Pai este barfa daca il vorbesti de rau pe Y. Dar mai bine vorbeste cu X in prezenta lui Y.
În DEX bârfa are două sensuri:a ponegri, a calomnia, a defăima, a vorbi de rău în general dar şi a pălăvrăgi, a trăncăni, a sporovăi dar eu cred că depinde foarte mult şi de ceea ce ai spus, cu ce scop şi cu ce consecinţe. Dacă sunteţi toate trei prietene iar X şi Y nu s-au mai văzut de mult, nu mi se pare ceva grav să povesteşti uneia că te-ai întâlnit cu cealaltă, ce mai făcea, ce mai spunea, însă lucruri benigne, nu trădarea vreunui secret ori ceva asemănător.
Daca vorbele sunt spuse din rautate.si vorbesti prost desprea aceea persoana, normal se numeste barfa.in rest nu.
Sa vorbesti cu cineva despre altcineva este barfa, indiferent despre ce vorbiti-de bine sau de rau-numai ca in zilele noastre barfa inseammna a vorbi de rau, si asta e o conceptie gresita. Daca te sti cu constiinta impacata atunci e bine.
Nu este barfa ...doar vorbeste despre respectiva respectivul... daca vorbesty de ceva de rau despre ea. s-ar km putea sa se numeasca sh barfa
Pai depinde ce vorbesti si mai depinde si cat de bine te intelegi cu fiecare.Pentru ca daca spui cuvinte de bine e oky, dar daca il vorbesti de rau ca e nu stiu cum sau mai stiu eu ce, atunci s-ar putea sa fie putin barfa
Eu spun ca este barfa.Atata timp cat tu vorbesti cu X iar Y nu este cu voi se numeste barfa