Stefan
| Stefan a întrebat:

Nu credeti ca ar fi foarte bine sa gasimun anumit mod de a ne exprima mult mai elegant fata de cei care nu întotdeauna respecta regulile gramaticale si modul de a folosi formule de exprimare.Nu e corect sa jignim si sa traim cu impresia ca noi nu gresim.Nu am venit cu aceasta întrebare pentru ai apara si a sustine ca e corect asa, cred ca e loc pentru toata lumea la TPU.

Răspuns Câştigător
| hashe86 a răspuns:

Ca in orice disputa adevarul e undeva la mijloc.
nu sunt de acord cu messengeriana, sunt postari din care nu intelegi o iota. nu sunt de acord cu greselile gramaticale si de vocabular elementare si repetate. de asemenea cu un anumit tip de argou.
pe de alta parte:
1.nu toti au avut sansa sa beneficieze de un anumit nivel de educatie. TPU e un site deschis tuturor si oricine are o problema poate apela aici. nu cred ca e un site doar pentru cei ultra scoliti.
2.in graba sau din nestiinta pot aparea unele erori. una ici colo nu cred ca zgarie pe retina pe nimeni. e drept ca exista optiunea reeditarii raspunsului dar uneori poate ca nu ai timp si rabdare sa ti recitesti postarea.
3. nu mi plac cei care ignora mesajul unei intrebari pentru a se lega de o mica eroare gramaticala sau de redactare si astfel ajungandu se la un off topic fara rost. si asta doar pentru a demonstra "cat de destept sunt eu". nu va place intrebarea nu raspundeti( de aici exclud intrebarile de prost gust sau ilare care merita raspunsuri pe masura).
"e loc pentru toata lumea pe TPU", si tocmai de aceea trebuie sa fim mai maleabili.
numai bine!

18 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Chestia e ca, atunci cand pui o intrebare, o pui ca sa obtii un raspuns. Daca nimeni nu intelege ce intrebi, cum sa primesti raspuns? Si...de acord cu pepe...traim in Romania, nu in "Mircia", deci... vorbim romaneste. Hai, ca mai inchizi ochii la o greseala de ortografie, dar, uneori, formularile sunt total absconse.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Pt TOT EU...profesorii...chiar si cei de romana...sunt in vacanta acum.

| Silvia a răspuns:

Cu ocazia asta imi cer scuze pentru cazurile in care am facut greseli gramaticalebig grin
Insa greselile nu le-am facut ptc nu stiu eu sa vorbesc romaneste[cu toate ca daca vreau bag scuza in fata ca sunt jumate` turcoaica si m`am scoslaughing], ci din cauza tastaturii, recunosc ca nu ma uit intotdeauna la taste atunci cand scriu big grin
De cele mai multe ori m`am corectat, au fost si cazuri in care nu am mai facut`o ptc era prea tarziu...
Pe viitor sper sa nu mai fac greseli big grin
Ma iertati nu?batting eyelashes

Stefan
| Stefan explică:

Am urmarit cu interes toate raspunsurile dumneavoastra, e foarte urît s-a jignesti, de ce neaparat dati verdicte pripite, toti cei ce gresesc au motivele lor si daca ai discuta cu ei le daidreptate.

| hashe86 a răspuns:

Ca in orice disputa adevarul e undeva la mijloc.
nu sunt de acord cu messengeriana, sunt postari din care nu intelegi o iota. nu sunt de acord cu greselile gramaticale si de vocabular elementare si repetate. deasemenea cu un anumit tip de argou.
pe de alta parte:
1.nu toti au avut sansa sa beneficieze de un anumit nivel de educatie. tpu e un site deschis tuturor si oricine are o problema poate apela aici. nu cred ca e un site doar pentru cei ultra scoliti.
2.in graba sau din nestiinta pot aparea unele erori. una ici colo nu cred ca zgarie pe retina pe nimeni. e drept ca exista optiunea reeditarii raspunsului dar uneori poate ca nu ai timp si rabdare sa ti recitesti postarea.
3. nu mi plac cei care ignora mesajul unei intrebari pentru a se lega de o mica eroare gramaticala sau de redactare si astfel ajungandu se la un off topic fara rost. si asta doar pentru a demonstra "cat de destept sunt eu". nu va place intrebarea nu raspundeti( de aici exclud intrebarile de prost gust sau ilare care merita raspunsuri pe masura).
"e loc pentru toata lumea pe tpu", si tocmai de aceea trebuie sa fim mai maleabili.
numai bine!

| hashe86 a răspuns:

Imi pare rau pentru dublul raspuns! se blocase ceva pe aici tongue

| JackieSue a răspuns:

Nu inteleg ce vrei sa spui prin intrebarea asta. S-a mai deschis de mii de ori subiectul "are toata lumea loc pe TPU"... da asta asa e.

| EUSIATIT a răspuns:

Ok ai perfecta dreptate, Te sustin in aceasta pb pentru ca nu toata lumea a invatat de 10 la gramatica. asa ca. daca nu va place exprimarea lor e bine sa treceti cu vederea nu sa faceti misto de ei;. nu iesiti cu nimic in evidenta ca i corectati .FIecare cum poate sa se exprime sau sa scrie;/D aca sunteti mai pregatiti demonstrati.;''

| pepe a răspuns:

Toti trebuie sa scriem corect pentru ca nu stie toata lumea limbajul mirc, toti am invatat limba romana, traim in Romania si trebuie sa ne obisnuim sa scriem corect. Poate pentru unii este mai simplu sa prescurteze cuvintele dar nu se gandesc ca nu toata lumea ii intelege.

| giovana a răspuns:

"primeaza"...

| giovana a răspuns:

@suzzyy, de ce "nu toata lumea a invatat de 10 la gramatica"? Macar la Limba Romana trebuie toti romanii sa invete de 10. La restul...care cum poate sau vrea. E rusinos sa nu stii scrie corect si, asta deranjeaza pe cei care isi respecta limba si tara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ma uit pe postarile tale, cred ca esti foarte indreptatit sa sustii acest lucru. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi ca ai si tu ceva greseli in intrebare...in loc sa vezi paiul din ochiul altuia, uita-te la barna din ochiul tau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@brianna-are, nu una, ci foarte multe.si nu numai aici, ci peste tot. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vroiam sa spun si eu doua cuvinte, dar uite ca hashe mi-a luat-o inainte.fiti indulgenti si corectati cu bun simt, datu-l in barci nu isi are locul.lasa,ti comentariile gratuite, atunci cand cineva este sincer cu voi si va roaga sa-l acceptati asa cum e. stefan, ai dreptate, este loc pentru toata lumea. daca am fi profesori de romana te rog sa ma crezi ca am fi la catedra la ora asta, nu in fata computerului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@zazu-mai sa fie, dar de ce esti tu atat de indulgenta? laughing
si revin cu inca un comentariu:nu exista scuza, a scrie corect romaneste se invata pana in clasa a opta.cine nu a invatat pana atunci, inseamna ca nu prea a trecut pe la scoala.inteleg sa nu aiba notiuni avansate de gramatica, sau in alt domeniu, insa sa puna o cratima acolo unde trebuie si sa se exprime corect, asta toti trebuie sa stim sa facem.cine nu stie..., suporta consecintele.chiar de-ar fi sa-mi mai iau cateva stupide, insa imi sustin teoria.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Enigm-da stiu, am auzit de o mie de ori"lucruri pe care le stie toata lumea"? ca de fiecare data, uiti sa citesti de 5 ori ceea ce scriu, si interpretezi ce vrei.de,aia stii tu sa scrii, ca te umilea profesoara in fata clasei?! vad ca te agaseaza stupizii! ar trebui¿cum spuneam, merit ceea ce sunt, daca eram mai desteapta, eram la catedra, nu acolo unde sunt acum.si eu la fel, stai linistit, imi sustin teorie, la mine priveaza bunul simt(atat cat il am). iti las tie ultimul cuvant, nu de alta dar poate primesti vreun inteligent.