| RAY a întrebat:

Natura umana este mereu judecata, de ce nu o putem accepta?

13 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Logic ca e judecata ca este infecta si ne face foarte mult rau, produce multa suferinta, cum sa accepti ceva ce-ti face rau?! Ar fi culmea. Viata este doar putin ok, restul munca, chin, boli, suferinta, dezamagiri si dupa ce treci prin astea, murim ca prostii, adica am trait doar sa ne bucuram accidental si sa suferim. Sunt si destui care se bucura mult de viata dar mai putin.
Pai uite-te numa la procent timp liber - timp munca, gandeste-te cati oameni au un loc de munca care le place deci unde se simt bine alea 8 ore pe zi, gandeste-te cati oameni au indestulare financiara?! Nu prea multi.
Gandeste-te care au stabilitate si bine in cuplu?! Mai putini. Lacomia, rautatea, parsivitatea, minciuna, violenta.
Deci?

Si toate astea vin din natura umana, absolut toate.

| LPCTSTR a răspuns:

Atat timp cat o ai si poti face ce vrei cu ea, uiti ca tu esti cel "special", zis si "inzestrat", pur si simplu ignora faptul ca el traieste cu propria specie si atat.

| RAY explică (pentru LPCTSTR):

Nu ai inteles nimic

| LPCTSTR a răspuns (pentru RAY):

A... nu, cum sa fie? Luciditatea nu guverneaza mereu gandurile omului, el prefera elementul surpriza, "ce-o fi, o fi".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca omului ii place sa judece. Pe el sau pe altul.

| silentnoise9 a răspuns:

Unele dintre caracteristicile naturii umane sunt privite, mai mult sau mai putin, cu ochi rai, deoarece noi le percepem, intr-un mod mai constient sau inconstient, ca fiind fara vreun folos dezvoltarii noastre personale sau a altora. Ceea ce se si doveste a fi, de cele mai multe ori, adevarat. Deci, de ce am vrea sa acceptam ceva ce ne face mai mult rau decat bine?

| Mosotti a răspuns (pentru silentnoise9):

Bine spus!

| silentnoise9 a răspuns (pentru Mosotti):

Multumesc. Si raspunsul tau este interesant. happy

Pai si este de fapt unicul raspuns okey, faptele o arata, ca doar cand nu accepti ceva, nu accepti de bine, nu accepti ca e ceva rau, si judeci cand e ceva rau. Doar ca eu am spus si care-s exact cauzele.
Unii care-s mai buni la nivel constient, si chiar ei sunt rai in adancuri, nu se suporta pe ei si zic "mi-e scarba ca sunt om". Adica cu alte cuvinte "mi-e scarba ca am in gene sa am impulsurile sa fac ce am facut rau".
Mai sunt si din astia la care constientul nu e aliniat cu inconstientul.

Si raspunsul tau e tot acelasi de fapt, si tu ai zis la fel. Nu e neaparat vorba de dezvoltare personala ca nu-s de folos multe, ci ca ne fac foarte rau. Omul vede si stie de unde vine, cei care stiu adica, si judeca, adica de ce sa fie ceva care sa ne facem rau unul altuia, mai ales ca el sufera.

Daca natura umana era buna, nu mai aveai atatea suferinte in dragoste, despartiti, minciuna, parsivitate, furturi, crime, inselatorii, violenta, nepasare, razboaie, saracie, boala (ca si bolile tot genetice sunt), imbatranire.
Nu mai vedeai aurolaci, cersetori, pentru ca societatea fiind umana si pasatoare, aveau de mult grija sa nu se ajunga acolo, ca de unde vin astia? Din familii nocive. Orfelinate infecte.
Faceau sa nu mai existe asa familii, se ocupau de ei, si ajungeau oameni normali, si daca nu erau destepti (ca asta nu poti controla), munceau conform nivelului, nu erau pe drumuri in nici un caz.

Asa este, ai dreptate.
Si, desi ai dreptate si lumea in care traim este un dezastru din multe puncte de vedere, chiar noi insine fiind unul, totusi, eu una consider ca natura noastra nu este chiar atat de pierduta.
Insusi faptul ca suntem capabili sa distingem, in anumite momente, pana la un anumit nivel, binele de rau, este un lucru bun si dovedeste faptul ca exista si ceva bun in natura noastra.
Iar, asa cum exista atatea suferinte, asa mai exista si oamenii ce incearca sa le combata si sa lupte pentru o viata mai nobila, iesind astfel din zona lor de confort. Ceea ce iarasi este un lucru bun, dupa parerea mea.

Distingem dar asta nu conteaza! Oricine distinge, nu face rau ca nu stie ca e rau, in nici un caz, deci nu te amagi ca nu te ajuta. Noi am fost pierduti de cand am aparut si din cauza asta ne vom autodistruge, vezi poluarea care ne va omora lento cand mai urca.
Industrializare, goana dupa bani (avaritia care e in genele noastre.), vezi?

Sunt si oameni okey dar mai putini, si aia nu pot face mai nimic, nu sunt lasati sa faca, ca aia e. Si ca politician daca esti bun, daca nu faci ce zic ei, ori dispari de tot, ori dispari rapid de pe scena politica, pentru ca omenirea o conduc unii rai! Deci e foarte clar zic eu. Pentru ca rautatea e majoritara.
Si cand am zis ca nu-s lasati, ai vazut tu ceva schimbat in bine la nivel mai mare? Aia buni de multe ori nici nu apuca sa ajunga la butoane pe undeva, nici chiar la nivel mai mic, sunt evitati din start.

Dar si la aia multe nu le controleaza. Iubirea, dragostea, si altele, alea vin si la ei, si ei daca simt altceva se despart, sufera celalalt la o adica, nu e chiar asa simplu. Bolile si altele. Natura umana tot face ravagii pana la urma la toti intr-un fel sau altul.

Hmm... Da, cred ca asa este. Ai dreptate.

Pai, faptele o zic, nu ca zic eu, eu zic dupa fapte, asta este din pacate.
Cand vine unu si te impusca aiurea, daca mai scapi nu ai cum sa nu judeci natura ca i-a dat violenta si rautatea in gene!
Ca si traumele si toate, nu alea genereaza comportamentul ala, alea doar da drumul la ceva ce deja latent era in acel om!
De exemplu, un om era ok (aparent), face o boala, devine nesuferit, al dracu, chiar si la o depresie care nu e ca schizo ca ia mintile.
El deja era asa de dinainte inauntru. Ca dovada ca altul care nu e asa, nu va fi rau nici cu boala aia.

Daca patronu te arunca afara si nu ii pasa de tine in mod abuziv (nu daca meriti ca nu-ti faci treaba), nu ai cum sa nu judeci natura ca l-a facut nepasator. Si tot asa.