De fapt o bere pe zi timp de cel putin 10 ani e suficient sa devii posesorul unei frumoase ciroze alcoolice, mai ales daca stai prost cu pofta de mancare. O bere la cel putin 5 zile ar inlatura acest risc. Evita strong-urile, cele la PET, ieftiniturile si chiar si cele la doza (pe termen lung duc la otravire cu aluminiu). Axeaza-te pe berile la sticla, fara arome, cat mai curate, de exemplu Dab, Grolsch, Krombacher.
O bere odata la cateva zile nu distruge ficatul. Ficatul se distruge cand il intoxici in mod constant cu alcool.
O bere de calitate trebuie sa fie la sticla (nu pet, nu doza) si sa nu fie vreo marca obscura
Ciroza o faci de la abuz repetat si lipsa de miscare, nu daca bei o bere o data pe luna, in plus strongbow nici nu e bere, e o mizerie de suc cu o picatura de alcool si o gramada de aditivi inutili care o sa-ti streseze ficatul. Mie personal imi place berea edelweiss nefiltrata, chiar daca e mai scumpa, imi place gustul si textura pe care o ofera, dar in final fiecare e cu gustul lui.