Te inteleg perfect. Nu-i corect, si nu sunt de acord cu afirmatia "Notele nu conteaza. " Baaa conteaza, si inca cat! Degeaba stii tu mai mult ca X, daca diploma/media ta nu atesta asta.
Ale mele, da. Daca merit un 8, iar profesorul imi da un 9, nu ma supar .
Asa sunt ei mai exigenti, dar altii (hai sa recunoastem!) ii completeaza, sunt atat de indulgenti, ii copiezi pe fata, le spui doua vorbe, si-ti dau 10.
PS: Noi sa fim sanatosi, ce-a fost odata cu invatamatul, nu se mai intoarce, trecem prin scoala (acum) ca rata prin balta.
Nu am idee de ce unii profesorii nu dau nota pe care intra-devar o meriti sa zic...si dau o nota mai mica...
Chiar daca ei nu dau notele pe care le meritii macar inveti pentru tine!
...asta imi trezeste urate amintiri urate, invatamantul e praf in romania, se preda intr-un stil standardizat, fara pic de culoare, a devenit o povara sa te duci la scoala (ca pe timpul comunismului) groaznic, oribil, sa iti umpli copilaria cu materii grele si nefolositoare iar la sfarsitul perioadei de invatamant, 9 clase, liceu, fac sa nu ai optiuni deloc.
Parerea mea e ca invamantul din romania e la pamant. nu te mai stresa pentru note, ele nu reflecta mereu realitatea. invata pentru tine, nu pentru note!
acumuleaza cat mai multe informatii din scoala pentru cultura ta generala! mai tarziu o sa vezi ca iti vor fi de folos!
Sistemul de invatamant din Romania este unul bazat pe pile si relatii. Notele conteaza doar daca vrei sa te lauzi cu ele . Intr'adevar, acum e putin mai dura toata treaba pentru ca adminterea la facultate se face in mare masura pe mediile din liceu. Pe vremea mea, se dadea admitere...si nu conta ce note aveai, daca stiai materie, intrai la facultate. Exemplu concret: EU - in liceu, clasa a XII-a am avut "performanta" sa scot media 2. 33 la Matematica - profilul era: Mate-Info. Asta nu insemna ca nu stiam mate - dovada: 9. 80 la Bac la Matematica si 10 la Admitere la Facultatea de Informatica din Timisoara(evident, cu bursa ). Concluzia: Notele nu sunt pe merit, cel putin NU in ROU...important este sa ai incredere in tine si sa stii mereu ce iti doresti de la viata/tine! Exceleaza in orice nu pentru a primi calificative, ci pentru a'ti modela personalitatea! Costi
E chiar la pamant. Analfabetii care vin 2 zile pe an, trec fara probleme clasa. Si asta e doar un mic exemplu
David98TM întreabă:
BravoGiony întreabă:
Cipi1212 întreabă:
___Enzo întreabă: