Neata si tie :)
Cartea junglei (1894) este o culegere de povestiri scrise de renumitul autor Rudyard Kipling, în perioada în care a trăit în Vermont. Toate povestirile fuseseră publicate anterior în reviste între anii 1893-4. Cea mai cunoscută parte cuprinde trei povestiri despre aventurile unui „pui de om" abandonat, Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană. Probabil, cele mai cunoscute dintre celelalte sunt "Rikki-Tikki-Tavi", povestea unei viteze manguste, şi "Toomai al elefanţilor", povestea unui tânăr îmblânzitor de elefanţi.
A doua Cartea Junglei a urmat în 1895.
Cartea junglei este folosită ca o carte motivaţională pentru micii cercetaşi, membrii tineri ai mişcării cercetăşiei. Această utilizare a universului cărţii a fost aprobată de Kipling în urma cererii directe, trimisă scriitorului de Robert Baden Powell, întemeietorul mişcării cercetaşilor.
http://www.ishop.ro/carte/Cartea-junglei-_Rudyard-Kipling_28721.html
Caiet pentru vacanta de vara clasa a VI-a nu? asta ti-a cerut la pagina 26. Asta caut si eu acum
Si eu am tot caietul de vacanta de la art grup editorial...cam plictisitor caietul
Si eu am acelasi caiet si am rezolvat exercitiul asta. a trebuit a citesc cartea!
Ma enerveaza caietul asta idiot.ce imi trebuie mie sa stiu la ce editura a fost publicata prima oara cartea junglei x-(
Nu e greu e doar foarte naspa
Si eu am acelasi caiet ... e naspa rau mai ales compunerile alea...
apropo voi stiti ce e aia imagine motrica?
Da Imagine potrica inseamna o imagine in miscare.Alerga fericit, Necheza vesel, si batea din copite, Scrie asta
Da imagine care se misca
Joseph Rudyard Kipling (1865-1936), poet si prozator britanic, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in anul 1907, a devenit celebru ca autor al povestirilor pentru copii "Cartea junglei" (1894) si "A doua carte a junglei" (1895), care evoca intr-un mod captivant mirificul si exoticul peisaj al junglei, precum si animalele care o populeaza. A mai scris romane: "Capitani curajosi", "Lumina care se stinge", "Kim", povestiri: "Trei soldati", "In alb si negru", "La umbra cedrilor", precum si versuri: "Gunga Din", "Daca...", "Balade de cazarma". Cartea junglei este o culegere de povestiri scrise in perioada in care Kipling a locuit in Vermont. Dintre acestea, celebre sunt cele trei povestiri, consacrate si de filmul cu acelasi nume, despre aventurile unui "pui de om" abandonat, Mowgli, crescut de lupi in jungla indiana. Povestirile cu animale ale lui Rudyard Kipling au fost adaptate cu succes si au devenit scenarii de film si de desene animate, indragite de copii si nu numai de ei.
Si eu il am :-J o porcarie. dar e profa de rom e diriginta :-ss asa ca trebuie sal fk [App mersi ca si eu aveam nev de acelasi lucru]
Si eu am chinu' asta de caiet si e destul de greu Toto la partea asta am ajuns si eu
Da cunosc... si eu tot caiteulasta il am Caiet pentru vacanta de vara clasa a VI a... care a facut de la pagina 29 tabelul acela sa imi spuneti si mie add la id-ul alinutza.georgy si altele mersi pa-pa
Am si eu caietul...e destul de greu...si trebuie sa.l fac.ca una dintre autoare e profa mea de romana
Am si eu porcaria aia de caiet da am si de mate mai tampit ala Clubul matematicienilor ( ma omoara cu zilee
Si eu am cautat pe net si am gasit aceleasi lucruri doar ca nu am gasit editura!
Pff si eu am acelasi caiet si trebuie sa-l fac ca profa de romana e diriga ca de nu, nu il faceam e o prostie si iti da o mare bataie de cap
Am si eu acelasi caiet si aveti dreptate e foarte greu si e porcarie mai ales compunerile alea de 2 pagini
MadaAwwr întreabă: