Neata si tie :)
Cartea junglei (1894) este o culegere de povestiri scrise de renumitul autor Rudyard Kipling, în perioada în care a trăit în Vermont. Toate povestirile fuseseră publicate anterior în reviste între anii 1893-4. Cea mai cunoscută parte cuprinde trei povestiri despre aventurile unui „pui de om" abandonat, Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană. Probabil, cele mai cunoscute dintre celelalte sunt "Rikki-Tikki-Tavi", povestea unei viteze manguste, şi "Toomai al elefanţilor", povestea unui tânăr îmblânzitor de elefanţi.
A doua Cartea Junglei a urmat în 1895.
Cartea junglei este folosită ca o carte motivaţională pentru micii cercetaşi, membrii tineri ai mişcării cercetăşiei. Această utilizare a universului cărţii a fost aprobată de Kipling în urma cererii directe, trimisă scriitorului de Robert Baden Powell, întemeietorul mişcării cercetaşilor.
http://www.ishop.ro/carte/Cartea-junglei-_Rudyard-Kipling_28721.html
Rudyar Kipling Marcela Pnes 1894.am si yoo caietul dar l-am terminat pana la urma.
...si eu am caietul ala.dar nu e asa de greu...e bine ca st compuneri. da mie ssila sa citesc toate alea
Am si eu caietul ala... Este muult mai usor decat caietul pe care l'am avut eu anul trecut. Am facut exercitiul asta, da' nu gasesc editura. Someone help me!
MadaAwwr întreabă: