| Mosotti a întrebat:

Mi s-a intamplat aseara ceva nasol, vreau parerile voastre, am fost amenintat de unul din prietenii mei ca daca vine razboiul vine si ma impusca, cand am zis ca glumeste a zis ca vb f serios, zice asa:

In momentul ala prietenia pica si devenim dusmani.

Ce parere aveti? Si asta pentru ca am alta opinie politica decat el, adica zice el ca as fi prorus.
Si daca as fi ce? Am dreptul sa tin cu cine vrea muschiu meu.

Eu zic ca vb serios, voi ce ziceti? Si asa are o ura pe mine veche, si am impresia ca atunci are ocazia sa faca asta fara sa fie pedepsit, de fapt ar fi facut-o de mult daca avea ocazia.

Se numeste amenintare? E caz de politie? Adica chiar daca amenintarea nu se refera la contextul actual ci daca vine razboiul.

Am dovezile f clare pe whatsapp.

Zice ca el o sa aiba arma si eu nu, pentru ca pe mine nu m-ar lua.
Dar nu stie ca daca vine, cum intra pe usa, eu stand deoparte ii f una cu un baston electrosoc, ii dau si cu spray, si apoi il fac eu de comanda.
Iar daca zice careva ceva zic "am fost amenintat, uitati". Dar nu stiu daca politia mai merge pe timp de razboi ca sa ma mai ia careva la intrebari.
Dar l-am lasat in pace.

Pai ma nene, is om, dar cu asa ceva nu mai sunt.

29 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Pana ajunge la tine il mananca lupii, va fi obligat sa se inroleze in armata, nu are cum sa scape pentru ca va fi cautat de politie sau politia militara daca incearca sa dezerteze... dupa sa vedem daca rusii il impusca primii pe el sau scapa fara o mana si 1 picior lipsa

| Mosotti explică (pentru mgtow):

Pai cum, nu poate pleca de acolo? Ca daca lupta in oras, poate pleca la 3-4 km distanta zic eu, cine-l opreste? Mai ales in haosul ala, si apoi sa se intoarca inapoi.

Dar ce ma mira e ca-si asuma 101 % victoriile, isi subestimeaza mereu adversarii, ca si cum e superman.
Adica in mintea lui eu n-am cum sa castig.

De ex in clasa 7-a o fata era aroganta si il facea prost, bine aici el a avut dreptate ca nu suport nici eu pe astia cu arogante si desconsiderari in cap, dar zic ca idee, i-a dat aleia un picior in gura de i-a spart dintii. Era o colega care mereu se lua de el.
Eu i-am zis "ai avut noroc ca daca isi punea mintea iti facea felu cineva", zice "nuuu mi-era frica, nu avea cum".
Pai daca vin 4-5-6 insi cum n-are cum? Sau daca-i tragea un cutit in spate cum n-are cum? Asta ca exemplu cum se credea.

Insa e vb mai mult de gandirea lui aici, nu de ce vrea sa faca in sine, asta ma mira.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pai ma nene, is om, dar cu asa ceva nu mai sunt.
Aici ai spus mare lucru.
Ai spus - îs om. Adică sunt om. Cât de om ești? Ai fost totdeauna om? Nu, ai devenit om. Cât de om ai devenit? Continui să devii om, sau ești mulțumit cu devenirea ta actuală?
Dar cu așa ceva nu mai sunt. Ce spui aici? Că ești om doar până la un punct? Până la care? Deci ești om sau nu ești? Sau ești om pe jumătate? În fața unei asemenea amenințări fatale, umanitatea ta dispare, nu mai ești? Atunci ce valoare are umanitatea ta actuală? Think about it.

| Mosotti explică (pentru sadrian46):

Sunt multumit cu devenirea actuala, dar de fapt asa am fost mereu, nu am devenit, ma refer la comportament.

| georgicadesteptu1000 a răspuns (pentru sadrian46):

Ești fumat rău, taică. Bubui!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca esti pro-rus, oricum ai sfarsi nasol imediat ce ar incepe conflictul.
Prietenul tau e doar pregatit sa-si apere tara. Si eu aveam prieteni nevaccinati, acum au devenit pro-rusi si chiar nu ii mai suport, sunt prea dobitoci.

| Mosotti explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Pai e una sa-ti aperi tara si e corect, si alta sa-ti omori prietenu care s-a purtat mereu frumos cu tine, te-a ajutat si financiar (cum nici dracu nu ar fi facut) si sufleteste ani de zile.

Chiar in seara asta celalalt prieten programator a zis "indiferent cu cine tineai, noi eram prieteni, nu are nici o treaba una cu alta, ai dreptul sa crezi in ce vrei la o adica", el este anti rus.
Asta cu kilareala e ala alfa.

Si cand am zis eu ca astia alfa sunt rai si ca de aia plac fetelor, nu credeau multi. Evident ca toata viata a rupt la gagici, si unele au si recunoscut "imi place ca are figura de agresiv", ca pe unele le-am cunoscut si eu si intrebam ce a vazut la el.

Si asta programator cuminte, educat, nici pe departe n-a avut parte de gagicareala.

Eram putin pro rus inainte, dar acum cand se omoara civili, copii, mi-am schimbat parerea, nu mai am cum sa fiu.
Cu ce te ajuta sa ii omori pe astia?! La nimic nu ajuta, asta e doar rautate si atata, si nu se justifica in nici un fel.

Cu vaccinarea eu am pledat pro vaccinare, am deja trei doze facute cu Pfizer, ultima facuta pe 8 octombrie.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Cam prostănac omul. Un nefericit.

E unul dintre cei care visează la o noapte "Purge", unde situatia de acolo e descrisă așa:

"Cum ar fi dacă, o unică noapte din an, ai avea voie să ucizi fără să fii pedepsit, 12 ore în care nici poliția și nici salvarea nu ar funcționa și orice crimă rămâne nepedepsită, și totul pentru ca în restul anului să trăiești liniștit, fără teama că ai putea fi atacat? Cum ar fi să ai o noapte pe an în care să poți dezlănțui fiara din tine asupra celui pe care îl urăști, dar pe care nu ai voie să-l atingi în restul anului?"

Tu ai urmărit miniseria "Purge"? Când ai timp, chiar te rog să o faci:

The Purge. Noaptea judecății (2013), The Purge: Anarchy (2014), The Purge: Election Year (2016), The First Purge (2018), The Forever Purge (2021)

| Mosotti explică (pentru floresdemayo):

E f simplu cum ar fi daca o zi pe an ai voie sa faci ce vrei, ar fi crime si batai miloane in ziua aia, nici nu trebuie sa existe intrebarea cum ar fi.
Nu am urmarit seria aia, dar am in vedere.

| Emma30555 a răspuns:

Câinele care latră nu musca. Eu zic că nu ai de ce sa iti faci griji. Ala nu zicea dacă gândea asa, făcea fapta fără să te anunțe În caz de vreun război. Cred ca a fost doar o discuție si cum tu esti gica contra si dacă ai si dacă nu ai dreptate, adică esti enervant că om, amicul asta a facut o afirmație mai șocantă că sa ti închidă gura fiindca îl scoti din sărite. Acum nu trebuie să te sperii ca de la a zice până la a face e cale lunga, în plus nu e cazul sa fie razboi, si sincera sa fiu dacă ești pro rus multi ar zice ca omul are dreptate, fiindca rusii fac crime omoara copii si tineri, civili nevinovati, pentru nimic. Duc un război nedrept. Dacă tu tii cu oamenii ăștia normal ca prietenul asta am tau s-a enervat si a scos prostii pe gura. problena e si la tine si tu afirmi chestii ăiurea. El nu face nimic, doar a zis o vorba la nervi, unul care gândește asa nu ți ar spune că nu are de ce sa te anunțe că sa iti pregătești apărarea, sunt convinsă că doar l ai atatat până omul nu a mai putut de nervi. Rusii ăștia nebuni chiar fac crime, e realitate iar tu tii cu ei sau dai impresia ca tii cu ei oamebii te considera rau. Ca tu probabil ai fondul bun, si probabil esti un om pacifist poate fi adevarat, dar atunci cum poti sa fii de partea rușilor? Deci ceva nu e in regula nici la tine depinde ce discutii porti pe tema asta. Dar acum nu exagera nici tu, vad ca te ai panicat, ai luat toata discutia prea in serios acum zici tu ca ii faci felul, poate omul uita ce a zis, te vizitează sau trece pe lângă tine si ii dai una in cap si el e nevinovat fără gânduri rele,, nu da in paranoia, în primul rând nu e război in al doilea rand nu cred ca e atat de nebun, tu practic îți faci griji pe ceva super ipotetic. Dacă te gândești poate iti dai seama că l ai provocat sa vorbeasca asa. Multa lume are ura pe ruși în zilele noastre fiindca ucid mame cu copii,bătrâni, bolnavi,tineri nevinovati, distrug case, practic asta nu e război e doar tiranie, crimă. Dacă se gaseste câte unul care tine cu ei, toată ura se îndreaptă către acel om dar e o ura verbalizata, aduca la nervi nu e ceva premeditat. Părerea mea asta este că amicul asta al tau desi a spus că vorbește serios de fapt vorbește doar la supărare sau nervi fără să fie cazul să facă ceva. Un om lă 43 de ani dacă era nebun făcea până acum ceva ilegal, vreo infracțiune, nu il apuca asa deodată, problema e la tine acum, fiindca din cauza ca ți imaginezi chestii sa nu faci tu ceva ăiurea de teama. Eu zic sa fii mai prudent pe anumite subiecte, dacă vezi că cineva e total in dezacord sa nu mai insisti cu ideile tale, eviți conflictul cel putin in viata reala că în online nu e problemă

| Mosotti explică (pentru Emma30555):

Da, si eu cred ca a zis la nervi, nu ma speriam ca oricum aveam si eu planu meu la o adica, dar am zis ca idee.

Inainte sa ucida civili mai tineam cu ei, dar dupa aia a fost altceva, insa nu stiu de ce cred ca nu rusii au tras in civili, e doar o banuiala, pentru ca stiu stilul si al sua si al rusiei si al chinei, de acolo deduc asta.
Ca sa nu mai zic ca, cand SUA a omorat mai multi in tarile in care au intrat cu forta, de ce nu i-a urat nimeni? N-a mai plecat nici o firma din sua, i-a durut in dos ca sua a kilarit prin irak, libia, afganistan, vietnam, belgrad, etc.
Deci ceva nu e in ordine undeva, daca analizezi faptele, e dubios.

Miza e f mare sa iasa rusii oaia neagra, enorm de mare.

Si alt indiciu, i-a apucat umanitatea brusc pe toti patronii de firme, ei care-s certati cu umanitatea, ca afacerile si umanitatea nu se pupa, scopul e doar profitul si atat.
Ii durea pe ei in basca ca omoara putin (sau nu) in ukraina ce omoara.
Adica cum au facut in sua cand si aia au facut crime. Asa gandesc ei real.

Si sa-ti zic si de ce, patronii de sist de sanatate in Austria, SUA, daca nu ai bani, nu te tratezi, daca esti in spital si dupa aia nu mai ai bani sa achiti, te zboara de acolo fara mila.
Asta s-a si intamplat la spitalul AKH din Austria cu o romanca arsa la Colectiv, nu s-a mai achitat si au dat-o afara. Au trimis-o acasa, nu conta altceva. Si personalu isi schimbase comportamentu, a zis femeia "se citea pe fata lor cum ca orice as face, tot plec de aici".

In sua mai ales facultati, nu ai bani nu inveti, ii doare in pix ca ai tu cap.

Nu mai ai bani de platit rata, in strada nene! Deci hai sa fim seriosi.

Pe langa ca nu exista perfectiune nici in bine si nici in rau, era imposibil ca pe absolut toti sa ii ia umanitatea acum! Dupa normalitate, unii plecau, altii nu.

Asa gandesc afaceristii cam toti, asta le e doctrina. In capitalism omu e doar o resursa si atat.

Dar au fost amenintati toti sa plece de acolo pentru ca trebuie pusa rusia la pamant.

Asa ca nu dau multe! Nu te iei dupe ce se spune, iei faptele la analizat.
Dar lumea nu prea gandeste, preia ce se zice, daca zice ca eu am omorat 101 oameni, lumea crede, chiar daca vecinu a facut asta ca sa ma scoata pe mine vinovat.
Bine, poate fi si adevarat ca eu am omorat.
Insa analizand contextul, scoti cat de cat adevarul, sau esti cat mai aproape de adevar.

Te gandesti si tu daca cu mine avea cineva ceva pana atunci, etc, si daca aia care ma acuza isi aia care aveau ceva cu mine inainte, si tot asa.

| oglindasultanului a răspuns:

Ai dreptul sa fi de partea lor cand te afli printre ei, altfel ai doar o iluzie care-ti cauzeaza mult stress si pot aparea probleme.

| Apokales a răspuns:

Mie mi s-a spus ca o sa fiu impuscat pentru ca tin banii raspanditi prin buzunar, si nu in portofel. Asta imediat ce va veni razboiul. Este usor sa spui ce vei face cand esti la rece, dar cand esti pus in acea situatie, atunci sunt multe detalii care apar si pe care nu le-ai luat in calcul si actionezi diferit. Nu mai vorbi cu acea persoana pentru ca nu iti este prieten.
P.S.: Si nu mai fii pro-rus. Cu placerewinking!

| Mosotti explică (pentru Apokales):

La tine a fost chiar o gluma ca o sa fi impuscat pentru motivul ala.

Pai de azi gata, am terminat-o cu el, nu mai e nici un "prieten", nu mai sunt pro-rus nici putin cum eram inainte, cand vad ce fac aia acolo cu populatia nevinovata, nu mai sunt pro nimeni, vreau sa se termine sa mai moara oameni si atat.

Pai el zice ca ia arma si vine dupa mine si poc, o poate face f usor atunci, ca pe el il ia la lupta si ii da arma. Pe mine daca nu ma ia, nu am de unde lua arma, sau macar un pistol.
Inseamna ca politia nu mai e in functiune pe timp de razboi.

| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

Nu era o gluma, omul era nebun. Si in cazul tau omul este nebun, dar nu stii sigur cu cine ai de a face. Incearca sa intelegi unde ai gresit cand ai vorbit cu un asemenea individ. Poate ca o anumita categorie de oameni ar trebui evitata, poate cei care au o mentalitate rigida sau care trag concluziile mult mai repede, nu stiu. Gandeste-te mai bine la "prietenul" asta.

Pai e f clara treaba, n-am gresit nicaieri, ca discutia exista pe whatsapp.

| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

Fie si asa, insa pune-ti intrebarea si cum ai ajuns sa atragi un asemenea tantalau. Si eu mai dau peste unele specimene si ma intreb cum de fac dau peste d-astia. Ai mai postat in trecut cate ceva despre relatiile tale cu prietenii si despre faptul ca nu poti avea discutii marunte, ca te plictisesc.
Ca o lectie pe care am invatat-o este aceea ca este greu sa abordezi subiecte mari fara intervina un oarecare orgoliu. Sunt lucruri pe care le-ai analizat intens si ai tras o concluzie pe care ti-ai insusit-o. Citeam despre un filosof ca atunci cand isi invita prietenii la el acasa, prieteni si ei pasionati de filosofie, ei nu discutam despre filosofie, discutau orice, dar nu filosofie. Tocmai din cauza ca aveau niste directii solide, niste viziuni bine cimentate.

Pai asta era vecin de scara si mai aveam activitati impreuna, si asa ne-am gasit.
Cu ceilalti doi prieteni aveam ce discuta si ne intelegem f bine, am si acum, adica ala programatorul si celalalt de 57 ani inginerul.
Si cu asta cam aveam ce discuta, de ce sa mint, discutam de viata, de psihologie.

O sa iti zic ceva pe privat, si acolo imi zici parerea, aici nu stiu daca se cuvine sa scriu, ca mai sunt si copii pe aici si nu e bine sa vada ce o sa-ti zic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A glumit cu tine. Nu mai lua totul (prea) în serios.

| SharpEagle a răspuns:

Prima intrebare: ce varsta are prietenul asta?
A doua intrebare: ce te face sa te manifesti pro-rus?

| Mosotti explică (pentru SharpEagle):

Pai prietenu are 43 ani, eu 44, banuie doar ca-s prorus pentru ca am un prieten de etnie rusa de ani de zile, daca ii zic ca nu, zice "hai taci ca nu e asa".
Hai sa zici ca asa, razboiu ca razboiu ca acolo e cu cantec, dar cand am auzit ca s-au omorat copii si civili, asa nu am cum sa fiu pro rus.

Intrebarea a doua nu face parte din subiectul topicului dar iti zic de ce inainte il mai simpatizam pe Putin, inainte adica inainte de razboi.
Il simpatizam pentru ca diplomatic a reusit sa faca sa nu cada tara in mana altora cum am cazut noi si altii, pentru ca se stie ca multi le vor resursele si teritoriile, cum era o tara cu resurse, cum hop si americanii sau altii acolo.

Dar...acuma deja e alta treaba. Okey, zici ca tragi in soldati, dar nu in civili, spitale, maternitati, scoli.
Sau cum am vazut ca vroiau sa traga in gurile de metrou unde erau oameni.
La inceputul razbelului am zis ca a avut ceva motive, dar de acolo si pana la ucis oameni nevinovati e cale lunga.

Dar prietenu isi argumenteaza gestul cum ca "daca vin rusii si imi afecteaza familia...", pai si ce treaba am eu? Si daca as tine sau nu cu ei, asta nu schimba nimic.

| SharpEagle a răspuns (pentru Mosotti):

Putin isi permite sa faca ceea ce ai scris tu mai sus relativ la suveranitatea Rusiei din perspectiva mosternirii pe care a primit-o.
O tara care a fost al doilea pol de putere pana in anii 90, cu un arsenal militar si nuclear de top 3, cu resurse garla care sa-i permita sa puna conditii si sa isi asigure veniturile. Daca iti place genul asta de atitudine, uita-te la V. Orban, care isi permite sa faca mutre avand o tara mult mai neinsemnata din mai toate perspectivele de mai sus. In lumina asta, el ar fi si mai "smecher" decat Putin (desi se bazeaza si pe faptul ca e un proteje a lui Putin).
Treaba dpmdv e asa: nu-i pot lauda nici pe vestici, nici pe estici. Cu totii au metodele lor mizerabile, serviciile cu practicile lor infecte, doar ca vestul la face cu perdea, prin conspiratii, carti facute pe sub masa samd, iar estul le face cumva mai brutal, mai pe fata. Mai avem si lectiile istoriei, care arata ce infect a fost comunismul pe unde s-a instalat, ce mizerii bipede a produs samd. Unde au murit mai multi oameni si unde au suferit mai mult.
Deci, desi nu mi-as lua "lumina" de la nici unul din ei (de ex daca as fi un extraterestru care aterizeaza aici si e pus sa aleaga), trebuie, totusi, sa vad tot tabloul, pe termen lung dar si in ce priveste libertatile directe, imediate pe care le au cetatenii, in functie de zona geo-politica in care se afla.
Dintre doi rahati, cel mai indezirabil e cel estic, de sorginte comunista, n-ai ce-i face...

Legat de prietenul tau, este, ca multi, multi, altii sub patima injectata de tot concertul din media: montarea si setarea pe rusofobie. Dar nu oricum, ci ura d-aia xenofoba, cu mult sovinism si armate de prozeliti care se nasc urmare a acestei campanii. Probabil ca se va domoli, usor, usor.
Insa, toti prietenii (care "stiu de ce"), ar trebui sa inteleaga ca ar fi mai sanatos pentru planeta asta sa existe macar bipolaritate....Sa evitam monopolul, oricare ar fi el, de oriunde ar origina el. Nu de alta, dar dupa o perioada relativ scurta, este cumplit pervertit si deviat inspre interese cu agende particulare...

| Mosotti explică (pentru SharpEagle):

Nu conteaza daca putin isi permite sau nu, nu trebuie sa omoare civili, copii, bolnavi.

Cu prietenu meu, il astept..., pai daca el o ia in serios, hai sa o iau si eu. Si daca ii zici ca de ce gandeste asa, ca eu nu am nici o treaba cu ce fac rusii, zice "nu ma intereseazaaaa".
Deci ma incita sa-i dau una, te face sa-l omori acum.
Ma incita sa-i fac felul daca va face ce a zis ca va face, pentru ca el se da mare ca are o arma, dar am si eu strategia mea la care nu se asteapta.
Ca asa de prost ma crede, ca nici nu gandeste ca as avea vreo sansa, si astia care se cred dumnezei, fac greseli.

De azi a devenit un om periculos si nu mai e prietenul meu (daca gandeste asa, el nu m-a considerat niciodata prieten), toata familia si ceilalti prieteni, l-au declarat bolnav mintal si periculos dupa ce au vazut dovezile.

Pe timp de razboi, politia mai functioneaza? Ca dat fiind haosul, nu cred ca mai merge si poti face ce vrei, cred ca de aia a zis asta ce a zis, ca daca nu mai functioneaza, inseamna ca nici eu nu patesc ceva daca castig si el pierde.
Trebe sa-i faci felul ca altfel va fi mai rau daca scapa, nu merge doar o bataie.

E din ala care cand se ia de cineva, nu mai conteaza nimic, ar fi in stare sa sara si la 6 insi cat usa! Iti dai seama ce rautate are in el, nici nu mai conteaza ca pierde 101 %, intra in ei asa.

E, din astia vor femeile in 95 % din cazuri! Vor barbati care emit aceasta rautate si jigodism, si am explicat de unde vine. Sa mai nege careva ca nu e asa, trageau femeile la el ca mustele la rahat, si alea cu putine studii si alea cu facultati, desi el n-are studii superioare.

| sadrian46 a răspuns (pentru Mosotti):

Pe timp de razboi, politia mai functioneaza? Da, funcționează și mai dur, că se aplică legea marțială.

E, din astia vor femeile in 95 % din cazuri! Serios. ai făcut tu statistică? Te-ai uitat la el și ai tras concluzia despre toate femeile?

Pai cine dracu mai stie de cine in razboi?! Ce politie sa mai fie? Poate nici nu mai ai cu ce sa suni ca nu mai merg telefoanele.
Nici nu stii cine a facut o crima sau ce, ca poti zice ca inamicu a facut.

Pai majoritatea femeilor vor din astia, stii f bine, nu toate insa.

| sadrian46 a răspuns (pentru Mosotti):

În timp de război este o zonă de lupte.
În restul teritoriului legea funcționează.

Pai unde in restul teritoriului? De ex orasele din ukraina unde peste tot sunt lupte, adica in tot orasu sunt lupte si haos, ce dracu lege sa mai mearga?
De ex ma duc peste unu si il impusc, cine dracu mai stie cine ce si cum? Ca poate zice ca inamicu l-a impuscat.
Daca spargi un magazin la fel "rusii domne...", si gata treaba, nici nu mai stau aia sa cerceteze ca din oficiu acuza pe dusman ca a facut asta.

| ChrisRo a răspuns:

Pai ce faci acum, ti-e frica de moarte? Moartea prin impuscare e atat de rapida incat nici nu iti mai dai seama ca esti

| Mosotti explică (pentru ChrisRo):

Nu e vb de teama de moarte, e vb de gestul in sine si cum gandeste.