| BUBULINA a întrebat:

Mie mi-se pare ca lumea in ziua de astazi este cam egoistastraight face

Voi va ajutati aproapele?
Cum|?

Răspuns Câştigător
| Gregory a răspuns:

Bună! Aşa este. Eu încerc să-mi ajut aproapele cum/cât pot, prin mijloacele care îmi sunt la îndemână.
Cuvintele acestea vă vor face să priviţi lucrurile altfel. Meditaţi asupra lor:
« Oamenii sunt adesea neînţelegători, iraţionali şi egoişti...
Iartă-i, oricum!
Dacă eşti bun/ă, oamenii te pot acuza de egoism şi intenţii ascunse...
Fii bun/ă, oricum!
Dacă ai succes poţi câstiga prieteni falşi şi duşmani adevăraţi...
Caută succesul, oricum!
Dacă eşti cinstit/ă şi sincer/ă, oamenii te pot înşela...
Fii cinstit/ă şi sincer/ă, oricum!
Ceea ce construieşti în ani, alţii pot dărâma într-o zi...
Construieşte, oricum!
Dacă găseşti liniştea şi fericirea, oamenii pot fi geloşi...
Fii liniştit/ă şi fericit/ă, oricum!
Binele pe care îl faci azi, oamenii îl vor uita mâine...
Fă bine, oricum!
Dă-i lumii tot ce ai mai bun şi poate nu va fi niciodată de ajuns...
Dă-i lumii tot ce ai mai bun, oricum!
La urma urmei, ce este între tine şi DUMNEZEU...
N-a fost niciodată între tine şi ei, oricum! » ― MAICA TEREZA (Agnes Gonxha Bojaxhiu).
Numai bine happy

3 răspunsuri:
| Silvia a răspuns:

Da, eu imi ajut aproapele mereu.de multe ori mi-a iesit pe nas ca ajut pe toata lumea fara sa ma intereseze daca merita sau nu, dar asa sunt eu.Am simtit pe propria piele cum e sa ajuti si apoi sa fii ignorat, dat la o parte.Lumea de azi chiar e egoista, si cred ca asa voi fii si eu de acum incolo pentru ca unii oameni chiar nu merita ajutorul meu. Voi incerca sa ma limitez doar la prieteni, cu riscul de a parea egoista.smug big grin

| Mixed a răspuns:

Intr-adevar .lumea din ziua de azi e foarte egoista...
Eu imi ajut aproapele cu ce pot si de cate ori am ocazia... sperand ca ...in timp o sa primesc acelasi ajutor de la toti pe care ii ajut si i-am ajutat ...mai sunt si persoane care nu sunt egoiste... dar mai rar gasesti...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Uneori, sau mai bine zis DESEORI, oamenii sunt egoisti. Indiferent de ceea ce zic, nu exista ca macar odata in viata sa nu fi dat dovada de egoism.
Sa fiu sincera, sunt anumite situatii in care dau deoparte altruismul, si sunt egoista. Dar RAREORI. Fiecare isi ajuta aproapele asa cum poate, asa cum stie, asa cum vrea, asa cum simte.
Fiecare poate spune ca nu este egoist. Dar, sa fim seriosi! Trebuie sa fi existat o clipa, o fapta, un gest, prin care sa dai dovada de egoism.
Pana la urma, NIMENI NU-I PERFECT.

Întrebări similare