| Parakeets a întrebat:

Nu am citit chiar toată cartea/opera lui Darwin, dar pe unde am apucat să citesc despre el, spunea că el a ales să plece în junglă pentru a sta cu flora și fauna de acolo și a o studia. Și că așa a luat naștere teoria lui "Evoluția speciilor." Printr-un simplu exercițiu de observație.

Așa și eu (nu susțin că aș fi Darwin acum happy ) dar ca el, am observat ceva de când am papagali și de când tot observ treaba asta mintea mea se întreabă dacă nu cumva e vreun sâmbure de adevăr și aici?

Papagalița mea îl bate mereu pe Cody, pe băiețel. Iar el, nu zice nimic, dar am observat că mereu cum ea îl bate, el se duce în altă parte pe creangă sau pur și simplu se retrage. Iar pe lângă asta, Cody o și iubește și chiar o scarpină pe cap/în cap și o pupă mereu. Uneori și Ștrumfi, dar e ceva gen "1 pupat, 1 dat cu ciocu și bătut pe Cody." laughing)
La fel se întâmplă și cu energia lor. Ștrumfi, fetița nu ar sta locului deloc și dărâmă pur și simplu cușca (și chiar mi-a mâncat și toate cărțile și tavanul balconului) iar Cody stă doar molatic și în banca lui.

Oare ăsta să fie doar un caz izolat sau un caz la papagali sau asta poate fi și la om? Și dacă da, oare femeile să fie de fapt mai vivace decât bărbații? Și oare chiar dacă din vechime se crede că "bărbatul e capul" oare de fapt cea care conduce cu adevărat să fie femeia? Și ca să duc și mai departe treaba asta. Deși mereu se susține că în căsnicie bărbatul recurge mai des la violența domestică dar și mai vizibil, oare fără să ne dăm seama, bărbatul să fie supus precum Cody al meu la o violență conjugală ascunsă, ținând cont și că bărbatul e făcut să nu plângă sau cel puțin să nu-și arate sentimentele/emoțiile? Și adică oare asta să se întâmple la nivel mondial?
Credeți voi teoria asta?

44 răspunsuri:
| Parakeets explică (pentru iulia0514):

Ahh, ți-aș cam da Funda, dar mi-e teamă să nu supăr pe domnii TPUași laughing)

| Parakeets explică (pentru DeMicUnCălător):

Cam vă dau dreptate. Cel puțin din papucii mei, nu am prea știut niciodată ce e rațiunea, mi-a plăcut întotdeauna emoționalul chiar iraționalul dacă se poate. laughing) Și da, din păcate nici pe social nu stăm bine, cam abia acum începem și noi să prindem aripi prin funcțiile înalte, mai ales în zona politică. Însă oarecum sunt și de părere că poate deși noi nu am avut secole la rândul autoritate și nu ne-am prezentat în politic și social, eu țin să cred, eu una așa, că în spatele unui rege faimos, o stat mereu o señora ce l-a împins de la spate în tot. happy Ba sincer, chiar le văd capabile pe doamnele din vechime ca ele să fi planificat niște strategii de atac pentru soții lor din înaltele funcții sau pentru regi, ca să le pună în aplicare pe fronturile de luptă sau în apărare. happy

| RAY a răspuns (pentru Parakeets):

Profesoare de biologie clar nu ești, de ce scrii romane?

| iulia0514 a răspuns (pentru Parakeets):

Poți sa le dai lor funda eu am destule dacă chiar le vor mai pot dona câteva și de la mine ca eu am o grămadă de toate culorile e trist ca ei nu au primit când erau mici cred că e foarte frustrant că fetele primesc tot ce e mai frumoswinking

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru Parakeets):

De acord.
Există un serial bun pe Netflix și se numește Culisele Puterii, e cu Kevin Spacey. Ți-l recomand.

| Parakeets explică (pentru RAY):

Eu am spus cumva că sunt profă de bio?! laughing)
Eu nici nu prea știu biologia. Sunt învățătoare Ray. Dar nici cu acest stigmat nu mă identific. Spun că menirea mea nu e asta. happy Nu accept menirea asta. Eu nici măcar nu voi naște vreodată copii și încă mă mai întreb dacă e menirea mea a fi mamă, așa că nu pricep de ce God m-o trimis în învățământ, mai ales că am și anxietate socială. Dar de destin nu fugi. happy

Și totuși la cât de cocoloșiți sunt unii băieți de mamele lor. Uneori ai zice, dragă Iulia că până și ei primesc fundițe laughing) Glumesc acum. happy

| Parakeets explică (pentru DeMicUnCălător):

Interesant și chiar am să mă uit să văd despre ce este vorba.
Mulțumesc! happy

Profa nu ai facut ore de biologie la scoala?

| Parakeets explică (pentru RAY):

Aoleu măi Ray, dar de ce te interesează? Ba da, am făcut până în a 8-a, apoi la liceu doar științe, nu biologie, biologie. Și am învățat doar o bază mică. Nu se face la noi în România biologie din aia de diseci animale și practic, precum în America. happy

Dar nu pricep ce treabă are întrebarea mea sau dezbaterile de aici cu biologia? Deși oricum nici nu mai știu la ce întrebare e dezbaterea asta laughing) Lasă-mă să-mi aduc aminte.

Dacă e cumva la treaba cu Darwin, pe acest Darwin chiar nu l-am studiat deloc în școală. Abia la Faculta am auzit de el. Dacă de asemenea e despre cimpanzei și trasul din ei, da, de asta știam de la bio, dar eu vreau să cred în religie, nu în bio. happy Deci mă trag dintr-o Evă și chiar o coastă de-a lui Adam. Ok, poate nu accept așa ușor nici că mă trag dintr-un Adam straight face (un bărbat) mă simt de-a dreptul umilită, dar aia e, oricum oricare ar fi adevărul, niciunul no me gusta. Ori maimuța, ori Adamul, îi reneg pe toți din ADN-ul meu. laughing) Mă trag din OZN și gata.

Aia se numesc fetițe cu cucwinking

Am asteptari de la o profesoara atat

Tare funny tu, miss Iulia. laughing) Dar ai grijă la băieți, sigur or să iasă la atac pe aici. laughing)

Chiar îi rog să-și prezinte nemulțumirilehee hee