Eu consumam și o adoram, până am făcut alergie la acel produs, pizza cu aceste minunate brânzeturi. Quatro formaggi era favorita mea. Iar brânzeturile alea mucegăite, la gust cel puțin, personal, erau divine.
Dar azi le-am zis pa-pa.
Cât de la ce ar ajuta, chiar m-am întrebat și eu mereu, dar nu am găsit un răspuns concret. Mă gândeam doar că, fiind un soi de mucegai, atent selecționat și maturat, poate ar ajuta bacteriile bune din colon, dar nu știu sigur dacă ăsta ar fi rolul lor. Dacă nu, poate e doar fiță pentru papilele noastre gustative.
Nu-mi place cea cu mucegai alb, dar ador celelalte tipuri. Stilton, Roquefort, Danish Blue, astea mi se par exceptionale. Incerc sa ma obisnuiesc sa iau branza in loc de cipsuri sau alte tipuri de snacksuri cand imi e pofta de ceva "bun".
Mananc rar, doar cand mai am pofta cate o data. Mie unul imi place gustul. E un gust unic, interesant. Merge bine cu struguri si un vin bun.
Cu 100 de grame de camembert cumperi 1kg de cocaina, care crezi ca e mai sanatos? macar cu coca ajungi la dumnezeu cu branza te manca soareci
Da, încerc diverse sortimente de brânzeturi, chedar, emmental, brânzeturi cu tot felul de mirodenii, ierburi.Foarte bune.
Mai mincam pentru diversitate de facut bine sau rau iti face la fel ca orice alta brinza.
Albastreala aia e penicilina, acu daca face aia bine, sau nu, eu cred ca nu prea face nici bine, dar nici rau, singura chestie e ca da un gust si o aroma specifica celei brinze.
Cam despre asta ar fi povestea.
Mai este brinza Brie, care la fel are adaugata, aia are adaugata penicilina nu stiu din ce grupa sau tip, care da un gust si aroma, dupa mine oribil eu no pot minca, am luat de vreo 2 ori si am artuncato.
Ultima oara am curatat mucegaiul ala, dar tot nu am putut sa o consum, nu-i buna, are textura aia care pentru mine nu-i comestibila.
Dar asta cu penicilina de asta albastra, asta e buna.Mai schimbi, nu maninci intruna doara telemea la un mom dat te plictisesti, mai cauti si alte arome, alte constistente.
Asa de exemplu daca bei un vin, buna e o brinza de aia invhechita, de aia italiana, merge stii cum, brici.Dar nu de aia f tare, asa ceva mai soft, dar mai tare ca si cascavalu.
Brinza buna fac italieni.Doar ca e cam piperata la pret pun aia piper sa nu cumperi