Proverbul asta e doar o scuza penibila pentru aroganti si egoisti. Astfel de persoane nu au relatii solide in societate si sunt mereu evitate, au de asemenea probleme grave de incredere in sine si in alte persoane.
Un "nu" hotărât.
Cunosc oameni excepţionali de o modestie uimitoare. Plus, modestia în sine e o calitate.
Mai degrabă în cazul fanfaronilor mi-aş pune nişte semne de întrebare.
Dar oricum, orice fel de generalizare în acest sens o găsesc nepotrivită. Nemaivorbind de faptul că toţi avem şi defecte, şi calităţi (care oricum sunt relative).
Eu cred ca are dreptate cel care a spus asta. In primul rand pentru ca a spune ca nu ai anumite calitati esti modest, iar modestia in sine este o mare calitate, dar nu a tuturor, ci a celor care nu abuzeaza cu celelalte calitati ale lor. Eu sunt de acord cu asta!
Stiu si eu citatul asta din Napoleon. E de ajuns sa stii ca a spus-o el si realizezi ca e un dicton al unui geniu arogant. Unui geniu insa i se pot trece cu vederea foarte multe...
Nu cred ca infatuarea probeaza prezenta in sine a unor merite sau calitati. Dimpotriva, esti tentat sa " sanctionezi" o astfel de atitudine, sa nu mai recunosti calitatile celui in cauza daca si le proclama cu surle si trimbite.
Modestia este de fapt si un etalon al masurii, al bunului simt care trebuie sa ne insoteasca pe noi, muritorii de rind.
Da si nu
modestia este o calitate si inca una buna, insa -ca de obicei- prea mult strica
Consider ca acel om nu avea nici o calitata, sau foarte putine si pe deasupra era foarte timid.
Si pentru a ascunde timiditatea a inventat asta.
El se considera un om modest, dar e varza!
Nu. Modestia e apanajul acelora care-au inteles ca actiunile lor inseamna extrem de putin in contextul intregii vieti.
Betty18 întreabă: