Depinde de3 cantitatea de vinete care o ai, unul sau doua oua fierte si unul crud, ulei, sare dupa gust, amesteci maioneza cu mixerul si numai intr-o directie, pui treptat ulei si amesteci in continuu.Eu mai pun in salata de vinete si unul sau doi catei de usturi dati prin razatoare, da un gust aparte salatei.
2 kg de vinete,
3 oua (pentru maioneza - 2 fierte si unul crud),
o ceapa medie
Preparare:
Vinetele se coc pe tava, se curata si apoi se pun la scurs cam 4-5 ore. Se toata marunt (teoretic cu ciocanul de lemn pentru snitele, insa eu le toc cu cutitul). Se taie ceapa foarte foarte marunt si se amesteca cu vinetele si putina sare dupa gust. Sarea e preferabil sa se puna inainte de maioneza ca se leaga mai bine.
Se face maioneza din 2 galbenusuri fierte pisate marunt si unul crud si ulei. La sfarsit se adauga o lingura de mustar. pentru 2 kg de vinete trebuie cam o cana de maioneza.
Se pune maioneza peste vinete, se amesteca bine si se da putin la frigider pentru ca e mult mai buna rece.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: medie
agrumik întreabă: