Romania a fost creata ca tara in 1861, si a devenit regat independent in 1881.
Nu, nu am fost niciodata la nivel cu puterile europene, pentru ca tot timpul am fost state controlate de turcii otomani, imperiul rus sau imperiul austro-ungar. Romania a avut o pozitie geografica oribila, aflandu-se intre 3 puteri Europene. Nu am avut niciodata o sansa sa ne dezvoltam.
Anglia (England) a fost infiintata in anul 927, iar Marea Britanie in 1603 in practica (Regele Angliei a ajuns sa fie si regele Scotiei, practic a condus doua regate diferite.), iar in 1706 s-a semnat tratatul care a unit regatul Anglia cu regatul Scotia, si s-a creat Regatul Unit.
Italia a fost dezvoltata de pe vreama romanilor, pentru ca Imperiul Roman a inceput din Roma. Roma a fost cam in toata istoria dupa Imperiul Roman controlata de Papa, liderul catolicilor, si a fost tot timpul intretinuta. Nordul Italiei a facut parte din Imperiul Roman Sfant si au fost la curent cu tehnologia si cultura europeana.
Unirea Italiei a avut loc in secolul 19, si a inceput cu revolutia din 1848. Regatul Italian a fost declarat in 1861 si unirea Italiei a fost completa in 1871. Totusi, cum am spus inainte, peninsula Italiei a avut sanse sa se dezvolte inainte de unirea Italiei.
Acum 200 de ani, România de azi nu exista, ca să poți face comparație, eram trei țări diferite.