Sunteti nedrepti! crtitca degeaba! raspunsul meu nu este nici pro, nici contra! nu va obliga nimeni sa ascultati manele, intru pe youtube si mereu la o manea sunt comentarii de genu''sa-mi bag___'' m_ _e manelistilor'' ce aveti fratilor? de parca v-a pus cineva funia la gat! sunt oameni care asculta mai multe genuri de muzica(cum as fi eu)Nu trebuie neaparat sa asculti ''ce e la moda''! O melodia frumoasa e ascultata peste ani si ani! nu conteaza ce gen e! sunt 80% din oamenii din romania care asculta manele si nu recunosc!(o fac acasa sau undeva unde nu stie nimeni, in cluburi unde se asculta house si manele ...cand se pune house toti spun''hai sa luam o bere'' sau ''hai ba pana afara'' si cand dj-ul pune manele toata lumea ''topa topa''! fiecare gen de muzica are interpreti care nu sunt asa buni in ceea ce fac! 89%din cei care critica manelele o fac pentru ca sunt cantate de rromi(aici faceti rasism)o fi el rrom dar sunt si ei tot oameni ca si noi! au si ei suflet! am prieteni rromi care nu sunt ''bestii''! ce romanii sunt mai ''ca-lumea'' ha ha va inselati! fiecare padure cu uscaturile ei! Ce argumenteaza unii? in menele se vb folosind un limbaj urat! aaaa da? pai si hip-hop cum se vb mai? ca se injura pe fata(necenzurate) si trece unu pe strada cu maina si da la maxim si aude un copil de 7 ani se duce la masa acasa si intreaba ''mami ce inseamna ****?'' sunt fel si fel de cazuri! fiti intelegatori nu toat lume e la fel! invatati sa apreciati(de aia stainii au o parere proasta de noi romanii ca generalizeaza! pai nu sunt toti asa! hai sa le aratam ca se inseala! Eu as mai avea multe de spus dar oricum nu ma asculta nimeni si probabil voi primi multe ''stupid''pentru asta dar stiti ceva? nu-mi pasa! fiecare cu parerea lui! eu zic ca fiecare gen de muzica merita ascultat! o zi buna tuturor!
Evident, contra.
Si asta nu inseamna sa contest gusturile muzicale ale nimanui. Daca cei care asculta manele nu s-ar stradui din rasputeri sa arate lumii intregi cat sunt ei de inculti, chiar nu m-ar deranja. Fiecare asculta, PENTRU EL, ce-i place.
Dar, asa cum nici eu nu oblig pe nimeni sa asculte ce-mi place mie, nu cer decat o minima doza de respect, de bun-simt si de manevrare a potentiometrului cat mai spre stanga.
Slava cerului ca, la petrecerile unde merg, nu se asculta manele. Nu ca mi-ar veni cine stie ce impuls sa dansez pe tanguielile agramate.
Iar cand vad influenta lor tot mai nefasta asupra tinerilor, mai ca as propune o lege care sa le interzica instituind pedepse aspre.
@monik16: reciteste ce-ai scris si vei vedea (poate) influenta manelelor ascultate; adica exprimarea si ortografia celor fara prea multa scoala. Si, sa mai stii ca muzica rock transmite o gramada de mesaje, cu conditia sa le intelegi. Poate ca, daca ai fi invatat o limba straina, ai fi priceput si textele. Ah...si sa stii ca rockul si manelele nu sunt singurele genuri muzicale. Mai sunt multe altele. Nu v-a spus la scoala?
Parerea mea : Asta nu e muzica! Ce transmit manelele? Femei, bani, bagabonti si rromi Eu nu stiu ce vad oamenii in '' muzica '' asta Rar mai exosta manele care sunt frumoase Foarte rar
Nu pot sa fiu contra.Pentru ca fiecare asculta ce vrea. Dar eu una le urasc Dar nu putem sa interzicem manelele.Nu ar fi corectFiecare cu gusturile lui Asa cum noi uram manelele, asa poate urasc si ei rock-ul sau mai stiu eu ce
BUna, sa zicem ca manelele transmit bani, femei, bagabonti si rromi cum spue Mumoasa, pai rock-ul ce transmite? Macar manele transmite ceva ce are legatura cu viata, despre dragoste, bani si femei, etc...nu sunt nici pro dar nici contra, fiecare asculta ce vrea, dar pe mine ma deranjeaza comentariile altora cand spun de manele cum ca nu-i sunt culte, acum sa fim sinceri rock-ul de exemplu e o muzica culta? Transmite ceva interesant, ceva placut? Hau sa fim seriosi, eu ascult toate genurile muzicale, nu ma bazez doar pe un gen, nu imi pasa genul ci melodia in sine, dar rock-ul e de-a dreptul dezgustator, dar totusi nu vreau sa imi sara rock-erii in cap, sa ma rezum la ce ai intrebat:pot spune ca sunt pro din moment ce mai ascult uneori o manea de dragoste...
Contra.De ce? Mesajul e groaznic, iar oamenii sunt influentati de textul care include obligatoriu: bani, femei, bautura...
Contra.Niste porcarii cu versuri oribile, dar cum zice si mumoasa nu putem sa le interzicem, fiecare cu gusturile lui.Cum se spuneaca m-as pisa pe manele, as uda toata tara!"
Nu sunt nici pro nici contra, cert e ca nu ascult. Insa nu-mi place sa categorisesc aiurea persoanele care asculta, fiecare cu a sa cultura. La petreceri, la nunti, deseori e inevitabila o melodie de genul si faptul ca esti in picioare inseamna ca dansezi. Asta nu inseamna ca imi pun dopuri in urechi sau fug, indur putin zgariatul pe creier si trecem mai departe
Clar, contra! Daca era un alt gen de muzica, chiar daca nu-mi placea, spuneam ca gusturile nu se discuta. Dar cand vine vorba de poluarea asta fonica, numita de noi "manea", este clar ca sunt impotriva.
@matusha, cred ca la nunta mea o sa bag punk. Sunt multe genuri de muzica care pot fi bagate la o nunta, nu numai manelele. In alte tari ce crezi ca baga? Ca n-or fi auzit si aia de poluarile astea fonice.
Always Contra.
Pt ca eu, nu ascult dar nici nu impun altuia muzica mea (vecinilor de exemplu). In schimb, cine asculta manele, polueaza prin volum, neintelegand ca altuia e posibil sa nu ii placa.
Clar, maneaua tampeste.
Contra.
Nici pro si nici contra ca, deh, gusturile nu se disuta.Stiu doar ca eu nu ascult maneleIubitorilor ce sa zic? multa pace
Ar trebui sa te intrebi si tu:Fiecare este stapan pe sine si este capabil sa aleaga se gen de muzica asculta si ii place.eu nu am nici o problema cu manele...nu ascult decat la petreceri, in rest toata lumea discrimineaza, asa as putea sa zic si eu de rock.ca nu il suport dar nu zic nimic fiindca nu este treaba mea. Pups:*
Bine, bine hai chiar toti care ati raspuns la intrebarea asta nu sunteti nici pro nici contra? Chiar nu cred ca ti-ar placea sa-ti sune " fara numar, fara numar " in cap si dupa aia sa zici " da nu ma deranjeaza". Sincer daca nu asculti manele nu le consideri pro si gata. Chestia cu "gusturile nu se discuta" aia-i altceva. Daca le place, treaba lor, nu ma pasioneaza. Hai sa zicem la petrecere niste manele mixate mai merge, nu cred ca uraste cineva manele asa de tare incat la o petrecere sa nu danseze pe manele.
Ati ajuns sa comparati manelele cu rock-u. De ce?!?! Nu inteleg ce problema aveti voi cu rock-u. Rock-u mie mi se pare un stil foarte frumos si chiar ascult. Ce problema are melodia asta: http://www.youtube.com/watch?v=FlpCsojBufQ? Chiar nu vad sa aiba vreo problema si NU as compara-o niciodata cu manelele.
In manele se injura si malvinutza2 a zis ca si in hip-hop. DA este foarte adevarat se injura da' vreau sa intelegeti un lucru! In hip -hop si rap nu se injura asa numa ca i-a venit autorului. Se injura pentru un motiv si sa va spun de ce. Hip-hop-ul si rap-ul sunt niste genuri de muzica in care unii oameni "se ragasesc". Pentru ca au versuri ca lumea, care iti transmit ceva, un mesaj, despre realitate. Nu versuri de genu " buna dimineata, te iubesc"! Din acest motiv am renuntat sa ascult pop si house pentru ca o melodie in care se repeta un vers de 10 ori in toata melodia. Fratele meu asculta rap si hip-hop. Am auzit niste melodii de la el si mi-am dat seama cat adevar exista in acele versuri. Daca auziti la radio Puya cu George Hora ( nici nu am auzit de asta pana acum) sa stiti ca acela nu este hip-hop! Puya doar zice ca e hip-hop, dar de fapt canta o porcarie + negative care nu sunt specifice genului. Din versurile lui n-am primit nici un mesaj, cum am primit din versurile lui Veritasaga, lui Cumicu, sau chiar din ale lui Nimeni Altu'. Este adevarat ca injura, dar nu ma deranjeaza atata timp cat vad ca au dreptate. " N-o sa oprim nici un raid aierian daca ne ataca cand e Inima de rrom ". Deci nu pot sa inteleg care ii problema lui, de ce o trebuit sa bage Inima de rrom. M-am saturat sa vad ca spuneti despre hip-hop si rap ca sunt niste porcarii. Sper ca v-am explicat de ce aceste genuri de muzica NU sunt o porcarie. Daca nu va place, treaba voastra nu ma deranjeaza. Va rog sa stati si sa fiti atenti la versurile acestei melodi: http://www.youtube.com/watch?v=bErRqum1dSA si comparati-o cu Puya - Change. Daca imi spune-ti ca Puya e mai bun, trebuie sa fiti cretini. Imi pare rau ca spun asta, dar Puya nu imi transmite un mesaj despre realitate, dar Nimeni Altu' imi transmite si inca ce mesaj! Inainte Puya canta hip-hop adevarat, dar acum nu mai canta. La fel ca si Connect-R. Daca va vine sa credeti, Connect-R si-a inceput cariera prin hip-hop si a ajuns la house. El canta cu Veritasaga. Si imi pare rau de chestia asta.
Am deviat foarte tare de la subiect, dar sper ca v-am facut sa intelegeti un lucru.
Deci eu sunt contra manelelor. Treaba lor, sa cante ce vrea, dar mie nu imi place si nici nu imi va place niciodata.
Depinde de mediu: la o petrecere o manea doua dar de alea cu versuri si linie melodica dansanta, nu strica, pentru ca nu poti face o nunta cu rock sau muzica clasica, nu-i asa?
@malvynutza2
Cel putin hip-hop-il transmite un mesaj clar despre viata, despre tara in care traim, despre oamenii ce ne inconjoara. Manelele transmit doar bani, smecherie, dusmani, femei, etc... Ce sa intelegem din asta? Nu am nimic impotriva celor ce asculta, dar sunt impotriva lor ca muzica! Viata nu e asa cum reiese din manele, nu e roz si in viata nu totul se rezuma la bani, sunt alte lucruri mult mai importante!
Fiecare om are gusturile lui. unora le plac manelele altora nu. sunt pareri diferite de la persoana la persoana.eu zic ca cei ce asculta manele nu trebuie sa fie catalogati ca ascultatori de muzica proasta.si romii traiesc tot in romania ca noi.eu sincer nu sunt fana a manelelor. ascult aproape toate genurile de muzica, insa niciodata nu am criticat un manelist sau un rock-er.fiecare e liber sa asculte ceea ce vrea, iar cum spun si restul la o petrecere se asculta si manele pe langa muzicaa usoara si populara.
Nici una, dar sa fim realisti s-au "jmekerit" rau de tot tiganii de cand cu manelele astea, frate fiecare asculta ce vrea dar cum au spus multi prea multa incultura si tiganime sa nu mai vorbesc.
Peste tot numai grasi gelati sau slabanogi cu haine mulate pe ei imbracati in haine D&G luate din bazar se cred cei mai smecheri, la fiecare colt de strada gasesti din astia... intr-un cuvant cocalari de rromania asta-i parerea mea.