Este normal să te îngrijorezi sau să te simți rău atunci când o persoană cu o reputație înaltă sau cu o expertiză recunoscută nu are o părere pozitivă despre tine. Acest lucru poate fi o dovadă a faptului că ai nevoie să îți îmbunătățești comportamentul sau să acorzi mai multă atenție anumitor aspecte ale personalității tale. Cu toate acestea, este important să nu te lași afectat de părerea unei singure persoane și să ai încredere în propriile tale valori și abilități
Of Paulina mea dar multe dureri mai ai pe suflet
Ar fii halucinant sa te placa toata lumea! Nici tu nu ii placi pe toți așa că nici alții nu sunt obligați să te placa daca așa simt.
Nu ai cum, sau mai exact - nu trebuie-, sa te simți prost pentru ca cineva te judeca.
El e în afara bulei tale, vede și experimentează altceva, are alte oportunități cel mai probabil.
Nu va mai lăsați conduși de cei care va spun cum ar trebui sa va trăiți viata, ce ar trebui sa realizați pana la o anumita vârstă,
. Sau ce trebuie sa vizitați dacă ajungeți cumva pe unde și-a-ntarcat Aghiuta pruncii.
Nu trebuie sa ma placa nimeni pentru ca EU sa fiu împlinit(ă).
Trebuie sa ma plac doar EU insumi/însămi.
Eventual, încerci sa înveți ceva din acele bârfe și critici, si sa te ridici.
Insa poți foarte bine și sa nu o faci.
Acum o sa spui ca ma contrazic. Chiar deloc.
TU trebuie sa treci prin filtrul tău tot ce auzi și vezi în jur, si sa faci alegeri/iei decizii (potrivite pentru tine, altfel se cheamă sacrificiu, si e inutil).
DACĂ tu crezi ca ce a spus X despre tine (indiferent ce statut are X în societate) te ajuta în vreun fel sa te schimbi în bine, sa crești, sa te maturizezi emoțional sau intelectual, ATUNCI ai putea tine cont de acea părere sau critica.
Altfel nu.
Un om inteligent nu ar face asa ceva, ar avea lucruri mai relevante de facut.
Si de ar fi, as sta putin pe ganduri, poate are dreptate...
Într-adevăr ca nu poți sa mergi nepăsător pe strada in fundul gol pentru ca nu iti pasa ca oameni te vor judeca.Dar nici nu as putea sa îmi ghidez viata după ce va spune lumea.
Cu alte cuvinte și mai pe scurt, poate sa aibă cine ce părerea vrea despre mine, atât timp cât eu simt ca sunt ok, sunt corecta etc nu imi pasa daca ma judeca cineva.