Cu siguranta trebuie sa asculti recomandarea medicului de familie si sa mergi la psihiatru. Simptomele astea nu vo trece de la sine, ba chiar exista posibilitatea sa se agraveze. Nu e rusine sa mergi la un doctor, indiferent de specializarea sa. Pe langa asta, cine sta sa te urmareasca pe tine sa vada pe unde intri? Psihiatrul nu este, dupa cum considera majoritatea, un medic care se ocupa de nebuni. Daca te duci sa te consulte si sa-ti prescrie un tratament, nu inseamna ca esti nebun.
Criza existentiala devenita de mult cliseu.
Fii atent la ce ti-au spus si astia de mai de sus ca nu vorbeac prostii.
Ai probleme - le tratezi, simplu.Si nu, nu este nicio rusine sa mergi la psiholog/psihoterapeut/psihiatru, niciodata nu a fost vreuna.Iar daca cineva s-ar gasi, printr-o minune stupida, sa te marginalizeze doar pentru atat atunci afla ca astfel de fiinta probabil isi numara neuronii precum isi numara degetele de la o mana.
Ia-o asa, daca nu ti-e jena sa te duci la un cabinet de stomatologie sa casti gura pana ce nu te mai tine maxilarul in timp ce unu se hlizeaza goliciunea aia sa iti rezolve tie problema, atunci de ce ti-ar fi sa te duci la o sedinta de psihiatrie sa vorbesti ca un om normal despre ceea ce te framanta si sa ceri indrumuri, sfaturi si tratament in privinta asta.
Multa lume sufera de insomnii, anxietate, depresie, atacuri de panica. halucinatii vizuale mai rar.
ideea e ca nu trebuie sa te consideri nebun sau diferit de restul lumii. multi sufera de unele din lucrurile pe care le ai tu. cautand tratament n-o sa faca decat sa te ajute.
1. Medicul te-a trimis la psihiatru avand in vedere ca asta considera ca e cea mai buna varianta pentru a te ajuta.
2. Anxietatea si insomniile se trateaza cel mai bine la medicul psihiatru, iar de halucinatii vizuale nici nu mai vorbim. Nu te poate nimeni altcineva ajuta referitor la asa ceva.
3. In ce priveste rusinea, nu e nici o rusine sa te preocupe sanatatea ta - fie fizica sau mentala. Intotdeauna trebuie sa asculti de recomandarea medicului, mai ales cand tu nu esti sigur de ceea ce-ti se intampla.
4. Nu e nimeni nebun daca a fost la psihiatru, ca psihiatrul pe langa nebuni se mai ocupa si cu o gramada de alte probleme.
Din ce zici tu, pare ca ai schizofrenie..aceasta nu dispare si se tratează cu medicamente si psihoterapie tot restul vieții...Nu este o rușine, doar știi vorba aceea:"Voi râdeți de mine ca sunt diferit, eu rad de voi ca sunteți toți la fel".
Ar trebuie sa te duci la psihiatru...
BAFTĂ!
Halucinatiile sunt cam bizare nu stiu daca stiu sa le explic, de exemplu ma uit la pc iar pe birou este o sticla cand ma uit la pc acea sticla din stanga isi schimba forma sau se transforma intr-un cap iar cand ma uit la ea arata normal.Si de mai multe ori vad pete mici ca niste puncte care plutesc.Este posibil sa am schizofrenie?
Da...halucinatiile vizuale...Dar nu se intalensc doar la schizofrenie*raspund eu peste un an*
anonim_4396 întreabă:
nyoentox2002 întreabă: