| SatinEffect a întrebat:

Noi ca tara cu ce ne putem compara? Bucuresti cu ce alta capitala poate fi comparata? Adica sa fie asa la acelasi nivel. Eu am calatorit putin prin europa si mi se par din alt film unele capitale fata de Bucuresti desi sunt aproape de noi, cum e Budapesta. Bucurestiul mi se pare foarte jegos fata de multe alte tari. Suntem superiori cuiva?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tot ce e pe lini cu noi și tot ce e mai la est.
Mergi in Sofia, Chișinău daca vrei sa fie comparabil.

Mergi in Balcani, Egipt, Asia, America de Sud și te vei simți bine.

| Drimmero a răspuns:

Depinde ca ce vrei sa te compari, ca relief, economie, clima, istorie, orase etc.
Ca relief ne putem compara cu tari ca Austria si Elvetia, avem o tara foarte frumoasa.
Ca economie suntem praf, la coada vacii langa Bulgaria, putin mai buni decat tarile bananiere din Africa.
Ca istorie avem din belsug, mult mai bogata decat tari ca America de exemplu, avem o gramada orase medievale care inca au un aer istoric foarte misto si sunt innebuniti turistii straini dupa ele.
Bucuresti e un oras foarte frumos daca il privesti din anumite puncte de vedere, daca te duci in zonele bune, daca te duci in zonele de periferie e clar ca vei vedea gunoaie, boschetari si blocuri sovietice, daca ignori si aglomeratia si privesti dincolo de ea vei vedea si lucruri bune. Bucuresti are un are parizian dar din pacate devine un oras usor taranizat avand in vedere fluxul mare de moldoveni si tot felul de tarani cu comportamentul care poposesc acolo, isi pierde din farmec si asta se observa.

| CostinAlamariu a răspuns:

Esti extrem de vag. Daca vrei sa faci o comparatie trebuie sa precizezi exact în ce domeniu să fie comparatia. Superiori din ce puncte de vedere? Economic vorbind Bucurestiul e superior multor capitale europene. Asta ar fi doar un exemplu