Scuza-ma ca ti-o spun, dar cred ca mama ta e un pic cam. incuiata, ca sa nu spun altfel. Eu cred ca nu poti s-o faci sa priceapa, si eu sunt mama, dar nu am spus niciodata copilului meu asa ceva, chiar daca altii poate erau mai buni in anumite situatii.Deasemenea,nu este corect ca tu sa muncesti si dansa sa stea. Si eu il rugam pe baiatul meu, cand si cand sa ma ajute,(de exemplu cand eram bonlava), dar nu am facut din asta o obisnuinta. Eu in locul tau, as fi foarete categorica si i.as spune direct: scumpa mea mamica, am impresia ca x este copilul tau, ca prea mult il dai ca exemplu. Eu nu pot fi ca x, eu am planuri mult mai diferite si mult mai evoluate. Daca vrei un copil ca x, facem schimb de mame ( implicit de copii), poate noii parinti ma vor accepta asa cum sunt.Si daca nu e multumita de tíne, tu nu esti vinovata cu nimic, genele lor sunt vinovate. S-ar putea sa fie si teama ca tu intri intr-o perioada mai ''periculoasa'', unele mame nestiind sa-si mascheze temerile. Mult calm, diplomatie ( atinge-o unde crezi ca poate sa o doara cel mai mult), dar fara tipete.Bafta.
Poti sa incepi o discutie cu ea si sa o intrebi de ce vrea sa fii ca alti, explica-i ca tu esti "tu" si nu poti copia pe toata lumea si sa fie multumita de tine, nu poti face totul repede ca nu esti robot "graba strica treaba". Cand faci curat du-te la ea si spune-i frumos ca ai nevoie de putin ajutor ca nu poti face singura(gasesti tu ceva) intr-adevar e dificila dar poti vorbi deschis cu ea, spune-i ca vrei sa mergeti la mall sa va luati amandoua cate ceva, sau sa iesiti la un suc la o prajitura.Si daca reusesti sa o faci sa mearga cu tine atunci poti sa deschizi un subiect si sa ii ceri o parere uite mama e bine asta, e bine daca fac asa? Daca nu vrea sa mearga poti incerca acasa sa vorbesti cu ea sa ii ceri o parere de ex mama e frumoasa bluza asta etc gasesti tu ceva, sa incerci sa vorbesti cu ea poate se linisteste, si cand te certi cu ea nu ii mai spune ca pleci la bunica ta spune-i ca merg sa ma plimb putin sau ies afara.Succes si sper sa se schimbe si sa reuseti sa o apropii de tine, mult noroc
Du-o la un psiholog care se ocupa cu relatiile dintre parinti si copii. crede-ma ca ii va deschide ochii macar un pic. si oricum gandeste-te ca nu va putea sa iti spuna toata viata ce sa faci; si mama mea are probleme de genul asta, dar am invatat sa fiu eu mai matura decat ea. multa bafta:*.
Eu sunt baiat si mama mea e la fel vrea sa fiu mai bun si toate cele eu nu o bag in seama m-am invatat cu ea asa cum e ea ea zice ea face nu ii dau satisfactie *** nu sunt rob si nici angajat dar ma santajeaza cate o data nu pleci in oras pana nu termini treaba, daca faci aia iti dau atati banidak imi convine vaf daca nu nu fac asta e:*
Mama cand nu ne certam si e linistita... fericita e super draguta ne intelegem frte bine
Federovici_Silviu_1990 întreabă: