatea. Refuza sa se hraneasca.

| florinandrei05 explică (pentru wildthing):

Dar pe celelalte vietuitoare de ce le tineti captive iar pe unele le si mancati taiati chiar? Eu noi suntem vegetarieni.

Dar barna nu v-o vedeti, faptul ca ati facut numai rau celorlalte vietuitoare chiar ati si vanat, iar pe mine pe noi ne-ati pus la zid ne-ati condamnat pentru ca vrem sa avem grija de o vrabiuta?

Pentru ca daca universul a decis ca trebuie sa exist si sunt omnivor si nu ierbivor, am nevoie de carne si trebuie sa imi iau acea carne de undeva. Porcul si gaina sunt surse de hrana, sunt animale/pasari domestice, nascute in captivitate, al caror adn s-a modificat de-a lungul a mii de ani sa traiasca in captivitate. Vrabia nu e pasare domestica. Exista o mare diferenta intre a tine un animal domestic pentru hrana si a tine un animal salbatic pentru amuzament.

Dar vanatorii? Si celelalte vietuitoare tinute in captivitate? Si nu am tine-o pentru amuzament.

Vanatorii au rostul lor. De exemplu, tinerea sub control a populatiei de ursi, care neavand pradatori naturali, se inmultesc necontrolat...si fac viata oamenilor un calvar.

Si celelalte vietuitoare tinute in captivitate?

| Cipi1212 a răspuns:

Mai bine cumpara-i o prepelita.

| Miruna333 a răspuns:

Mai in serios, copilul nu poate avea tot ce isi doreste, asa este in viata. I se explica frumos ca aceste pasarele nu traiesc in captivitate si ca NU POATE avea o vrabiuta doar pentru ca este innebunita dupa ele. Nu totul merge dupa cum vrea ea

| simplaexistenta a răspuns:

Vrabia isi are locul in natura, nu intr-o cusca de fier.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Ce-mi place că ți-ai pus numele Florin Andrei, dar Violleta tot crede că ești femeie. laughing